Τόσα δίνω… πόσα θες?


Ανά καιρούς ακούγεται ότι ο Μιλτιάδης Νεοφύτου έχει επενδύσει τόσα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και κανείς δεν δέχεται να αναλάβει τα χρέη του σωματείου, ώστε ο πρόεδρος να κάνει χώρο για κάποιον άλλο με προσδοκίες.

Το ερώτημα που προκύπτει δεν είναι το ποσό που χρωστάει η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά το πόσα από αυτά όντως πρέπει να επιστραφούνε στον Μιλτιάδη Νεοφύτου. Η άποψη που υπερισχύει στα πράσινα στέκια είναι ότι ο πρόεδρος έπαιξε και έχασε, αφού πολλές φορές αυτός και οι συνεργάτες του πλήρωσαν την άγνοια τους και τον ερασιτεχνισμό τους με τα χρήματα της ομάδας.

Μπορεί να ακούγεται λίγο ωμό αλλά συνομιλώντας με τον κόσμο καταλάβαμε ακριβώς τι θέλει να πει. Ξεκινάμε πρώτα με τους προπονητές όπως τον Μπάγεβιτς που η ΟΜΟΝΟΙΑ του χρωστάει ένα αρκετά σεβαστό εφταψήφιο ποσό και ο λόγος είναι επειδή οι Διοικούντες μας έκαναν (αν είναι δυνατόν) προφορική συμφωνία μαζί του στον οικονομικό διακανονισμό.

Η ερώτηση του κόσμου είναι γιατί αυτά τα χρήματα να πληρωθούν από την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον λαό της, αφού μιλάμε καθαρά για αφέλεια?

Πάμε όμως και σε παίκτες που δαπανήθηκαν πολλά ή και λίγα ακόμη για την αγορά τους ή για το συμβόλαιο τους και πρόσφεραν λίγα, πολύ λίγα σε σχέση με το ποσό που δαπανήθηκε. Θα χωρίσουμε τους παίκτες σε 3 κατηγορίες όμως, η πρώτη είναι οι παίκτες με τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια που είτε διώχθηκαν από την ομάδα χωρίς λόγο είτε δεν απέδωσαν όσα έπρεπε, η 2η κατηγορία είναι αυτοί που γοραστήκαν απλά και δεν τους είδε κανείς (στα κυπριακά πεταξούμενα ριάλια) και η 3η κατηγορία είναι οι παίκτες που διώξαμε ενώ κατά την άποψη του γραφών είχαν αρκετά να δώσουν.

Κατηγορία 1

Κωνσταντίνου, Οκκάς, Πατσατζόγλου, Λούα Λούα, Νικουλέσκου, Αγκίρε (με τους πρώτους 2 είμαστε σε δικαστήρια λόγο ηλίθιων συμβολαίων)

Κατηγορία 2

Χατζηβασίλης, Τάσος Κυριάκος, Εσπασαντίν, Παναγή, Ασπρογένους, Παρασκευάς Χρήστου, Κατσής, Κάσερες, Λαγός, Κοπιλιγκ (ούτε πως αγοράστηκαν ποτέ από την ΟΜΟΝΟΙΑ οι περισσότεροι αφού δεν πήραν καν συμμετοχή, στο σύνολο τους όμως μιλάμε για περισσότερα από 2 εκατομμύρια)

Κατηγορία 3

Οι παίκτες που κατά την άποψη του αρθρογράφου δεν έπρεπε να φύγουν, αφού είχαν πολλά να δώσουν: Κλέιτον, Ρουέδα, Ζλόγκαρ, Καιάφας, Γραμμόζης, Βέντσελ, Καφού, Μπακούρα και Ντα Σίλβα.

updated

Αν προσθέσουμε όλα αυτά ξεπερνάμε τα 12 εκατομμύρια από αυτά που χρωστάει η ΟΜΟΝΟΙΑ και βάζοντας άλλα 2μιση στο Καμπ8 που μας είπαν ότι είναι αποτυχία, κοντεύουμε τα 15. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι από το μεγάλο ποσό που χρωστάει η ομάδα, θα επιστραφεί στον πρόεδρο και αν πρέπει να επιστραφεί.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις αμέτρητες φορές που περήφανα μας είπαν ότι έκαναν το Ηλίας Πούλλος στολίδι. Αν τώρα επιστρέψουνε και θέλουνε και αυτά τα λεφτά τότε είναι γελοίοι και άξιοι της μοίρας τους. Πρέπει να καταλάβουνε εκεί στη Καρπενησίου ότι δεν έχουνε να κάνουνε ούτε με αγράμματους, ούτε μα παλαβούς, γι`αυτό καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουνε τι θέλουνε και να πάνε στο καλό ώστε να μπούνε ικανά άτομα στα πόστα τους.