Ν. Λάρκου: Η πρώτη διάσκεψη τύπου της νέας χρονιάς


dimosiografiki larkou

Την πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει της νέας σεζόν παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας μας, Νεόφυτος Λάρκου, πριν την έναρξη της ανοιχτής για το κοινό προπόνησης. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε: «Ξεκινούμε, όπως κάθε σεζόν, με πολλά όνειρα και στόχους. Είμαστε η Ομόνοια και είναι περιττό να αναφέρουμε τι θα κυνηγήσουμε. Θα κυνηγήσουμε ότι είναι στο δρόμο μας. Χρονικά θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα πράξη. Ο προγραμματισμός της ομάδας συνεχίζεται και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας, για να πάμε πλήρης στην Πολωνία».

Εξέλιξη με Μακρίδη: «Προέκυψε το τελευταίο 24ωρο. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ή όχι η μετεγγραφή και μετά να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Έχουμε ήδη κάνει κάποιες σκέψεις για να είμαστε προετοιμασμένοι. Αλλάζει λίγο τον σχεδιασμό μας, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Επόμενες κινήσεις: «Θα κινηθούμε για τρεις παίκτες και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ο προγραμματισμός με τυχόν φυγή του Κωνσταντίνου Μακρίδη».

Καλύτερη η ομάδα τη νέα χρονιά: «Θα είμαστε πιο ποιοτική και καλύτερη ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας μέσα απ’ την προσθαφαίρεση που κάνουμε. Αυτός είναι ο στόχος και η ελπίδα μας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βγούμε αναβαθμισμένοι, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο».

Η άποψή του για το θέμα με τον Μακρίδη: «Πάνω απ’ όλα είναι η Ομόνοια. Είναι βασικός κανόνας το συμφέρον της ομάδας. Υπάρχουν πέραν του αγωνιστικού και άλλες παράμετροι για να είμαστε ανταγωνιστικοί και μέσα από αυτές προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την Ομόνοια».

Για το θέμα με το Νούνο Ασίς: «Έχουμε αρχίσει την προετοιμασία για εξεύρεση άλλου επιτελικού μέσου».

Για τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα υποστήριξης: «Είναι εύκολο να αφήνεις τα νερά λιμνάζουσα και να περνάς απαρατήρητος. Αυτό δεν είναι το πιστεύω που. Πρέπει να προσπαθείς να βελτιώνεσαι, ανεξαρτήτου κόστους. Πέραν του αγωνιστικού, υπάρχουν και άλλα πράγματα που προσθέτουν σε μια ομάδα, τα οποία μέσα στο χρόνο κάνουν τη διαφορά. Εάν έχουμε επιλέξει ποιοτικούς ανθρώπους σ’ αυτά τα πόστα, δεν θα έχουμε πρόβλημα και τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα. Δουλέψαμε πολύ για να έχουμε καλούς επαγγελματίες και καταρτισμένους στο χώρο τους, για να έχουμε άμεσα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα»

Για το αν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής οι νέοι παίκτες: «Οι καλοί παίκτες δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι».

Για τη μεσαία γραμμή, μετά από τη φυγή Μακρίδη και Σάλατιτς: «Στόχος ήταν να ενισχύσουμε με περισσότερο την ποιότητα και την ικανότητα της μεσαίας γραμμής, για να προσθέσουμε κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Είχαμε την αποχώρηση του Σάλατιτς που δεν θέλαμε, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει και ο Μακρίδης. Έτσι θα πρέπει να δομηθεί διαφορετικά η μεσαία γραμμή. Δουλεύουμε πολύ στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμή και σύντομα θα έχουμε καλά νέα όσο αφορά αυτόν τον τομέα».

Τι θα προσπαθήσει να βελτιώσει στην Ομόνοια: «Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη ταχύτητά μας στην επίθεση και να βελτιώσουμε την ωφέλιμη κατοχή της μπάλας».