Αυθεντικός: Η ιδέα της Ομόνοιας και οι ανίδεοι χορτάτοι


Αυθεντικός omonoia fans site

Μια Φανέλα Μια Ιστορία (1)

Για ακόμα μια χρονιά αποδείχτηκε ότι η Φανέλα με το Τριφύλλι στην καρδιά και η Ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορούν όχι μόνο να κερδίσουν ένα παιχνίδι αλλά έναν ολόκληρο τίτλο. Σε μια χρονιά που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις χειρότερες (αν όχι η χειρότερη) με κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια, με τιμωρίες παικτών και προπονητή, με οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα, με ανθρώπους μέσα από την ομάδα να υποσκάπτουν το έργο του προπονητή, η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να διεκδικεί -έστω υπό κάποιες προϋποθέσεις- το πρωτάθλημα μέχρι την προτελευταία αγωνιστική.

Μια Φανέλα Μια Ιστορία (2)

Στο τέλος αυτής της επιεικώς κάκιστης χρονιάς και σε ένα από τα χειρότερα της παιχνίδια των τελευταίων 20 χρόνων (δεν είναι υπερβολή αφού μιλάμε βάσει αντιπάλου) η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να κατακτήσει έστω και το κύπελλο. Ένα κύπελλο που πανηγυρίστηκε στην πόλη μας. Στην πόλη μας στη Λεμεσό, στην πόλη μας στη Λάρνακα και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, στην πόλη μας στην Πάφο, στην πόλη μας στη Λευκωσία. Ένα κύπελλο που πανηγυρίστηκε από τους οπαδούς της ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗΣ ομάδας στην Πράσινη χώρα τους.

Μια Φανέλα Μια Ιστορία (3)

Το κύπελλο δεν έσωσε την χρονιά, το κύπελλο δεν έλυσε τα όποια προβλήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το κύπελλο είναι παρά μόνο ο πάτος των φιλοδοξιών μας ως οπαδοί της ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗΣ ομάδας που είμαστε. Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να παραγνωρίζουμε το μεγαλείο αυτής της ομάδας που σε 59 χρόνια παρουσίας στην κοπ μετρά 49 τίτλους, που από το 1958 όταν και τερμάτισε 5η δεν έπεσε ποτέ ξανά κάτω από την 4η. Εν αντίθεση με τους αιώνιους καναπέδες που το 1998 τερμάτισαν στην 7η και έφτασαν να διαθέσουν των εξωπραγματικό αριθμό των 32 εισιτηρίων σε αγώνα στη Λευκωσία! Να μην ξεχνάμε επίσης -αφού έγινε η αναφορά στο 1958- ότι ένα χρόνο πριν, το 1957, τερμάτισαν στην τελευταία θέση και έπεσαν στην Β’ κατηγορία.

Ήξεις (Αφίξεις)

Στο παρόν στάδιο θα ασχοληθούμε με το πρώτο σκέλος και με τους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν ή πρόκειται να αποχωρήσουν. Αρχή με Νόελ έναν ποδοσφαιριστή που έπρεπε να αποχωρήσει εδώ και καιρό. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στην πιο σημαντική θέση του, αυτή του αμυντικού μέσου, παίκτες με τα χαρακτηριστικά του δεν έχουν θέση σε ομάδες όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ. Τελεία και παύλα με αυτό το θέμα, δεν θα βάλουμε και μαύρες πλερέζες , που άλλωστε σύμφωνα με τον coach ο ίδιος ζήτησε να αποχωρήσει. Γέβριτς και Σαλάτιτς θα αποτελέσουν παρελθόν ο κάθε ένας για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν πρώτος λόγω ηλικίας και αγωνιστικής παρουσίας και ήδη βρίσκεται στο μπλοκάκι του coach για να πάρει τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων, ο δε δεύτερος και λόγω οικογένειας όπως αναφέρει στην επιστολή του και λόγω της οικονομικής κατάστασης στην ομάδα πιστεύω. Ο Αντώνης και ο Στάθης είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις και το μόνο που έχω να δηλώσω είναι πως εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, κανείς ποδοσφαιριστής δεν προσέφερε όσα η ΟΜΟΝΟΙΑ του έδωσε. Για αυτό καλό είναι ως οπαδοί να έχουμε και να έχουν υπόψη (όλοι οι ποδοσφαιριστές) την πιο πάνω διαπίστωση μας.

Τα κουμπαράτα

Όλα τα είχε η ΟΜΟΝΟΙΑ τα κουμπαράτα της έλειπαν. Δεν μας φτάνει που η ομάδα μας διοικείται από ανθρώπους -που όπως γράψαμε και παλαιοτέρα την μπαλίτσα ακουστά την έχουν και τα όσα έχουν ακούσει τα άκουσαν σε αίθουσες πολιτικών γραφείων- τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα κουμπαράκια τα καλά. Κατάκαρδα πήρε την αποπομπή του κάλου του φίλου, έτσι ολημερίς και ολονυκτίς τον μνημονεύει δεξιά κι’ αριστερά. Όλα αυτά με την ανοχή και του προέδρου που επιμένει  να κάνει συναντήσεις με άτομα που το τόπι δεν το μυρίζονται ούτε αν το βάλεις κάτω από τη μύτη τους. Με άτομα που με τις επιλογές τους και τις πράξεις τους φέσωσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ κοντά στα 30 ”χαρτιά”

Κανένας (επιτυχημένος) πρόεδρος ποδοσφαιρικής  ομάδας δεν πέτυχε ότι πέτυχε επειδή έκανε εκείνο που ήξερε ο ίδιος ή επειδή είχε την εμμονή να συμβουλεύεται τα ίδια (ποδοσφαιρικά ανεπαρκή) άτομα.  Ενας πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας για να φέρει εις πέρας το έργο του πρέπει να έχει ευήκοα ώτα προς κάθε κατεύθυνση και όχι να είναι απομονωμένος και απόμακρος.

Δημοσιογραφική

Προς τι έγινε η δημοσιογραφική διάσκεψη χτες, μόνο ο εκπρόσωπος του respect, του fair play και του ευ αγωνίζεσθαι το γνωρίζει. Εμείς και οι δημοσιογράφοι θέλαμε να ακούσουμε τον coach και όχι διαλέξεις δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Θέλαμε να ακούσουμε και ολίγην αυτοκριτική από τον coach και από τον εκπρόσωπο της επίσημης ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ότι υπάρχει παραπληροφόρηση στα θέματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πασιφανές και αυτό οφείλεται στην επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ αφού επικοινωνιακά είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη.  Εγώ από το χτεσινό το μόνο που κρατώ είναι εκείνο που λέχθηκε απλά για να λεχθέι. Πως η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ και συμπληρώνω…

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ


Ο Αυθεντικός | [email protected]