Γιατί ρε;


omonoia on fire

Γιατί ρε φίλε;

Επειδή είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ;

Επειδή εμείς επιλέξαμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με εσάς;

Επειδή (οι πλείστοι) είμαστε αριστεροί;

Δεν είμαι εδώ για να πω ότι οι καιροί που έζησαν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας ήταν πιο δύσκολοι. Πιο δύσκολοι δεν ήταν, γιατί ζούμε και πάλι στιγμές εκδίωξης, προσπάθειας εξόντωσης. Υπάρχει, όμως, μια μεγάλη διαφορά των καιρών του ’48 με τους καιρούς που ζούμε. Τότε τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα, τότε δεν υπήρχαν άλλα μέσα αποπροσανατολισμού, τότε ο αγρότης ήταν αγρότης και το ήξερε, ο εργάτης το ίδιο και όλοι ξέρανε τον ταξικό εχθρό τους. Τότε δεν υπήρχαν καναπέδες που μετατρέπονταν σε ανάκλιντρα, τότε υπήρχαν καρέκλες ψάθινες, τότε δεν υπήρχαν φλάτ τηλεοράσεις (δεν υπήρχαν καν τηλεοράσεις), τότε υπήρχε ο καφενές όπου οι άνθρωποι ήταν άνθρωποι.

Ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα, ότι σταματήσαμε να είμαστε άνθρωποι. Ζούμε μια προσπάθεια εξόντωσης μας, που παρόμοια της δεν έχει ξαναγίνει από το ’48 και τί κάνουμε? Τί κάνουμε; Σε ρωτώ εσένα που το διαβάζεις αυτό αυτή τη στιγμή. Τί έκανες για να προστατέψεις την ομάδα σου; Τα πιστεύω σου; Δεν περιμένω να μου πεις τίποτα για να σε κάμω τέττε, περιμένω να κάνεις μια ανασκόπηση για να αναλογιστείς αν οι πράξεις σου ήταν οι σωστές.

Αριστερέ, δηκοηκέ, εδεκκίτη, συναγερμικέ, αναρχικέ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ ήρθε ή ώρα να σηκώσεις κεφάλι για να σκύψουνε οι άλλοι. Δεν είναι αυτή η ΟΜΟΝΟΙΑ που ονειρεύονταν οι παππούδες μας. Στο χέρι μας είναι να μπούμε σε ακόμα ένα ένδοξο 1948 να φτιάξουμε ξανά την ΙΔΕΑ  της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που αγαπάμε και που μας εκφράζει. Αν ο λαός δεν γκρεμίσει τους δικτάτορες τότε είναι άξιος της τύχης που του επιβάλλουν.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΟΛΕΜΑ, ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ

Άκρων-βολιστής