Από που και ως που.


Μπορεί η άποψη που εξέφρασε ο κύριος χορηγός του κυπέλλου η εταιρεία Coca-Cola  να διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου στο ΓΣΠ να μας βρίσκει εντελώς σύμφωνους(για διαφορετικούς λόγους) αλλά δεν μπορούμε να σιωπήσουμε στο γεγονός πως πλέον το ποδόσφαιρο μας είναι έρμαιο στις ορέξεις των χορηγών, των πολυεθνικών και των τηλεοπτικών συμφερόντων.

Εμείς δεν θέλουμε να γίνει ο τελικός στο στάδιο της πρωτεύουσας γιατί είναι η έδρα της ομάδας μας αλλά γιατί είναι το καταλληλότερο γήπεδο να φιλοξενήσει ένα τέτοιο γεγονός. Είναι το πιο μεγάλο γήπεδο που διαθέτει η Κύπρος και είναι στο μόνο γήπεδο που μπορεί να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους αν δεν τους αποτρέψει βέβαια μια απαγορευτική τιμή.

Τo θέμα όμως είναι από πού και ως που ο χορηγός να εκφέρει άποψη για του που θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλου. Είμαστε είδη παθόντες από τις απόψεις και τα συμφέροντα των τηλεοπτικών συμφερόντων και αναγκαστήκαμε πολλές φορές να παρακολουθήσουμε την ομάδα μας Δευτέρα απόγευμα σε ακατάλληλη ώρα μόνο και μόνο γιατί το Σαββατοκύριακο υπήρχαν άλλοι αγώνες που ήθελαν να δείξουν. Την απόφαση για το που θα διεξάγεται ένας αγώνας την έχει η ομοσπονδία και μόνο, ασχέτως αν οι άνθρωποι εκεί δεν δείχνουν ικανοί να αποφασίσουν για το τι θα φάνε το βράδυ όχι να αποφασίσουν που θα γίνει ένας τελικός.

Οι χορηγοί και οι λοιποί που αλληλεπιδρούν με τις ομάδες και το ποδόσφαιρο μας πρέπει να περιορίζονται στην προβολή που μπορούν να έχουν μέσω αυτής τους της ανάμειξης και όχι να προσπαθούν να επηρεάζουν αποφάσεις της ομοσπονδίας και των ομάδων. Γιατί αν σήμερα ήταν μα αθώα παρέμβαση για το ΓΣΠ τι μας λέει σε 10 χρόνια ότι ο κύριος σπόνσορας του κυπέλλου δεν θα  είναι και μέγας χορηγός συγκεκριμένης ομάδας και απαιτήσει ο τελικός να γίνει στο δικό της γήπεδο…