Το θέμα της εβδομάδας: Η κατάλληλη στιγμή για αποδείξεις


panigirismoi vs apoelΔύο ήττες και μια ισοπαλία, με τις ευλογίες της διαιτησίας, δεχτήκαμε αυτή την σεζόν από το Παράρτημα. Μια δική μας νίκη ήταν αρκετή να τους πονέσει όσο μας πόνεσαν εμάς οι δύο ήττες και η ισοπαλία μαζί.

Ένας Ομονοιάτης αρχηγός, πρώην αποελίστας και δύο γλυκά αριστερά ήταν αρκετά για να σκύψει ο μισητός μακρυμάλλης τερματοφύλακας το κεφάλι μαζί με όλη την “περήφανη” αστερόεσσα κερκίδα που πίστεψε τις υποσχέσεις του καραφλού πόκεμον για back to back.

Τι κατάντια Λαέ μου; Στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας τους να χάνουν το τίτλο γιατί έχασαν από τον αιώνιο αντίπαλο. Σε μια σεζόν που η ομάδα του βοηθήθηκε όσο ποτέ και η Ομόνοια πολεμήθηκε όσο ποτέ. Σε μια χρονιά που έκαναν το ακατόρθωτο στην Ευρώπη, είναι αναγκασμένοι να δουν μια αελ πρωταθλήτρια και από τον καναπέ τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της σεζόν 2011-12.

Ποια αστέρια και πράσινα άλογα; Ο Μάης λέει πάντα αλήθειες. Και η αλήθεια είναι ότι ούτε καν δεύτερο δεν μπορεί να είναι το αποέλ (who?).

Και για να μπούμε και λίγο στην λογική του λαστιχάρη. Ξέρετε αυτή τη λογική που λέει ότι εφόσον το αποέλ δεν ευνοείται από τη διαιτησία στην Ευρώπη τότε δεν μπορεί να ευνοείται ούτε στην Κύπρο. Βάση αυτής της λογικής η Ομόνοια θα έπρεπε να ήταν στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λήγκ και η Αελ στον τελικό να αντιμετωπίζει την Μπάγιερν ή τη Τσέλσι.

Χατζηλιασή περιμένουμε δικαιολογίες και καταγγελία του Τράττου γιατί έσπασε το σερί της κόκκινης κάρτας. Χιντ: Η δικαιολογία με το κουπί και η δικαιολογία με το χρόνο καθυστερήσεων δεν μπορούν να πείσουν.

Φτάνει με τους αστερόπληκτους. Αρκετή σημασία τους δώσαμε. Πάμε στα δικά μας για να μπούμε για τα καλά στο θέμα της εβδομάδας.

Ο Λάρκου ξεκίνησε με πιο επιθετικό σχήμα το παιχνίδι και κατάφερε να βραχυκυκλώσει με αυτό τον τρόπο την λειτουργία του αποέλ. Το δόγμα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση λειτούργησε και ο Λάρκου έδειξε (τουλάχιστο σε αυτό το παιχνίδι) να μαθαίνει από τα λάθη του. Εδώ να σημειώσουμε ότι η στήλη στηρίζει απόλυτα τον προπονητή. Ο Λάρκου είναι προπονητής με γνώση όραμα και η δουλειά του εμπεδώνεται σιγά σιγά στην ομάδα. Οι όποιες αδυναμίες του μπορούν να εξαλειφθούν με την εμπειρία που θα αποκτήσει αλλά και με την κατάλληλη οργανωτική και διοικητική υποστήριξη.

Ας δούμε λίγο και την άλλη πλευρά του ματς. Η Ομόνοια είχε το αποέλ για πλάκα. Όπως για πλάκα είχε την Ανόρθωση, όπως για πλάκα νίκησε την Αέλ και τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Αυτή η ομάδα μπορούσε να ήταν μια δίκαιη πρωταθλήτρια.

Η ανεπάρκεια του διοικητικού συμβουλίου να προστατέψει την ομάδα, οι εξαντλητικές τιμωρίες της ΚΟΠ, τα παιδαριώδη λάθη της ομάδας στις κρίσιμες στιγμές έχουν στοιχίσει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Ας αναλογιστούμε όλοι μας πόσο στοιχίζει η αφέλεια και η πολιτική του καλού παιδιού μέσα στην Κύπρο.

Στο τραπέζι υπάρχει ακόμα ένας τίτλος. Ένα παιχνίδι που μπορεί να δείξει τις πραγματικές δυνάμεις της Ομόνοιας και να πάρει πίσω λίγο από την κλεμμένη της αξιοπρέπεια. Είναι το δεύτερο πιο γλυκό αίσθημα της σεζόν (το πρώτο είναι το αίσθημα του πρωταθλητή) να νικάς την πρωταθλήτρια στον τελικό του κυπέλλου. Δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλος αντίπαλος για να δείξει η Ομόνοια πόσο πραγματικά άξιζε και αξίζει φέτος.


Θέμα Εβδομάδας | [email protected]