Ντάνιελσον: Είναι φανταστικοί! Τραγουδούσαν από την αρχή μέχρι και το τέλος της προπόνησης!


Δεν άργησε να δώσει την πρώτη του συνέντευξη στην επίσημη μας ιστοσελίδα και το νέο μετεγγραφικό μας απόκτημα, ο 31χρονος βραζιλιάνικος βράχος Ντάνιελσον Φερέιρα. Μίλησε για την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και για τον κόσμο της και την εντύπωση που του άφησε στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση που ήταν και η πρώτη του επαφή. Μίλησε για την Ευρωπαϊκή πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑ, πως αυτός θα ήθελε να είναι και τι να περιμένει ο κόσμος από τον ίδιο.
Αναλυτικά η συνέντευξη του:
Όλα κύλησαν ομαλά και έτσι είσαι και επίσημα παίκτης της Ομόνοιας.
«Ναι, ευτυχώς όλα εξελίχθηκαν ομαλά και είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, όπως την Ομόνοια. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους ψηλούς της στόχους και ανυπομονώ να αρχίσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις».
Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η απόφασή σου να αποδεχτείς την πρόταση της Ομόνοιας;
«Όταν δέχεσαι σοβαρή πρόταση από μία μεγάλη ομάδα, δεν έχεις και πολλά περιθώρια για να προβληματιστείς. Αυτό ίσχυσε στη δική μου περίπτωση. Οι άνθρωποι της Ομόνοιας φρόντισαν από την πρώτη στιγμή να μου δείξουν σε ποιο επίπεδο δουλεύει ο σύλλογος και πόσο πολύ πιστεύουν στις δυνατότητές μου. Επίσης, στην Ομόνοια υπάρχουν όλα όσα αναζητεί ένας ποδοσφαιριστής που θέτει ψηλούς στόχους στην καριέρα του. Η απόφασή μου να έρθω στην Ομόνοια ήταν εύκολη, αν και είχα δεχτεί προτάσεις και από άλλες ομάδες».
Στην πρώτη ανοιχτή για το κοινό προπόνηση της ομάδας, είχες την πρώτη σου επαφή με τον κόσμο της ομάδας. Πώς ένιωσες;
«Είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο της Ομόνοιας, όμως άλλο να τα ακούς και άλλο να τα βιώνεις. Είναι φανταστικοί! Τραγουδούσαν από την αρχή μέχρι και το τέλος της προπόνησης! Έχω εντυπωσιαστεί απ’ αυτό που είδα στην πρώτη προπόνηση και ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος μας στα παιχνίδια. Αυτός είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Απ’ την πλευρά μας οι ποδοσφαιριστές, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τους προσφέρουμε όσες περισσότερες χαρές και στιγμές περηφάνιας».
Χρονικά, ο πρώτος στόχος για τον οποίο θα παλέψετε, είναι η Ευρωπαϊκή διάκριση.
«Έχω ενημερωθεί για την τεράστια προσπάθεια που έκανε η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει την πρόκρισή της σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα δικαιούται συμμετοχή στους ομίλους. Έχει ποιότητα, έχει εκτόπισμα, έχει κόσμο, δουλεύει σωστά και οργανωμένα. Αυτό που της έλειψε τα προηγούμενα χρόνια είναι η τύχη, την οποία ευελπιστούμε πως θα έχουμε με το μέρος μας στην προσπάθεια που θα κάνουμε αυτή τη σεζόν. Όταν παίζεις σε τέτοιο επίπεδο, χρειάζεται την τύχη με το μέρος σου».
Υπάρχουν πολύ καλοί κεντρικοί αμυντικοί στην Ομόνοια. Είσαι έτοιμος για να παλέψεις για τη δική σου θέση στην ενδεκάδα;
«Η δική μου δουλειά είναι να προπονούμαι σοβαρά, να κάνω σωστή αθλητική ζωή, να είμαι πειθαρχημένος και αφοσιωμένος στην ομάδα. Απ’ εκεί και πέρα, ο προπονητής είναι αυτός που επιλέγει ποιοι αγωνίζονται. Απ’ την πλευρά μου είμαι έτοιμος για να παλέψω για τη δική μου θέση, ωστόσο θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός που θα υπάρχει, θα είναι ευεργετικός τόσο για εμάς τους παίκτες, όσο και την ομάδα».
Έρχεσαι από την α’ κατηγορία Πορτογαλίας στο δικό μας πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι θα χρειαστείς χρόνο προσαρμογής;
«Γνωρίζω πολύ καλά πως το επίπεδο του πρωταθλήματος της Κύπρου είναι πολύ ψηλό. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με τις ψηλές απαιτήσεις της Ομόνοιας, απαιτούν από εμένα να βρίσκομαι πάντα σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Θα χρειαστώ κάποιες μέρες προσαρμογής, καθώς έχω αλλάξει εντελώς περιβάλλον. Όμως, έχω διαπιστώσει ότι οι συμπαίκτες μου είναι εξαιρετικά παιδιά και είμαι βέβαιος πως θα βοηθήσουν στο να νιώσουμε νωρίς σαν στο σπίτι μας».
Ποιο το πρώτο δικό σου μήνυμα προς τον κόσμο της Ομόνοιας;
«Εκφράζω τον σεβασμό και τον θαυμασμό μου. Το μόνο που έχω να κάνω, είναι να δίνω καθημερινά τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, τόσο στις χαρές όσο και στις λύπες, ούτως ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε κατακτήσεις τίτλων και σημαντικές επιτυχίες για το σύλλογο».