Γιατί τόσο μίσος προς τους παίκτες?


omonoia podosfairistes

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί μια έντονη τάση για πλήρη απαξίωση των παικτών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Λίγο μερικά άσχημα ή άτυχα αποτελέσματα, λίγο μερικές κακές ατομικές ή ομαδικές εμφανίσεις έφεραν τεράστια απογοήτευση στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.Οι παίκτες σίγουρα έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, έδειξαν να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα να σηκώσουν το βάρος της τεράστιας φανέλας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να την οδηγήσουν εκεί που της αξίζει διαχρονικά, δηλαδή στην κορυφή και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καταδικασμένη με το τέλος κάθε χρονιάς να είναι πρωταθλήτρια επειδή έτσι έχει δείξει η ένδοξη ιστορία της.

Αν όμως κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και δούμε κάτω από ποιες συνθήκες καλούνται να αγωνιστούν τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα αλλά θα αντιληφθούμε ότι είχαν να ανέβουν ένα πραγματικό Γολγοθά, με την ανηφόρα στρωμένη αγκάθια την στιγμή που οι ίδιοι δεν είχαν ούτε ‘’παπούτσια’’ στα πόδια τους.

Κατηγορούνται πως είναι μισθοφόροι την στιγμή που αυτοί που τους έφεραν στην ομάδα, τους έταξαν τον ουρανό με τ’ άστρα και μάλιστα έφτασαν σε σημείο να τους πιέσουν να αποδεχτούν σημαντικές μειώσεις απολαβών σε καθοριστικά χρονικά σημεία επειδή αυτοί οι κάποιοι, φρόντισαν να φέρουν το σωματείο σε άθλια οικονομική κατάσταση. Είχαν να παίρνουν παλιές οφειλές, δεν έκαναν προσφυγές και αντί αυτού οι παίκτες (αυτοί που παρέμειναν στην ομάδα) το σεβάστηκαν πλήρως και κατανόησαν τις δυσκολίες. Να μην ξεχνάμε τις τάσεις για απεργίες την περσινή χρονιά.

Τραυματισμοί: Η φετινή ειδικά σεζόν είναι ενδεικτική. Οι παίκτες τραυματίζονται και δεν γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν, αφού υπάρχει μια ασυνεννοησία μεταξύ γιατρών, φυσιοθεραπευτών CAMP 8. Δεν γνωρίζουν ποιόν να εμπιστευτούν.

Άλλαξαν σε 4 χρόνια τόσους προπονητές με διαφορετική φιλοσοφία, στιλ παιχνιδιού, νοοτροπία ο καθένας. Άλλαξαν τόσοι γυμναστές με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά όπου το CAMP 8 (όπως λένε τα δημοσιεύματα) είχε προειδοποιήσει για μυϊκούς τραυματισμούς στο τέλος της χρονιάς λόγω κακής προετοιμασίας.

Αντιμετώπιση διαιτητών: Βλέπουν τους διαιτητές σε κάθε αγώνα , να τους αντιμετωπίζουν χειρότερα και από τις μικρές ομάδες. Έχουμε το ρεκόρ σε κόκκινες και κίτρινες κάρτες από τους άλλους ανταγωνιστές μας. Απαγορεύετε να ζητήσουν πέναλτι σε καθαρές ανατροπές και μάλιστα δέχονται και κάθε είδους κάρτα (όπως βολεύει τους διαιτητές), ανάλογα με την φάση και την χρονική στιγμή του αγώνα. Δεν ξέρουν αν πρέπει (αν τους αφήνουν τα μαύρα κοράκια) να μαρκάρουν τους αντιπάλους αλλά ούτε και με ποιο τρόπο. Βλέπουμε παίκτες μας να δέχονται σε 15 λεπτά 2 κίτρινες κάρτες και αποβολή, να εφαρμόζονται κανονισμοί καλαθόσφαιρας την στιγμή που σε άλλες ομάδες και ειδικά στους απέναντι οι παίκτες να αγωνίζονται με κανονισμούς αμερικάνικου ποδοσφαίρου και να τυγχάνουν ασυλίας. Δεν φτάνει μόνο αυτό, οι παίκτες των απέναντι δικαιούνται να βρίζουν τους διαιτητές, να τους μιλούν με έντονο τρόπο, να τους κάνουν υποδείξεις και γενικά να κάνουν ό,τι γουστάρουν στον αγωνιστικό χώρο , ενώ παράλληλα οι δικοί μας παίκτες καλούνται να αγωνίζονται με φανέλες του RESPECT και να έχουν το στόμα κλειστό.

