Απαντά στην ανακοίνωση της διοίκησης ο Ηλίας


“Η επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ομόνοιας δυστυχώς με αναγκάζει να προβώ στην παρούσα δήλωση όχι για να εμπλακώ σε μια διαδικασία δηλώσεων και αντιδηλώσεων αλλά με στόχο να ξεκαθαρίζω κάποια από τα όσα έχουν λεχθεί από πλευράς επίσημης Ομόνοιας.

Έχω δηλώσει ότι η Ομόνοια αποτέλεσε για μένα το σπίτι μου και ο κόσμος της το στήριγμα μου. Με την Ομόνοια έζησα μοναδικές στιγμές οι οποίες ασφαλώς με βοήθησαν σημαντικά στην ποδοσφαιρική μου σταδιοδρομία.

Ως ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας αλλά και ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πάντα αγωνιζόμουν και αγωνίζομαι με στόχο την επιτυχία της ομάδας μου. Η αγωνιστική μου παρουσία στην Ομόνοια αποτέλεσε την αιτία για τον ΠΑΟΚ να υποβάλει το 2004 πρόταση στην Ομόνοια για απόκτηση μου η οποία όμως δεν έγινε αποδεχτή. Το 2005 και μετά απο συνεχή παρουσία σειράς ετών στην Ομόνοια και δεδομένου ότι το συμβόλαιο μου είχε λήξη αναζήτησα την ευκαιρία να αγωνιστώ στο εξωτερικό σε συνθήκες της εποχής πιο επαγγελματικές από τις συνθήκες του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Με αυτό γνώμονα αποδέχθηκα την μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ ομάδα στην οποία αγωνίστηκα για 3 συνεχόμενα έτη.

– Λίγο πριν την λήξη του συμβολαίου μου με τον ΠΑΟΚ η Ομόνοια ενδιαφέρθηκε να με επανεντάξει στο δυναμικό της. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μας η Ομόνοια ανακοίνωσε δημόσια την απόσυρση του ενδιαφέροντος της επειδή θεώρησε ότι θα έπρεπε να επιστρέψω για υπογραφή του συμβολαίου στην Κύπρο ενώ εγώ ακόμη διατηρούσα ανειλημμένες υποχρεώσεις στον ΠΑΟΚ.

Μετά την εξέλιξη αυτή και ιδιαίτερα την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Ομονοίας δέχθηκα πρόταση από άλλη μεγάλη ομάδα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου με την οποία είχα σχεδόν συμφωνήσει. Αμέσως με την επιστροφή μου στην Κύπρο και λίγο πριν την υπογραφή του νέου μου συμβολαίου έλαβα τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο τότε στέλεχος του Δ.Σ. της Ομόνοιας ο οποίος μου πρότεινε να υπογράψω 4 ετές συμβόλαιο στην Ομόνοια με χαμηλότερους όρους συγκριτικά από την πρόταση που είχα από την άλλη κυπριακή ομάδα. Αμέσως αποδέχθηκα την πρόταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και υπέγραψα 4 ετές συμβόλαιο ενώπιον όλων των μελών του Δ.Σ του ΣΩματείου.

Είναι γεγονός ότι μετά την λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2009-2010 και χην κατάκτηση του Πρωταθλήματος συμφώνησα εκ νέου με τη Διοίκηση του Σωματείου για αναπροσαρμογή του συμβολαίου μου έτσι που να λάβω επυτλέον του συμβολαίου μου ποσό αντί πριμ και αυξήσεων που είχαν λάβει σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι συμποδοσφαιριστές νιου για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Απορρίπτω τη θέση του Σωματείου ότι εγώ ζήτησα να φύγω τον Ιανουάριο 2011 γιατί δεν είχα αγωνιστική παρουσία. Εκείνο που πραγματικά συνέβη ήταν ότι είχα δεχθεί πρόταση από ομάδα του εξωτερικού και συγκεκριμένα από την Ρουμανία για να μεταγραφώ κατά την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου πρόταση την οποία καθηκόντως μετέφερα στον Γενικό Αρχηγό της ομάδας ο οποίος μετά που συζήτησε το θέμα με τον προπονητή και το συμβούλιο μου ανακοίνωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση παραχώρησης μου εφόσον ήμουν στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή.

Τον Μαΐο 2011 και μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου το Σωματείο ανακοίνωσε ότι δεν θα ήμουν στα πλάνα του προπονητή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο παρά το γεγονός ότι ήμουν δεσμευμένος με ακόμη 1 χρόνο συμβόλαιο. Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής συνέχισα να ακολουθώ ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων μαζί με άλλους συμποδοσφαιριστές μου οι οποίοι ήταν εκτός πλάνων συμμορφούμενος ασφαλώς με τις οδηγίες του Σωματείου μου. Μετεγράφηκα στην ΑΛΚΗ την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου αφού συμφώνησα να αποπληρωθώ για τα οφειλόμενα μου σε περίοδο 24 μηνών διευκολύνοντας το Σωματείο να ικανοποιήσει οικονομικά κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι πέραν της σταδιακής αποπληρωμής αποδέχθηκα και σημαντική μείωση από τις οφειλές μου σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου μου.

Γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ομόνοια δεν θα ήθελα σε καμία απολύτως περίπτωση να έρθω σε περαιτέρω αντιπαράθεση με το Δ.Σ. της Ομόνοιας και περιορίζομαι απλά να εκφράσω τη θέση μου μετά από την επαναλαμβανόμενη δημοσίευση ανακοινώσεων από πλευράς του Σωματείου.

 

Ηλίας Χαραλάμπους 29.5.2012”