Θύρα 9: Αηδία και προβληματισμός


Αδέλφια της Θύρας 9, Περήφανε Πράσινε Λαέ,

thyra 9

Με λύπη, αηδία και απογοήτευση γράφουμε την σημερινή ανακοίνωση για να τοποθετηθούμε για τα όσα έγιναν στην σημερινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Τα όσα παρακολουθήσαμε έξω και μέσα στην αίθουσα, κατέδειξαν για άλλη μια φορά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο σωματείο μας, με απόλυτη ευθύνη φυσικά του απερχόμενου Δ.Σ και προσωπικά του Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Ξεκινώντας από το συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΘΥΡΑ 9, λυπούμαστε πραγματικά για τα όσα συνέβησαν στον ημιώροφο της ΠΕΟ. Η απόφαση της οργανωμένης μας κερκίδας ήταν όπως ζητήσουμε αντιπροσωπεία να εισέλθει στην αίθουσα ενώ ο υπόλοιπος κόσμος ειρηνικά και χωρίς καμία διάθεση για εντάσεις θα καθόταν στον εξώστη σαν παρατηρητής.

Με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε και κάτι. Το συλλαλητήριο έγινε πολύ απλά γιατί κάποιοι κύριοι στέρησαν το δικαίωμα σε εκατοντάδες ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ που έκαναν προ μηνών αιτήσεις, να είναι παρών στην συνέλευση. Εάν ο κύριος Μιλτιάδης Νεοφύτου έκανε πράξη τις υποσχέσεις του τότε οι περισσότεροι από όσους ήταν στο συλλαλητήριο σήμερα θα ήταν στην αίθουσα σαν μέλη.

Επιστρέφοντας στα όσα έγιναν σήμερα, δυστυχώς στην προσπάθεια μας να εισέλθουμε στον εξώστη βρήκαμε μπροστά μας τους βαλτούς του διοικητικού συμβουλίου και όχι μόνο, που με το έτσι θέλω αρνήθηκαν στον κόσμο να παρακολουθήσει την συνέλευση, πράγμα που έγινε πολλές φορές στο παρελθόν, μη μέλη δηλαδή να παρακολουθούν την συνέλευση από τον εξώστη.

Παρότι ο τρόπος με τον οποίο αρνήθηκαν στον κόσμο να μπει στον εξώστη δεν ήταν και ο πιο καλός (και σίγουρα δεν ήταν ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟΣ), στελέχη της οργανωμένης μας κερκίδας έδωσαν αγώνα έτσι ώστε να μην ξεφύγουν τα πράγματα, μέχρι που ένας από όσους περιφρουρούσαν και καλά την πόρτα κτύπησε αναίτια τον Γενικό Συντονιστή της Θύρας 9.

Εκεί τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν αλλά και πάλι στελέχη μας προσπάθησαν στο να μην κτυπηθεί κανείς. Εμείς δεν μάθαμε να σηκώνουμε χέρι σε ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ αντίθετα με κάποιους άλλους που πολλάκις προκάλεσαν την Θύρα 9 και τα στελέχη της. Τα ψέματα της διοίκησης για επεισόδια από οπαδούς μόνο γέλιο προκαλούν αφού ούτε και ένα άτομο της διοίκησης δεν ήταν παρών και προφανώς ο σκοπός είναι να στρέψουν την προσοχή του κόσμου στους «κακούς οργανωμένους» και όχι στο χάλι που έφεραν την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Και ακριβώς αυτό είναι το πιο θλιβερό της σημερινής συνέλευσης, η κατάσταση στην οποία έφεραν αυτοί οι κύριοι το σωματείο, τόσο οικονομικά αλλά και γενικότερα σε όλους τους τομείς. ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ (27) εκατομμύρια χρέος λένε, που ακόμα και αν πουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε μένουν 20. Τα 13 είναι του προέδρου που φυσικά τα απαιτεί μέχρι το τελευταίο σεντ πίσω, αφού βλέπετε η δήλωση «όταν θα φύγω η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα χρωστά τίποτε» πήγε περίπατο.

