Βήμα Φιλάθλου: Μακριά από ιδιοτέλειες και προσωπικά συμφέροντα


Βήμα Φιλάθλου

Γεια σας φίλοι μου, οπαδοί της ιδέας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Διάβασα πριν από λίγο ξανά την άποψη των οργανωμένων που επιμένουν στην παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου. Στο τωρινό συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορούν να αποδοθούν πάρα πολλοί χαρακτηρισμοί. Θεωρώ ότι κάθε άλλο παρά Διοικητικό ήταν στην μέχρι τώρα πορεία του. Είμαι πολύ απογοητευμένος από τo 80% θα έλεγα των κρίσιμων αποφάσεων που έχει πάρει μέχρι στιγμής αυτό το συμβούλιο αλλά και από τη γενικότερη παρουσία του.

Λίγο πολύ όλοι συμφωνούμε στα βασικά λάθη και αδυναμίες του τωρινού συμβουλίου: κάκιστη οικονομική διαχείριση, παντελείς απουσία από το παρασκήνιο, μηδαμινή αντίδραση στις αποφάσεις των ρουφιάνων της κοπΡΙΑΣ, ανύπαρκτο χωρίς κότσια, μηδέν στην επικοινωνία με τον κόσμο του σωματείου, επέτρεψαν στους ακατονόμαστους να αλωνίζουν στα MME, ασέβεια προς την πλειονότητα του κόσμου της ομάδας που απαιτούσε την παραίτηση Χριστάκη Γεωργίου, κλπ, κλπ.

(Παρένθεση: η μη εγγραφή μελών δεν οφείλεται μόνο στο τωρινό συμβούλιο αλλά και στα προηγούμενα και στην φοβία και τάση μυστικισμού που κατέχει ανέκαθεν τα τωρινά μέλη του σωματείου τα οποία με την ανοχή και κοινώς το σούσμα κκελλές στις αποφάσεις της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, οδήγησαν το σωματείο μας με μαθηματική ακρίβεια στην κατάντια που βρίσκεται σήμερα. Και με το κατάντια δεν τα βάφω όλα μαύρα, αλλά αντί να προηγούμαστε των υπολοίπων απλά ακολουθούμε και ακόμη προσπαθούμε να βρούμε την σωστή λειτουργία της ομάδας μας…)

Με άλλα λόγια το νυν συμβούλιο είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ για την ιστορία και τους στόχους του σωματείου μας.

Το ερώτημα όμως που θέλω να θέσω είναι το εξής:

Σε περίπτωση που ο Μιλτιάδης Νεοφύτου και ο συνδυασμός του αποδεχθούν την πρόταση των οργανωμένων για παραίτηση τους και μη υποβολή υποψηφιότητας εκ μέρους τους (θεωρώ ότι αυτό είναι φυσικό επακόλουθο του αιτήματός τους για παραίτηση του συμβουλίου), έχουν οι οργανωμένοι κάποιο συνδυασμό να προτείνουν που θα οδηγήσει το σωματείο σε επιτυχίες? Ή θα καταλήξουμε σαν την αεκ, τον παοκ, τον απόλλωνα και τόσα άλλα παραδείγματα στα οποία οι ίδιοι οι οπαδοί των ομάδων χάλασαν ότι είχαν και μετά άρχισαν να σκέφτονται πως να ξαναχτίσουν με τα γνωστά επακόλουθα…?

Η άποψή μου είναι ότι “εάν οι οργανωμένοι δεν έχουν συγκεκριμένα άτομα να προτείνουν και συγκεκριμένο πλάνο δράσης για τα επόμενα χρόνια, τότε το ποιο σωστό για την ΟΜΟΝΟΙΑ μας, θα ήταν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και να λειτουργήσουν σε ένα πλαίσιο απόψεων οι οποίες να μπορούν να εφαρμοστούν ΑΜΕΣΑ και με αποτελέσματα”. Το να μείνει χωρίς συμβούλιο η ομάδα ή έστω με συμβούλιο ακόμη χειρότερο από το τωρινό(!!!!) θα ήταν ότι χειρότερο.

Και ένα δεύτερο ερώτημα που θέλω να θέσω: σε περίπτωση αποχώρησης του Μιλτιάδη Νεοφύτου, τι γίνεται με το χρέος που έχει το σωματείο – 17 εκατομμύρια ευρώ!!!!, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται – προς το άτομό του? Θα απαιτήσει ο Μ.Ν. τα χρήματα αυτά από την ΟΜΟΝΟΙΑ? Σε περίπτωση εισόδου της ομάδας σε ευρωπαϊκούς ομίλους, θα προσπαθήσει ο Μ.Ν. να πάρει ένα μέρος των χρημάτων αυτών ως απόσβεσή του χρέους που έχει το σωματείο προς το άτομό του?

Αυτά φίλοι μου από μένα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ανάγκη από ανθρώπους που να την αγαπούν πραγματικά μακριά από ιδιοτέλειες και προσωπικά συμφέροντα και ανθρώπους με ικανότητες, όραμα και όρεξη για σκληρή δουλειά και προσφορά!

Και κάτι άλλο, η φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολύ βαριά για να την σηκώσει κανείς… Ας το καταλάβουμε ΟΛΟΙ μας…!


Μιλτιάδης-Λευκωσία 10/06/2012 | Βήμα Φιλάθλου | [email protected]