Τιμωρίες: Βλέπουν την διοίκηση να μην μπορεί να τους προστατέψει, τόσο εντός όσο εκτός αγωνιστικού χώρου, κλασικό παράδειγμα η τιμωρία του αρχηγού Κων. Μακρίδη με 1 αγωνιστική επειδή ζήτησε το αυτονόητο δλδ 50-50 διαιτησίες στους αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Βλέπουν να τιμωρούνται όλοι όσοι αποτελούν το διοικητικό συμβούλιο αλλά και τεχνικό τιμ της ομάδας με αποκορύφωμα την 6μηνη τιμωρία του προπονητή της ομάδας (άσχετα αν μειώθηκε σε 4 αγωνιστικές επειδή τα αρμόδια/αναρμόδια σώματα της κοπ-ριας έγιναν ο περίγελος της κοινής γνώμης). Σίγουρα όλα αυτά τους αποσυντονίζουν από τους στόχους τους και τους επηρεάζουν τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά.

Μέχρι πρόσφατα υπήρχε στην ομάδα τεχνικός διευθυντής (με θητεία στο ίδιο πόστο πουθενά), ο οποίος έκοβε έραβε μόνος του, αποφάσιζε για τα πάντα, άνοιξε κόντρες με αρκετούς προπονητές αλλά και παίκτες, αρκετοί από τους οποίους έφυγαν από την ομάδα και μιλούσαν με τα χειρότερα λόγια για τις συνθήκες μέσα στα αποδυτήρια.

Πιέσεις: Συνεχώς παίκτες μας δέχονται πιέσεις από άλλες ομάδες, και μάλιστα σημαντικές μονάδες της ομάδας από τους απέναντι για να αγωνιστούν σε αυτούς και μάλιστα με περισσότερα χρήματα (όπου βέβαια θα μπορούν να απολαμβάνουν και αυτοί τα προνόμια ειδικής μεταχείρισης από τα κοράκια), όμως μένουν πιστοί στην ΟΜΟΝΟΙΑ και μάλιστα σε πολύ άσχημες οικονομικά συνθήκες.

Βλέπουν τα αγωνιστικά όνειρα τους και φιλοδοξίες για πρωταθλητισμό να χάνονται επειδή έκαναν το’’ λάθος ‘’ να αγωνίζονται στο πιο ένδοξο σωματείο της Κύπρου , βλέπουν τους αντιπάλους να κάνουν πορείες στην Ευρώπη σε ένα πρωτάθλημα όπου επικρατεί η βρομιά , η διαπλοκή, τα πολιτικά συμφέροντα και η ομάδα να δέχεται ένα πόλεμο ασταμάτητο χωρίς να μπορούν οι διοικούντες να κάνουν το παραμικρό για να προστατέψουν όχι μόνο τους ίδιους αλλά και το μέλλον του σωματείου.

Κόσμος: Πόσες φορές οι παίκτες δέχτηκαν απίστευτες βρισιές από μερίδα του κόσμου? Την μία στιγμή είναι ήρωας και την άλλη πρέπει να ακούσει τα πάντα για τον ίδιο αλλά και για την οικογένεια του. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν σε μια δύσκολη στιγμή του αγώνα, ο κόσμος αντί να βρίζει ασταμάτητα τους παίκτες του έδινε ένα απλό χειροκρότημα? Πόσο μεγαλύτερη ώθηση θα έπαιρναν οι παίκτες?

Βέβαια αυτό ίσως έχει να κάνει με την αποξένωση των παικτών με τον κόσμο. Γιατί δεν αφήνουν τους παίκτες να επισκεφτούν τους οργανωμένους οπαδούς της ΘΥΡΑΣ 9 πριν από σημαντικά παιχνίδια ώστε να νιώσουν τον παλμό του κόσμου, να νιώσουν περισσότερο σε ποια ομάδα αγωνίζονται και πόση δύναμη έχει αυτός ο κόσμος, αφού με τον κόσμο δίπλα τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε και κανένα εντεταλμένο κοράκι.

Οργάνωση: Έφτασε το τέλος της σεζόν, για να καταλάβουν κάποιοι πως η ομάδα χρειάζεται αθλητικό ψυχολόγο και επαγγελματικό προσωπικό για να στελεχώσει τους παίκτες και να τους παρέχει ότι χρειάζονται.

Όλα αυτά αποτελούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται ή καλούνται να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Σίγουρα και οι ίδιοι έχουν τις δικές τους προσωπικές ευθύνες, όμως αν όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω ήταν διαφορετικά , σίγουρα σήμερα δεν θα υπήρχε τόση απαξίωση αλλά και ισοπεδωτική κριτική στο πρόσωπο των ποδοσφαιριστών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ας προβληματιστούμε ο καθένας από εμάς και να είμαστε πιο προσεκτικοί, πριν κρίνουμε τόσο αυστηρά τους παίκτες της Βασίλισσας ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΟΜΟΝΟΙΑ