Όταν ο νόμος γίνεται αδικία…


Η Θύρα 9 ανάρτησε ένα μεγάλο άρθρο στην επίσημη της ιστοσελίδα, αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στην προσπάθεια που γίνεται εντέχνως από μερίδα του τύπου αλλά ακόμη και από το ίδιο το Δ.Σ της Ομόνοιας να ενοχοποιηθούν οι οργανωμένοι οπαδοί για τις εξοντωτικές τιμωρίες που επίβαλε η ΚΟΠ στην ομάδα μας την φετινή χρονιά. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν οι οργανωμένοι πως κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν τις όποιες ευθύνες τους στις απανωτές αποτυχίες τους προς τους οργανωμένους. Διαβάστε το άρθρο όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΘΥΡΑΣ 9:


Η οργανωμένη μας κερκίδα, μέσα από αυτό το κείμενο, επικοινωνεί με τον μεγάλο κόσμο της βασίλισσας ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να αποκαταστήσει την τάξη σχετικά με όσα λέγονται για τις εξοντωτικές ποινές προς το σωματείο μας. Αφορμή για το πιο πάνω η νέα τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών που επέβαλε η ομοσπονδία στην ομάδα μας και η έντεχνη προσπάθεια ορισμένων να φορτώσουν την αγωνιστική, επικοινωνιακή και παρασκηνιακή ανεπάρκεια του σωματείου μας στις πλάτες των οργανωμένων.

Η Θύρα 9 ουδέποτε αποποιήθηκε τις όποιες ευθύνες της αναλογούν και ουδέποτε επιδίωξε να φορτώσει δικά της λάθη σε αποδιοπομπαίους τράγους και με απόλυτη ευθύνη αναλαμβάνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στην πρόσφατη τιμωρία που επιβλήθηκε στο σωματείο για όσα έγιναν στο παιχνίδι με την αελ. Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η ομοσπονδία ενέργησε με δυο μέτρα και δυο σταθμά και απολύτως εκδικητικά προς το σωματείο μας.

Αποτελεί άξιο απορίας πως οι κύριοι της ομοσπονδίας συνεχίζουν αγέρωχοι το έργο τους εγκληματώντας κατά συρροή στις πλάτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όπως επίσης η στάση της επίσημης ΟΜΟΝΟΙΑΣ που με την συνενοχή της οπλίζει τους καρεκλοκενταυρους της ομοσπονδίας στον φόνο της αγαπημένης μας ομάδας. Η αποδοχή των γελοίων νόμων της ομοσπονδίας από τους διοικούντες μας δίνει άλλοθι στην κοπ και τις μαριονέττες της για όσα τραγελαφικά παρακολουθούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η αποδοχή και έγκριση του σωματείου μας όσο αφορά τον νόμο περί φωτοβολίδων δείχνει την αφέλεια των διοικούντων να αντιληφτούν του λόγου το αληθές, αυτό που η ίδια η ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ φωνάζει, πως η ομάδα μας θα σφάζεται ανηλεώς στις αίθουσες της δικαστικής από τους πορτοκαλί διορισμένους της ομοσπονδίας και θα αποτελέσει το πειραματόζωο εφαρμογής όλων των νομοθεσιών που εγκρίνονται από τους χούλιγκαν με τις γραβάτες.

Η εμπλοκή και συνενοχή των διοικούντων όσο αφορά τα πιο πάνω δεν περιορίζεται στην αποδοχή των νομοθεσιών αλλά προχωρα ακόμα παραπέρα. Με δική τους σφραγίδα η κοπ επέβαλε από πέρσι απαγορεύσεις ακόμα και λαβάρων της ίδιας της ομάδας μας στον τελικό κυπέλου, όπως επίσης απαγόρευση σε μεταφορά τυμπάνων (!!!) σε ένα αγώνα προπύργιο του μοντέρνου ποδοσφαίρου με πλήρη απαξίωση αυτών που ομορφαίνουν το άθλημα, των ιδίων των οπαδών. Του λόγου το αληθές φανερώνουν και τα ανούσια κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια, αφού η σιωπή μέσα στο γήπεδο μιλά πιο δυνατά από τις λέξεις και εκκωφαντικά φωνάζει για την ανάγκη ύπαρξης οπαδών στις κερκίδες.

Η αγανάκτηση στις τάξεις της οργανωμένης μας κερκίδας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η σιωπή των διοικούντων να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ομάδας απλά επιβεβαιώνει την επιθυμία τους όπως η οργανωμένη μας κερκίδα αποτελέσει αποδιοπομπαίος τράγος για να φορτωθούν οι δικες τους παραλήψεις. Μέσα από αυτό το κείμενο η Θύρα 9 θέλει να θυμίσει σε άπαντες τις άδικες εξοντωτικές τιμωρίες της ομοσπονδίας προς την ομάδα μας.

Για ένα χρόνο η ΟΜΟΝΟΙΑ τιμωρειτο ανελλιπώς για την φιγούρα του Τσε που κοσμούσε τις κερκίδες, μόνο που τελικά αποδείχτηκε πως το σωματείο μας τιμωρειτο άδικα αφού η εν λόγο φιγούρα ήταν τελικά του BOB MARLEY !!! Άξιο απορίας για το πιο πάνω είναι η εγκληματική αμέλεια του σωματείου να διαπιστώσει το γεγονός και ότι την ιστορία έφερε στο φως παράγοντας άλλης ομάδας ! Η αμέλεια του σωματείου εγείρει επίσης σοβαρά θέματα ως προς τις ικανότητες του νομικού τμήματος της ομάδας αλλά και της γενικότερης υποδομής στο σωματείο όπου μια ολόκληρη ΟΜΟΝΟΙΑ λειτουργεί ένα τόσο σημαντικό τμήμα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ !!!

Κατά την διάρκεια της σεζόν το σωματείο έχει δεχτεί σωρεία προστίμων και τιμωριών για λόγους που αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στις δομές του ποδοσφαίρου με πιο τρανταχτό παράδειγμα το πρόστιμο για ανακοίνωση των οργανωμένων, μια χουντική απόφαση χωρίς προηγούμενο στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη!!! Η επιβολή προστίμου για ανακοίνωση της Θύρας 9 δείχνει τις προθέσεις της ομοσπονδίας προς το σωματείο μας, πόσο μάλλον όταν για χρόνια οι ανακοινώσεις των απέναντι μιλούσαν ακόμα και για τον ίδιο τον πρόεδρο της δημοκρατίας με απαξιωτικους χαρακτηρισμούς.

Προχωρώντας ακόμα παραπέρα στην σφαίρα του παραλόγου, η ΟΜΟΝΟΙΑ αποτελεί την μοναδική ομάδα παγκυπρια που έχει δεχτεί τιμωρία έδρας για αναφώνηση πολιτικών συνθημάτων (!!) την ώρα που οι απέναντι ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ και σε κάθε αγωνιστική επιδίδονται σε αντί-κομμουνιστικά συλλαλητήρια στις κερκίδες και ρατσιστικούς μορφασμούς και ήχους. Ας μην ξεχάσουμε βέβαια την επιθυμία τους όπως πεθάνει ο πρόεδρος της δημοκρατίας, μια επιθυμία που φροντίζουν να διατρανώνουν ανελλιπώς κάθε εβδομάδα και για του λόγου το αληθές έχει κυκλοφορήσει και σχετικό βίντεο. Βλέπετε στην Κύπρο του 2012, οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται μόνο στην ΟΜΟΝΟΙΑ και οι όποιες νομοθεσίες και καθωσπρεπισμοί πάνε περίπατο όταν μπροστά τους βρίσκεται το παραχαϊδεμένο παιδί της παράγκας.

Όσο αφορά τον περί φωτοβολίδων νόμο, η θέση της οργανωμένης μας κερκίδας είναι γνωστή και αμετάκλητη. Αυτό που άλλοτε χαρακτηριζόταν από άπαντες σαν το εφαλτήριο μιας μοναδικής γηπεδικης ατμόσφαιρας έχει πλέον καταστεί ανεπιθύμητο και καταδικαστέο από την ομοσπονδία. Οι λόγοι απλοί και προφανές. Η κουλτούρα των οπαδών ανά το παγκόσμιο ανεκαθεν περιελάμβανε τις φωτοβολίδες σαν μέσο δημιουργίας ατμόσφαιρας έτσι η άρνηση των οπαδών για συμβιβασμό θα αποτελούσε για τις ομοσπονδίες ανά τον κόσμο το καλύτερο όπλο οικονομικής αφαίμαξης των σωματείων. Η Θύρα 9 έχει ουκ ολίγες φορές εκφράσει ανοιχτα την θέση της για το θέμα και όσο η διοίκηση αρνείται να αφουγκραστεί τις επιθυμίες του κόσμου, τόσο θα γίνεται συνένοχη με την υιοθέτηση της προς τις νομοθεσίες, για την οικονομική εξόντωση του σωματείου. Η οργανωμένη μας κερκίδα τοποθετείται ξανά και δηλώνει πως οι φωτοβολίδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και κουλτούρας του οργανωμένου μας συνόλου και στηρίζουμε απερίφραστα το άναμμα τους σε όλα τα γήπεδα ανεξαιρέτως. Τασσόμαστε ενάντια στην ρίψη τους εντος των αγωνιστικών χώρων εξού και αναλαμβάνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί για την τιμωρία στο πρόσφατο παιχνίδι με την αελ, στην μοναδική περίπτωση κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν, που φωτοβολίδες ρίχτηκαν εντος του γηπέδου.

