Σεμινάριο με θέμα το Grassroots Football στο ’’Ηλίας Πούλλος’’


Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ηλίας Πούλλος σεμινάριο με θέμα το Grassroots Football. Η ακαδημία μας έχει επιλεχθεί για την οργάνωση του συνεδρίου μετά από πρόσκληση της ΚΟΠ. Στο σεμινάριο έδωσαν το παρόν τους περί τα 45 άτομα από 4 διαφορετικές ομοσπονδίες (Ισραήλ, Λευκορωσία, Νησιά Φαρόε και ΚΟΠ). Αφού έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Ηλίας Πούλλος ακολούθησε παρουσίαση από τον τεχνικό Διευθυντή της ακαδημίας κ. Wayne Watkins που αφορούσε την οργανωτική δομή και τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας.

Στην παρουσίαση δόθηκε έμφαση στις ηλικίες κάτω των 13 που θεωρούνται οι ηλικίες grassroots που ήταν και το θέμα του σεμιναρίου. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε επίσης αναφορά για την ιστορία, τον κόσμο και το όραμα της Ομόνοιας. Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον τεχνικό διευθυντή που αφορούσαν κυρίως τεχνικά θέματα και οι οποίες φανέρωναν το μεγάλο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για τα θέματα που είχαν παρουσιαστεί.

Ακολούθως οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την προπόνηση των επίλεκτων ομάδων γεννηθέντων 2000 και 2001 από τον προπονητή της ακαδημίας Μιχάλη Παρτζίλη. Κατά την διάρκεια της προπόνησης ο τεχνικός διευθυντής αλλά και ο προπονητής επεξηγούσαν με λεπτομέρεια το κάθε σκέλος της και έλυναν οποιεσδήποτε απορίες προέκυπταν.
Με το πέρας της προπόνησης ο υπεύθυνος της ακαδημίας και βοηθός γενικός γραμματέας του σωματείου Χρίστος Τσαγγάρης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους ευελπιστώντας ότι θα ακολουθήσουν παρόμοια σεμινάρια στο εγγύς μέλλον. Ευχήθηκε επίσης ότι τα παιδιά που αυτή την στιγμή αποτελούν την ραχοκοκαλιά των ομάδων grassroots της ακαδημία μας να αποτελέσουν σε μερικά χρόνια την ραχοκοκαλιά της πρώτης ομάδας.

Εκ μέρους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών που έδωσαν το παρών τους στο σεμινάριο, άπαντες εξέφρασαν την μεγάλη τους ευχαρίστηση αλλά και την έκπληξή τους για το υψηλό επίπεδο της προπόνησης που είχαν παρακολουθήσει καθώς και για το ποδοσφαιρικό επίπεδο των μικρών ποδοσφαιριστών. Επίσης τόνισαν με ικανοποίηση ότι το σημερινό σεμινάριο ήταν μια πολύ χρήσιμη εμπειρία αλλά και ένα ουσιαστικό εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουν στο εγγύς μέλλον.

Στο σεμινάριο έδωσαν επίσης το παρών τους ο βοηθός προπονητής της ομάδας μας Σοφοκλής Σοφοκλέους και ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος Χριστάκης Γεωργίου.