Η νέα επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου


omonoia logo

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ακόμα μια ποδοσφαιρική χρονιά έχει ολοκληρωθεί. Η ομάδα μας κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 14ου κυπέλλου στην ιστορία της, που είναι ταυτόχρονα και το δεύτερο συνεχόμενο. Σίγουρα, δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον μεγάλο μας στόχο, που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φτάσαμε κοντά, αλλά σε κρίσιμα σημεία, δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση για να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια και να αποκτήσουμε τη δυναμική που θα άνοιγε το δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Παρόλα αυτά, την τελευταία τριετία, η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και ένα “super cup”, δείχνοντας ότι επανέρχεται στο δρόμο των επιτυχιών. Δουλέψαμε σκληρά και με μεθοδικότητα, εισήξαμε περισσότερο επαγγελματισμό και τεχνογνωσία στην ομάδα, στοιχεία απαραίτητα στον χώρο του ποδοσφαίρου σήμερα. Φυσικά, κάναμε και λάθη από τα οποία έχουμε αντλήσει τα αναγκαία διδάγματα.

Στόχος μας είναι να κάνουμε και το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη. Χωρίς να θέτουμε χρονοδιαγράμματα και χωρίς να ασκούμε αφόρητη πίεση στην ομάδα. Με τα σημερινά δεδομένα που ισχύουν στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της ομάδας μας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να επενδύσουμε στην ποιότητα, στην εμπειρία, στην συστηματική και πειθαρχημένη εργασία. Οι πρόσφατοι αγώνες μας στους προκριματικούς των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αποτελούν για μας πυξίδα, για το πώς πρέπει να πορευτούμε.

Σίγουρα μας ανησυχεί και η κατάσταση που παρατηρείται στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Ομολογουμένως ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεχτήκαμε εξοντωτικές ποινές με πέντε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και δύο που θα μεταφερθούν την επόμενη χρονιά. Ποινές που μας στοίχησαν τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Γενικά ο τρόπος που χειρίστηκε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και τα σώματα της ζωτικά ζητήματα και προβλήματα του Κυπριακού ποδοσφαίρου, μας βρίσκει αντίθετους. Γι’ αυτό και τον περασμένο Δεκέμβρη το ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ήρε την εμπιστοσύνη του στην ΚΟΠ. Θεωρούμε ότι όλα τα σωματεία πρέπει επιτέλους να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Κυπριακού ποδοσφαίρου, ούτως ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά η ίδια εικόνα με την περίοδο που έληξε. Ταυτόχρονα πρέπει πρώτοι εμείς να περιφρουρήσουμε το σωματείο μας, απομονώνοντας τους λίγους οι οποίοι με απερίσκεπτες ενέργειες έχουν ζημιώσει το σωματείο και έχουν σπιλώσει την εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, ο δρόμος για την ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα. Εμείς όμως ως ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια με απαράμιλλο ζήλο και ενωμένοι σαν μια γροθιά. Συμβούλιο, τεχνική ηγεσία, οπαδοί και φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Με τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπροστάρη, όλοι μαζί θα τιμήσουμε την ιστορία του Σωματείου μας, και θα αγωνιστούμε σκληρά με ήθος και αθλητοπρέπεια για να σηκώσουμε και άλλα τρόπαια στο μέλλον.

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι το κύριο στήριγμα της. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται την συνεχή στήριξη σας σε όλους τους τομείς, για να μπορεί να προχωρεί στην επίτευξη των πρωταγωνιστικών της στόχων.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας, η οποία είναι ο δικός σας χώρος για ενημέρωση και επικοινωνία. Με κοινό όραμα την συνεχή πρόοδο του Σωματείου μας προχωρούμε ενωμένοι.

Μιλτιάδης Νεοφύτου

Πρόεδρος Δ.Σ. Ομόνοια Λευκωσίας