Βήμα Φιλάθλου: MTN – Εκατομμύρια – Σιακόλας


Βήμα Φιλάθλου

Ωραίο το άρθρο του συνΟμονοιάτη για την ΜΤΝ και το 1.6 που δίνει ως χορηγία στο αποελάκι. Απλά κάποιες επισημάνσεις για να μην παρασυρόμαστε.

1. Η ΜΤΝ δεν ανήκει στον Νίκο Σιακόλα αλλά σε ένα σύνολο μετόχων (άλλοι με μεγάλο ποσοστό και άλλοι με μικρό) ανάμεσα τους και ο Ν.Σιακόλας.

2. Οι εταιρείες του Ν. Σιακόλα ίσως είναι οι μόνες που δεν έχουν απολύσει προσωπικό (πέραν απο εποχιακό προσωπικό)

3. Σε μια περίοδο κρίσης τι θα ήταν καλύτερο να πράξει ο Ν. Σιακόλας.

   α) Να απολύσει κόσμο άρα περισσότερο πρόβλημα ρευστότητας σε αρκετές οικογένειες
   β) Να μειώσει τον μισθό των υπαλλήλων με ακριβώς τα ίδια προβλήματα ή
   γ) Να μειώσει (σχεδόν μηδενίσει) το το ποσοστό του ταμείου προνοίας που βάζει ο ίδιος για 2 χρόνια (το δικαίωμα να βάζει ο υπάλληλος είναι ξεχωριστό).
   δ) Να αναγκάσει τους υπαλλήλους να βοηθήσουν τις εταιρείες που εργάζονται.

Αντιλαμβάνεστε πως τα α και β ως φυσικό επακόλουθο θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στο ήδη προβληματικό παζάρι (αλυσιδωτή αντίδραση) γιατί ως γνωστό απασχολεί αρκετές χιλιάδες κόσμο.

Οι υπάλληλοι του συνεχίζουν σχεδόν με τα ίδια λεφτά στην τσέπη, αγοράζουν προϊόντα από τις εταιρείες του Ν. Σιακόλα άρα διατηρούν βιώσιμες τις εταιρείες άρα ΔΕΝ μένουν άνεργοι.

Δεν θέλω καν να σκεφτώ την πιθανότητα μποϋκοτάζ των εταιρειών/προϊόντων του Ν. Σιακολα και τις τεράστιες επιπτώσεις για την κυπριακή οικονομία γενικότερα βάσει των πιο πάνω.

Δεν με ενδιαφέρει ποιούς σπονσάρει ο Ν. Σιακόλας. Ας είχαμε το νου μας όταν μας πρότεινε να μας “αναλάβει”.

Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι ότι εγώ φέτος θα μπορέσω να αγοράσω season για την ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ, το οποίο εν μέρει σπονσάρει ο Ν. Σιακόλας, σε αντίθεση με αρκετούς φίλους που οι προτεραιότητες τους, δυστυχώς, έχουν αλλάξει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας δεν είναι οι χορηγίες που παίρνει το αποελάκι αλλά ο έλεγχος που ασκεί σε όλα τα ποδοσφαιρικά όργανα είτε άμεσα είτε έμμεσα (φούληηηηη) και η απάθεια και δειλία του δικού μας ΔΣ.

Ας φτιάξουμε μια ομάδα δυνατή να χτυπήσουμε πρώτα αυτά και μετά βλέπουμε και τα άλλα. Μόνο ενωμένοι μπορούμε. Επιβάλλετε να στηρίξουμε την κάθε προσπάθεια της ομάδας όπως έγινε στη πρώτη προπόνηση.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ιδέα και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. (Ευστάθιε!!)


Βήμα Φιλάθλου | [email protected]