Βήμα Φιλάθλου: Μ’ αρέσει να κοιτάω ψηλά


Βήμα Φιλάθλου

Αγαπητοί συν-κυπελλούχοι, περήφανε Πράσινε Λαέ,

Δανείζομαι ένα στιχάκι από το συγκρότημα “Υπόγεια Ρεύματα” για να σας γράψω σήμερα..

Από ψες το βράδυ, έχουμε ανεβεί στους εφτά πράσινους ουρανούς και είναι δύσκολο να κατεβούμε και να συνέλθουμε.. Θεωρώ πως δεν είμαι αρμόδιος να σχολιάσω την εμφάνιση της Βασίλισσας στον ψεσινό τελικό και γι’ αυτό δεν θα μπω στον κόπο. Κρατάω από ψες το πάθος των πραγματικών Λιονταριών, των παικτών της Ομόνοιας και το δολοφονικό στυλ του Άλβες.

Η ουσία των πραγμάτων είναι μια, η τριφυλλάρα πήρε το 14ο Κύπελλο της ένδοξης ιστορίας της, το πρώτο της χειροποίητο Κύπελλο και ο Λάρκου έγινε ο πρώτος προπονητής μετά τον Αβρααμίδη που κάνει back2back (λαστιχάριες και γατούλες σιαιρετούμεν, για definition ψάξτε το στο google). Πολλοί δημοσιογράφοι σχολίασαν τις δηλώσεις ανθρώπων της αέλ, λέγοντας πως έβγαλαν πολλή πίκρα.. Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν εντόπισα πουθενά πίκρα.. Το μόνο που εντόπισα ήταν τεράστιες, επικίνδυνες δόσεις χολής και κόμπλεξ. Αυτό το κόμπλεξ πηγάζει φυσικά από το σύνδρομο κατωτερότητας, που ένα πρωτάθλημα δεν θα αλλάξει.

Είμαι Λεμεσιανός και όπως και να’ χει έχω πολλούς γείτονες, φίλους κτλ που είναι οπαδοί της αέλ.. Και συγχαρητήρια τους δώσαμε επειδή το πήραν δίκαια.. Ως εδώ όλα καλά. Οι αελίστες νόμισαν ξαφνικά πως έγιναν οι άρχοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου και ονειρεύονται μεγαλεία. Keep on dreaming boys. Ο εφιάλτης, τον οποίο είδατε ήδη τέσσερις φορές φέτος, επέστρεψε και θα σας στοιχειώνει για πολλές ακόμα νύχτες.

Αέλ, η μόνη ομάδα που δεν δίνει ποτέ συγχαρητήρια στον νικητή. Ακόμα και το αποέρλ μας έδωσε συγχαρητήρια μετά το 4-2 του 2000, οι αιώνιοι κομπλεξάρες όμως όχι. Δεν πειράζει, εμείς δεν έχουμε ανάγκη τα συγχαρητήρια σας, έχουμε την τροπαιοθήκη μας να μας γεμίζει υπερηφάνεια. Το λυπηρό είναι πως το φάντασμα του Ομονοιάτη Χριστόφια πλανάται πάντα από πάνω τους.. Διότι, δεν ξέρω αν το ακούσατε το καινούριο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στο συ.φ.α(ΠΟ)ελ: “Ο Χριστόφκιας εκανόνισεν τα για να το πιάσουν οι Ομονοιάτες, γι’ αυτό επήεν στο ΓΣΠ εψές”. Να φανταστώ ότι ο Χριστόφιας είναι με δεξί του χέρι τον Κουτσοκούμνη (γνωστός Ομονοιάτης) που τα κανόνισε; Ίσως δεν θα πάρουμε ποτέ απάντηση.

Θα δεχτώ ότι το σύνδρομο – κόμπλεξ κατωτερότητας που σας δέρνει κύριοι της αέλ, πηγάζει από τις πολλές αποτυχίες σας.. Δεκτό.. Όπως και να το πάρει κάποιος, 44 χρόνια για πρωτάθλημα και 25 ολόκληρα χρόνια για το κύπελλο (κι ακόμα περιμένουν), είναι πολλά, πάρα πολλά. Πάντως αν οι αελίστες συμπεριφέρονται έτσι, για αποτυχίες που είχαν ως μέτρια ομάδα, που η ιστορία της μετριέται με χρόνια και όχι με επιτυχίες, εμείς φίλοι μου πώς θα έπρεπε να αντιδράσουμε, με τόσους τίτλους που χάσαμε ή μας στέρησαν μέσα από τα χέρια μας; Θα έπρεπε να είμαστε οι μεγαλύτεροι κάφροι στον κόσμο, εντούτοις, παραμένουμε ανώτεροι γιατί έτσι προστάζουν οι ιδέες και τα ιδανικά μας.

