Η ΚΟΠ εκτρέφει τον φασισμό


apoel dikastiki kop

Σύμφωνα με τον παρατηρητή του παιχνιδιού αποέλ – Ομόνοια, Τσιάκκα, στην κερκίδα της Ομόνοιας υπήρχαν δύο κασκόλ που έγραφαν FUCK APOEL και τρεις φανέλες του Τσε Γκεβάρα.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, αν οι Ομονοιάτες φορούν φανέλες του Τσε Γκεβάρα αυτή η πράξη είναι αξιόποινη. Κάποιες φορές είναι να διερωτάσαι αν αυτοί οι άνθρωποι έρχονται από κάποια άλλη διάσταση ή αν απλά εξυπηρετούν συμφέροντα. Ο Τσε Γκεβάρα όχι μόνο δεν απαγορεύεται πουθενά αλλού στο παγκόσμιο. Αντίθετα είναι σύμβολο αγώνα και του αποδίδονται τιμές από ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ακόμα και σε χώρες που παραδοσιακά πολέμησαν ακραίες αριστερές εκφράσεις.

Η επίσημη Ομόνοια να καλέσει τον Τσιάκκα και την ΚΟΠ σε δημόσια απολογία. Δεν μπορεί να αφήνουμε αυτά τα άτομα να ερμηνεύουν με αυτό τον τρόπο και να ατιμάζουν τόσο την Ομόνοια όσο και ένα αγνό παγκόσμιο αγωνιστή.

Ο Τσιάκκας στην έκθεσή του δεν ανάφερε την οργανωμένη εξύβριση της κυπριακής Δημοκρατίας και του εκλεγμένου προέδρου της από τους οπαδούς του αποέλ αλλά και την νέα τεράστια πρόκληση των ΕΛΑΜίτων της κερκίδας του αποέλ που επέδειξαν προς την κερκίδα της Ομόνοιας φωτογραφία του Χίτλερ να χαιρετά ναζιστικά.

Κατ’ αρχή να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι προσπάθειες να εξισωθεί ο φασισμός με τον κομμουνισμό είναι ιστορικά ατεκμηρίωτες και έρχονται από συγκεκριμένους κύκλους. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη, προοδευτικοί και κομμουνιστές στην ιδεολογία έδωσαν τη ζωή τους για να κατατροπωθεί το τέρας του φασισμού και να επανέλθει η δημοκρατία.

Σε αντίθεση με το Τσε Γκεβάρα, τα φασιστικά σύμβολα* και οι προσβολές προς τη δημοκρατία είναι κατακριτέες και αξιόποινες από μια δημοκρατική κοινωνία. Αν ο Τσιάκκας και ο κάθε Τσιάκκας δεν περιέλαβε στην έκθεση του αυτά τα περιστατικά τότε και πάλι πρέπει να απολογηθεί. Το ίδιο και η ΚΟΠ που και πάλι έκανε στα στραβά μάτια.

Η ΚΟΠ ενισχύει το φασισμό στο ποδόσφαιρο και ανέχεται το φασισμό στην κοινωνία. Τι άλλο θέλει η επίσημη Ομόνοια και κάθε άλλος δημοκρατικός φίλαθλος για να κηρύξει πόλεμο σε αυτή την κωμωδία.

Η ποινή που επιβλήθηκε στην Ομόνοια για μια αγωνιστική κεκλεισμένων εξισώνει ουσιαστικά τους Ομονοιάτες με τις συμπεριφορές των νέο-χαζών του αποέλ. Η ΚΟΠ χειρουργεί την Ομόνοια, χωρίς αναισθητικό, χωρίς μάσκες, χωρίς δικαιολογητικό και χωρίς ντροπή. Αν ο Λαός καμιά φορά εξεγερθεί οι πρώτοι που θα φάνε ξύλο θα είναι οι διοικούντες της Ομόνοιας.

Και τέλος ρεσιτάλ υποκρισίας δίνει το επίσημο αποέλ με την ανακοίνωση του για το ότι η Ομόνοια υποθάλπει τη βία. Την βία την υποθάλπουν αυτοί που αδικούν και οι γλύφτες υποκριτές που τους σεκοντάρουν.