Πρωταθλήτρια στην Ατομική Χρονομέτρηση και στην Αντοχή Δρόμου


Ξεπέρασε και φέτος κάθε προσδοκία η αγωνιστική ομάδα δρόμου της Ομόνοιας «σαρώνοντας» σχεδόν σε κάθε κατηγορία τα πρωταθλήματα Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής Δρόμου. Για πολλοστή φορά η αγωνιστική ομάδα της Ομόνοιας με τα αποτελέσματα της απέδειξε την ανωτερότητα της στο συγκεκριμένο άθλημα.

“Με σωστό προγραμματισμό και προσωπικό κόπο των αθλητών βρέθηκε στην κορυφή η αγωνιστική Ομάδα” ανάφερε ο Team Manager κ Πόλυς Πουμπουρής, και πρόσθεσε: “η σκληρή δουλειά των αθλητών άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο με πολύωρες καθημερινές προπονήσεις, εξειδικευμένη διατροφή, συμμετοχή σε εντατικό πρόγραμμα αγώνων και βεβαίως την προσωπική δέσμευση των αθλητών για να φέρνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ένας συνδυασμός δυναμικής που μόνο επιτυχία θα μπορούσε να φέρει. Ο κ. Πουμπουρής συνέχισε, «ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, συγχαίρω τους αθλητές της Αγωνιστικής μας Ομάδας και τους εύχομαι όπως συνεχίσουν με το ίδιο πάθος το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς και ειδικά επιθυμώ να ευχαριστήσω τους αθλητές μας Μάριο Αθανασιάδη και Βασίλη Αδαμου για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν και η Κύπρος προκρίθηκε στο αγώνισμα της Ορεινής Ποδηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 – Λονδίνο».

Στο αγωνιστικό μέρος του Πρωταθλήματος οι αγώνες αποτελούνται από δυο events, τον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης που διεξήχθη στα Περβόλια Λάρνακας και τον Αγώνα Αντοχής που έγινε στην Αλάμπρα. Στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης των 18 χλμ, ο Μάριος Αθανασιάδης Elite Ανδρών πήρε τον τίτλο του Πρωταθλητή Κύπρου αφού πέρασε την γραμμή τερματισμού με χρόνο 25:51. Ο Χρίστος Λοΐζου ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Εφήβων με χρόνο 26:23 και το Πρωτάθλημα Γυναικών πήρε η Αντρια Χριστοφόρου με χρόνο 18:07. Ο Κούλης Δαμαλά πέρασε την γραμμή τερματισμού των 12 χλμ με χρόνο 17:59 παίρνοντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Μάστερ2.

Ο αγώνας Αντοχής 112 χλμ διοργανώθηκε την Κυριακή 13/5 με τερματισμό στην Αλάμπρα. Με την εκκίνηση, ο αθλητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ανδρέας Νικολάου αποσπάστηκε του κυρίως group και περίπου στα 50 χλμ «πιάστηκε και εντάχθηκε» στο κυρίως group. Ακολούθησε δεύτερη επίθεση από τους αθλητές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλη Αδάμου και Χρίστο Λοΐζου ανοίγοντας απόσταση περίπου 8 περίπου λεπτών από το υπόλοιπο γκρουπ, απόσταση που διατηρήθηκε μέχρι την γραμμή τερματισμού. Τρίτος τερμάτισε ο αθλητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Μάριος Αθανασιάδης. Στην κατηγορία εφήβων έγινε σπριντ από μικρή ομάδα αθλητών το οποίο κέρδισε ο αθλητής μας Ανδρέας Πετρίδης κατακτώντας την 3η θέση. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των αθλητών.

Τελική κατάταξη ανά αγώνισμα.

Πρωτάθλημα Ατομικής Χρονομέτρησης

Κατηγορία Ανδρών:

Μάριος Αθανασιάδης 1η θέση με χρόνο 25:51

Ανδρέας Νικολάου 3η θέση με χρόνο 26:53

Βασίλης Αδάμου 4η θέση με χρόνο 27:38

Κατηγορία Εφήβων:

Χρίστος Λοΐζου 1η θέση με χρόνο 26:23

Ανδρέας Πετρίδης 3η θέση με χρόνο 27:37

Κατηγορία Γυναικών:

Άντρια Χριστοφόρου 1η θέση με χρόνο 18:07

Κάρμεν Μαχαιριωτου 2η θέση με χρόνο 18:10

Κατηγορία Παίδων:

Ανδρέας Δημητριάδης 3η θέση με χρόνο 18:45

Αλέξανδρος Αδάμου 4η θέση με χρόνο 18:50

Κατηγορία Μάστερ 2:

Κούλης Δαμαλά 1η θέση με χρόνο 17:59


Πρωτάθλημα Αντοχής Δρόμου

Κατηγορία Ανδρών:

Βασίλης Αδάμου 1η θέση με χρόνο 2:50:12

Μάριος Αθανασιάδης 2η θέση με χρόνο 2:59:03

Κατηγορία Εφήβων:

Χρίστος Λοΐζου 1η θέση με χρόνο 2:50:12

Ανδρέας Πετρίδης 3η θέση με χρόνο 3:00:04

Κατηγορία Γυναικών:

Άντρια Χριστοφόρου 1η θέση με χρόνο 1:34:45

Κατηγορία Παίδων:

Ανδρέας Δημητριάδης 1η θέση με χρόνο 1:34:01

Αλεξανδρος Αδάμου 5η θέση με χρόνο 1:34:12

Κατηγορία Master 2:

Κούλης Δαμαλά 1η θέση με χρόνο 1:35:54

Ο επόμενος αγώνας τύπου ‘σιρκουι’ στις 6 Ιουνίου. Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας: Caterways ltd, Mantis Cyprus Ltd, Rudas Laboratories, Polys bikes, Kanapes Transport, Kezos Scaffolds, Α/φοί Λαμπριανίδη, Ford Michael Automotives και Thermoking.

 

Πηγή: omonoia.com.cy