Νομικό τμήμα Ομόνοιας: Πρωταρχική ευθύνη έχει η ΚΟΠ


Ανακοίνωση Ομόνοιας

Το σωματείο μας θα εκτίσει αύριο Σάββατο ποινή κεκλεισμένων των θυρών για τρίτη φορά φέτος.

Προχθές τιμωρήθηκαν ο Αποέλ  και η Ανόρθωση με παρόμοια ποινή. Άρα τουλάχιστον τρεις από τους αγώνες κατάταξης (play-offs) θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης η Ομόνοια αγωνιστεί για τέταρτη φορά κεκλεισμένων των θυρών στο εκτός έδρας παιγνίδι με την Ανόρθωση την άλλη εβδομάδα.

Με βάση τις παραπομπές που έγιναν στον αγώνα Aποέλ – Ομόνοια κανένας δεν αποκλείει και άλλες ποινές κεκλεισμένων των θυρών και για τα 2 σωματεία.

Διερωτάται κάποιος γιατί να έχουμε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών; Για να πηγαίνουν 30 άτομα από την μια ομάδα και 30 από την άλλη και οι υπόλοιποι φίλαθλοι να στριμώχνονται στα καφέ και στις μπιραρίες; Αυτή είναι η κορύφωση του κυπριακού πρωταθλήματος; Αυτή είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου; Γήπεδα βουβά σαν νεκροταφεία;

Αυτή η εξέλιξη πραγμάτων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο υφιστάμενος Κανονισμός της Δικαστικής Επιτροπής έχει αποτύχει πλήρως και χρήζει θεμελιώδους αναθεώρησης. Η Ομόνοια έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για το θέμα. Έχει επίσης δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με την ΚΟΠ και άλλα σωματεία για να τροποποιηθεί ο Κανονισμός. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.

Το ζήτημα είναι απλό. Ο υφιστάμενος Κανονισμός είναι ατελέσφορος, άδικος και παράλογος. Στο τέλος της ημέρας την πληρώνει το ποδόσφαιρο και η τεράστια πλειοψηφία των φιλάθλων που δεν φταίει σε τίποτε.

Το πρώτο βήμα για επίλυση ενός προβλήματος είναι η παραδοχή του. Πρωταρχική ευθύνη έχει η ΚΟΠ που πρέπει να αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος και να προχωρήσει σε συνεργασία με τα σωματεία στις απαραίτητες τομές.