Το πιο σκανδαλώδες είναι ότι μένει με το έτσι θέλω στην εξουσία, κρατώντας όμηρο την ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι να πάρει τα λεφτά του πίσω, που με δικά του λάθη και παραλείψεις ξοδευτήκαν. Όπως έγκυρα πληροφορούμαστε τους τελευταίους μήνες υπήρχαν άτομα με οικονομική επιφάνεια, που ήταν έτοιμα ν’ αναλάβουν την ΟΜΟΝΟΙΑ εάν και εφόσον ο κύριος Μιλτιάδης έφευγε (εννοείτε χωρίς να πάρει τα όσα λεφτά και καλά έβαλε αφού κανείς δεν θα πληρώσει όσα ο ίδιος με τις ενέργειες του σπατάλησε).

Επίσης σκανδαλώδες είναι να συνοδεύετε από αστυνομικούς με πολιτικά (γνωστός μαδδίτης, της φρουράς πολιτικού αρχηγού) οι οποίοι προκαλούσαν τον κόσμο μας και γενικά η αστυνομία να είναι στην γύρω περιοχή. Αλλά στο τέλος έφυγε όπως του αξίζει, από την πίσω πόρτα σαν κλέφτης!

Και τέλος όσο αφορά την διακοπή της συνέλευσης για τεχνικούς λόγους, συμπτωματικά μόλις άρχισαν οι ερωτήσεις για το οικονομικό, ούτε τα παιδάκια του δημοτικού δεν θα πίστευαν ότι ήταν τυχαία. Όπως και ότι τυχαία το πρόβλημα λύθηκε μόλις ο πολύς κόσμος διαλύθηκε και ο κύριος Μιλτιάδης έφυγε από την αίθουσα. Όσο αφορά για την φήμη που κάποιοι εντέχνως και υπογείως προσπάθησαν να πλασάρουν ότι τάχα η Θύρα 9 δημιούργησε το πρόβλημα, μόνο γέλια προκαλεί.

Κλείνοντας και για να μην μακρηγορούμε άλλο, εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τελικής δικαίωσης τον αγώνα μας για εξυγίανση του σωματείου, μέχρι που και ο τελευταίος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ θα έχει δικαίωμα να είναι μέλος και ν’ αποφασίζει ποιοι θα τον διοικούν. Ελπίζουμε η Γενική Συνέλευση να γίνει σε μέρα και ώρα που θα μπορεί ο κόσμος να είναι παρών και όχι να αποφασίσουν όπως έγινε στο παρελθόν 100 άτομα.

Εμείς καλούμε τα μέλη του σωματείου να τιμωρήσουν με την ψήφο τους ΟΛΑ τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης και να τους αφήσουν εκτός Δ.Σ . Μα πάνω απ’ όλα να τιμωρήσουν τον άνθρωπο που οδήγησε την ΟΜΟΝΟΙΑ στην πιο μαύρη περίοδο της ιστορία της, εκείνον που μας έφερε ένα βήμα πριν την καταστροφή, τον κύριο Μιλτιάδη Νεοφύτου που έφερε την ΟΜΟΝΟΙΑ από τα πλην 2 εκατομμύρια στο πλην 27.

Υ.Γ – Μετά και την δημοσιοποίηση των αριθμών είναι γελοίο να συνεχίζει κάποιος το παραμύθι περί της οικονομικής ζημιάς που κάνουν στο σωματείο οι οργανωμένοι, γιατί σίγουρα οι κάποιες χιλιάδες προστίμων (που και πολλές από αυτές οφείλονται στην ανυπαρξία του νομικού τμήματος) φαντάζουν σαν μικρές κουκκίδες στα 27 εκατομμύρια που «σπατάλησαν» οι κύριοι του συμβουλίου.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΘΥΡΑ 9 | www.gate9.com.cy