Ισραηλινοί αναλύουν τους Λεβίτα και Ράλι


det_levita

Ψάχνοντας στοιχεία για τα δύο νεότερα αποκτήματα της Ομόνοιας, τον τερματοφύλακα Οχάντ Λεβίτα και τον αμυντικό Οζ Ράλι, αντλήσαμε διάφορες πληροφορίες από πηγές στο Ισραήλ που γνωρίζουν τους δύο παίκτες.

Οχάντ Λεβίτα
Ο 26χρονος (17/02/1986) τερματοφύλακας προέρχεται από δύο πολύ καλές χρονιές, με αποτέλεσμα να κληθεί πρόσφατα (αλλά χωρίς ακόμη να παίξει) στην Εθνική Ισραήλ. Δεν είναι εντυπωσιακός πορτιέρο, αλλά κάνει λίγα λάθη και είναι σταθερός. Φέτος έπαιξε στην Χάποελ Μπερ Σεβά, την περίοδο 2009-11 στην ολλανδική Βάλβαϊκ και από το 2003 μέχρι το 2009 στη Χάποελ Κφαρ Σάμπα.

«Έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας καλός τερματοφύλακας για την Ομόνοια, αλλά το μεγάλο ερωτηματικό είναι κατά πόσο θα αντέξει την πίεση ενός μεγάλου σωματείου», ειπώθηκε χαρακτηριστικά στο 24sports από πηγή στη γειτονική χώρα.

Οζ Ράλι
Τα δύο άκρα της άμυνας, με κυριότερο το δεξί πλευρό, είναι οι βασικές θέσεις του 24χρονου (22/12/1987) Ισραηλινού, ο οποίος όμως μπορεί να παίξει και στον άξονα. Θα χρειαστεί να περιμένουμε τα πρώτα φιλικά για να διαπιστώσουμε για ποια θέση προορίζεται από τον Νεόφυτο Λάρκου, αν ήρθε δηλαδή για μπακ-απ του Γιουβάλ Σπούνγκιν ή για επιλογή στο κέντρο.

Πάντως, πηγή στο Ισραήλ δεν είχε να πει και τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη: «Ο Οζ Ράλι είναι ένας μέτριος παίκτης, που πάντα έπαιζε σε μέτριου επιπέδου ομάδες και ποτέ σε κλαμπ πρωταθλητισμού», μας λέχθηκε.

Ο Ράλι έπαιζε από το 2005 στην Μπνέι Γιεχούντα και από φέτος βγαίνει για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του για να παίξει μπάλα.

Του Ηρόδοτου Μιλτιάδους | www.kathimerini.com.cy