ΟΜΟΝΟΙΑ Φούτσαλ: Τέσσερα χρόνια δουλεύαμε για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο.


Πολύ μεγάλη επιτυχία αποτελεί για το τμήμα φούτσαλ της Ομόνοιας, το γεγονός ότι η ΟΥΕΦΑ μας ανέθεσε τη διοργάνωση του ομίλου στον οποίο θα συμμετάσχει η ομάδα μας, στα πλαίσια του Main Round του UEFA Futsal Cup. Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στη Κύπρο τόσο ψηλού επιπέδου διοργάνωση, κάτι που τιμά τόσο την ομάδα μας όσο και το Κυπριακό φούτσαλ.
«Αυτή η εξέλιξη αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα έρθουν στο νησί μας ομάδες μεγάλου βεληνεκούς, κάτι που αποτελεί τιμή τόσο για εμάς, όσο και για τον αθλητισμό της Κύπρου. Οι ευθύνες μας, πλέον, είναι αυξημένες, καθώς οι απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ είναι πάρα πολύ ψηλές. Άλλο τα παιχνίδια του Preliminary Round που διοργανώσαμε πέρσι και άλλο αυτά του Main Round. Υπάρχει μεγάλη διαφορά επιπέδου σε όλους τους τομείς και η ΟΥΕΦΑ απαιτεί την τέλεια διοργάνωση», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του τμήματος φούτσαλ της ομάδας μας, Αντώνης Ζυμαράς.
Η πετυχημένη παρουσία της Ομόνοιας στις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις των προηγούμενων χρόνων, αποτέλεσε τον κυριότερο λόγο που η ομάδα μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να φιλοξενεί στην Κύπρο, όμιλο για το Main Round: «Τέσσερα χρόνια δουλεύαμε για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Όμως, θα πρέπει, όχι μόνο να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, αλλά και να ανεβάσουμε το επίπεδό μας, ούτως ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε το παρών μας σ’ αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις», τόνισε με νόημα ο Αντώνης Ζυμαράς.
Η διοργάνωση του ομίλου στην Κύπρο, αναπόφευκτα φέρνει και αγωνιστικά οφέλη στην ομάδα ομάδας μας. Ο Αντώνης Ζυμαράς είπε επί τούτου: «Αυξάνουμε τις πιθανότητές μας για πρόκριση στον επόμενο γύρο, κάτι που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι θα αγωνιστούμε μπροστά από το κοινό μας, αλλά και στο ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα ευνοεί τον διοργανωτή. Επίσης, οι συνθήκες προετοιμασίας για τους αγώνες θα είναι πολύ καλύτερες, γιατί θα έχουμε δίπλα μας όλο το επιτελείο μας, καθώς και τις δικές μας αθλητικές εγκαταστάσεις».
Σημαντικός είναι και ο ρόλος που θα έχει να διαδραματίσει ο κόσμος της Ομόνοιας: «Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον κόσμο μας, για να δει από κοντά τόσο ψηλού επιπέδου ομάδες και να διαπιστώσει σε ποιο επίπεδο βρίσκεται το Ευρωπαϊκό φούτσαλ. Τον χρειαζόμαστε δίπλα μας για να μας στηρίξει. Χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην δώσει μαζικό και δυναμικό παρών», ήταν το σχόλιο του Αντώνη Ζυμαρά.
Να αναφέρουμε πως τα παιχνίδια για τον όμιλο του Main Round θα πρέπει να διεξαχθούν στο διάστημα 4-9 Σεπτεμβρίου. Τις ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων θα τις αποφασίσει το τμήμα φούτσαλ της Ομόνοιας, αφού λάβει υπόψη του όλα τα δεδομένα της εποχής. Θα εκδοθούν τόσο μεμονωμένα εισιτήρια για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όσο και προνομιακά πακέτα που θα αφορούν όλους τους αγώνες του ομίλου. Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.