Κάλεσμα ΘΥΡΑΣ-9 για την πρώτη του Μάη


Η φετινή πρωτομαγιά είναι εδώ για να μας θυμίζει, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, τους αιματοβαμμένους αγώνες που έδωσαν οι προλετάριοι ανά το παγκόσμιο και τις εργατικές κατακτήσεις που πέτυχαν. Κατακτήσεις τις οποίες σήμερα ο καπιταλισμός με τη βοήθεια των κύριων υπαίτιων της οικονομικής κρίσης, πολιτικών, προσπαθεί να συντρίψει και να εξαφανίσει μια για πάντα δημιουργώντας συνάμα καινούργιες ισορροπίες που θα τον βοηθήσουν να «τραφεί» και να ακμάσει και πάλι.

Μνημόνια, κούρεμα χρέους, πακέτα στήριξης, υποβάθμιση οικονομίας και χρηματοπιστωτικής ικανότητας, οίκος αξιολόγισης, (..και δυστυχώς στο τέλος..) χρεοκοπία. Μερικές από τις λέξεις ρουτίνας που κάνουν την εμφάνιση τους καθημερινά στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής «αποπλάνησης» τόσο του τόπου μας όσο και ολόκληρης της υφηλίου. Η συνεχής επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη «σερβίρεται» τόσο μεθοδικά στα χαμηλά στρώματα του λαού που κάνει τον μεροκαματιάρη, τον οικογενειάρχη, τον συνταξιούχο, ακόμα και τον άνεργο να αισθάνεται πως όντος μπορεί να τα φάγαμε και μαζί και ότι ίσως να υπάρχει μια περίπτωση να φταίω κι εγώ γι’αυτό το δημοσιονομικό έλλειμμα…Πράγμα πολύ παθητικό και ηττοπαθές που σε καμία των περιπτώσεων δεν υφίσταται. Ο λαός κύριοι ούτε έφαγε ούτε θα πληρώσει τα χρέη σας!

Η πολιτική λιτότητας της αριστερής κυβέρνησης, η εκτόξευση της ανεργίας στο 9,6%, η πρόταση για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης και τα αντεργατικά μέτρα που προσπαθεί να περάσει η δεξιά αντιπολίτευση μέσω της βουλής, το πάγωμα μισθών στον δημόσιο τομέα για 2 χρόνια, η αύξηση του ΦΠΑ, πρόσφατα και η πρόταση για κατάργηση του 13ου μισθού. Όπως καταλαβαίνεται σε ένα άρθρο δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε πολλά περισσότερα…

Αυτό που μπορούμε άμεσα να κάνουμε όμως ως συνειδητοποιημένο οπαδικό σύνολο, είναι να καλέσουμε όλους εσάς αδέλφια, εργαζόμενους και μη, να ενώσετε τις φωνές σας μαζί μας στη μεγάλη πορεία που διοργανώνετε από την ΠΕΟ, η οποία θα γίνει το πρωί της Τρίτης και η ΘΥΡΑ 9 θα συμμετάσχει με δικό της «μπλοκ». Ώρα συγκέντρωσης στις 9:30 το πρωί στο Φαν Κλαμπ της οργανωμένης μας κερκίδας. Σ’ αυτή τη σκληρή μάχη κόντρα στον καπιταλισμό κανέις από εμάς δεν περισσεύει, πόσο μάλλον η νεολαία που βιώνει την ανεργία στο πετσί της!

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