Η όποια πολεμική ενάντια στην οργανωμένη μας κερκίδα έρχεται να συγκρουστεί με τις ίδιες τις ανομοιομορφίες και αδικίες του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όλα τα πιο πάνω θα μπορούσαν να τεθούν υπό συζήτηση εάν και εφόσον δεν εφαρμόζονταν δυο μέτρα και δυο σταθμά στις τιμωρίες των ομάδων. Την στιγμή που η ΟΜΟΝΟΙΑ καλείται να αγωνίζεται κεκλεισμένων των θυρών ανελλιπώς εδώ και αρκετές αγωνιστικές, οι απέναντι, έχοντας ανάψει ισάριθμες φορές φωτοβολίδες έχουν τιμωρηθεί στο απειροελάχιστο σε σχέση με την δική μας ομάδα.

Άραγε ποιος μπορεί να ξεχάσει το σκάνδαλο με την ομοσπονδία να τοποθετείται επίσημα και να προειδοποιεί το αποεΡλ με κεκλεισμένων εάν και εφόσον ανάψουν φωτοβολίδες στον αγώνα κυπέλλου της βρώμικης ομάδας τους με τον αρη στην Λεμεσό. Αποτέλεσμα, να ανάψουν φωτοβολίδες, να εκσφενδονιστούν ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ και εντελει να επιβληθεί ένα απλό πρόστιμο σε πλήρη καταπάτηση και καταστρατήγηση όλων των κανονισμών!!! Και εδώ ξανά εμφανίζεται η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ της διοίκησης μας στο επικοινωνιακό κομμάτι, αφού εν τη απουσία της τα πιο πάνω οργιάζουν και γιγαντώνονται στις πλάτες του σωματείου μας. Που είστε κύριοι να φωνάξετε για τις αδικίες σε βάρος του σωματείου ? Που είστε να προασπίσετε τα συμφέροντα της ΙΔΕΑΣ που υπηρετάτε ? Να θυμίσουμε μήπως ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η μοναδική ομάδα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου που δέχτηκε κεκλεισμένων των θυρών τιμωρία για επεισόδια εκτός γηπέδου, προ διετίας στο Παπαδόπουλος ? Που ήταν η απαίτηση σας όπως εφαρμοστεί το ίδιο με τους απέναντι που επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς δυο φιλάθλους της ομάδας μας οι οποίοι έτυχε να βρεθούν στον δρόμο τους ? Εδώ θα μας πείτε πως πληρώνατε πρόστιμα για ολόκληρη χρονιά για την φιγούρα του Τσε (άσχετο πως δεν ήταν καν αυτός), ενός συμβόλου που έχει κατηγοριοποιηθεί από την ίδια την ουεφα σαν σύμβολο επανάστασης και έχει αφαιρεθεί από την λίστα απαγορευμένων πολιτικών συμβόλων!!

Απολογούμαστε για την έκταση του κειμένου όμως κρίθηκε αναγκαίο από την οργανωμένη μας κερκίδα όπως τοποθετηθούν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. Υπάρχουν άλλα, δεκάδες παραδείγματα, τα οποία επιφυλασσόμαστε να παρουσιάσουμε σύντομα σε δεύτερο κείμενο εν συνεχεία του σημερινού. Η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά γεμάτη αγώνες από την Θύρα 9, μια χρονιά στην οποία η οργανωμένη μας κερκίδα αποτέλεσε ασπίδα της ομάδας απέναντι σε όσους οραματίζονται την εξόντωση της. Οι οργανωμένοι ήταν αυτοί που κινητοποίησαν τον κόσμο με πορείες στην ομοσπονδία, συλλαλητήρια έξω από το γήπεδο, οργανωμένες καθόδους στις προπονήσεις για στήριξη της ομάδας και του προπονητή όταν η ομοσπονδία εντέχνως προσπαθούσε να τους εξοντώσει. Η οργανωμένη μας κερκίδα στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αντίδρασης προς το κατεστημένο με ανοιχτές συγκεντρώσεις για την πλατιά μάζα των Ομονοιατων, συγκεντρώσεις στις οποίες αναγκάστηκε και η διοίκηση του σωματείου να βρεθεί ενώπιων του λαού και να ακούσει τις ανησυχίες του. Με πρωτοβουλία της Θύρας 9 έχουν δημιουργηθεί επιτέλους πυλώνες ανάμεσα στον κόσμο της ομάδας και δεσμοί μεταξύ όλων ανεξαιρέτως των οργανωμένων συνόλων που απαρτίζουν το οικοδόμημα του πρασίνου λαού. Η οργανωμένη μας κερκίδα δεσμεύεται να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και θέληση για την προάσπιση των συμφερόντων της μεγάλης ΙΔΕΑΣ που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ και το ίδιο απαιτούμε να δούμε επιτέλους από την διοίκηση του σωματείου. Μια διοίκηση που μέχρι στιγμής δηλώνει απών…

από: www.gate9.com.cy