Αελίστες, έχω ακόμα κάτι για εσάς.. Στην Ομόνοια αρέσει να κοιτάει ψηλά κι αυτό κάνει από το ένδοξο 1948. Σε αντίθεση με εσάς, που το βλέμμα προς τον ήλιο σας τυφλώνει, με αποτέλεσμα να κοιτάτε ευθεία – χαμηλά. Η ίδρυση της Ομόνοιας εκπροσωπεί χίλια δυο ιδανικά, σε αντίθεση με την δική σας, η οποία άντε να θυμίσει κανένα γλυκό του κουταλιού και την Φενέρ. Και αν το παίζετε υπεράνω κομμάτων, σας έχω ακόμη ένα.. Είναι ωραίο να παίρνεις δύο ψηφοδέλτια, στο ένα να ψηφίζεις το κόμμα σου και στο άλλο να το παίζεις αναρχικός και να γράφεις αέλ.. Τουλάχιστον ο Ομονοιάτης δεν έκρυψε ποτέ την ιδεολογία του για να γίνει πιο αρεστός!

Διαλαλείτε, πως μετά από τόσες αποτυχίες μείνατε κοντά στην ομάδα σας. Λογικό είναι, αφού οι αποτυχίες μιας μέτριας ομάδας δεν πονάνε τόσο όσο οι αποτυχίες μιας ομάδας που από το 1948 είναι αναγκασμένη και τα καταφέρνει να είναι πάντα εκεί. Να ξέρετε και κάτι άλλο, θα σας το πω στα κυπριακά για να το εμπεδώσετε καλύτερα..

Η σιήνα μπορεί όντως να πετάσει, αλλά δυστυχώς για εσάς μόνο μιαν φορά.. Δυστυχώς για εσάς, οι επιτυχίες σας θα είναι πάντα οι δικές μας αποτυχίες..

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΑΟΣ – ΚΥΠΕΛΛΟ

Υ.Γ1.: Αφιερωμένο στο Μαριούιν.. Χώνεψε το φίλε, δεν έκανες ποτέ σου για την Ομόνοια. Ούτε και τώρα μας κάνεις, ούτε θα μας κάνεις ποτέ. Πήγαινε να ακούσεις Bob Marley στο συ.φ.α(ΠΟ)ελ. Μια μικρή διευκρίνηση όμως.. Ο Marley δεν ήταν με την αέλ, γιατί κάτι τέτοια σας λένε..

Υ.Γ2.: Αφιερωμένο στο παιδοβούβαλο, Σοφοκλέους.. Δεν μας φτάνεις, έστω κι αν κάνεις επιτυχίες για τα επόμενα 100 χρόνια. Βάλε και καμιά άλλη φανέλα ρε φίλε.. Έγινε ένα με το δέρμα σου..

Υ.Γ3.: Αφιερωμένο στον SpecialOneLoser, Παμπίνιο.. Πάμπο θυμάσαι τον πανηγυρισμό σου; Λοιπόν, I want to play a game with you.. Βάλε την αριστερή παλάμη σου πάνω στον δεξί δικέφαλο σου. Ακολούθως μέτρα την απόσταση από τον δεξί δικέφαλο μέχρι τις άκρες των δακτύλων του δεξιού σου χεριού. Γράψε τον αριθμό κάτω.. Ναι, ναι, είναι το μέγεθος αυτού που…. ξέρεις εσύ.. Και να θυμάσαι πάντα φίλε, το αγγούρι είναι ωραίο γι’ αυτούς που το τρώνε και δροσίζονται, εσύ δυστυχώς το σαραντάποντο το τρως και ζορίζεσαι.

Άντε γεια σας!


Gruener Kapitaen | Βήμα Φιλάθλου | [email protected]