Green Devil: Ευ αγωνίζεσθαι


Green DevilΓεια σας και πάλι φίλοι και φίλες μου, σας χαιρετώ από τα άβατα της κολάσεως και σήμερα. Αν και έχουμε παιχνίδι σε 2 μέρες με τους βρωμισμένους του Κυπριακού ποδοσφαίρου θα ασχοληθώ με ένα άλλο θέμα που δεν μπορούσα να μη σχολιάσω.

Σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ράδιο Άστρα ήταν καλεσμένος ο Χάρης Καράμανος (Γενικός Γραμματέας της Ε.Δ.Ο.Ν). Μεταξύ άλλων του ζητήθηκε από τον παρουσιαστή να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν τελευταία στο κυπριακό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα για την αύξηση των επεισοδίων, εντός και εκτός γηπέδου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Δ.Ο.Ν κύριος Καράμανος απάντησε με το κλισέ άθλημα δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός. Μέχρι εδώ συμφωνούμε, όπως και θα συμφωνούσαμε ότι η αρκούδα δεν είναι πτηνό. Αυτό όμως κύριε Καράμανε δεν την κάνει αυτομάτως ψάρι.

Τι είναι ένα άθλημα κύριε Καράμανε και κάθε κύριε Καράμανε? (Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον Γ.Γ. της Ε.Δ.Ο.Ν απλά αυτός ήταν στο βήμα και αυτός μου έδωσε την πάσα για το συγκεκριμένο άρθρο).

Ανοίγοντας της πρώτη τυχαία Εγκυκλοπαίδεια που βρήκα μπροστά μου γράφει: « Ο αθλητισμός είναι η προαγωγή με άμιλλα της σωματικής δύναμης, της επιδεξιότητας και των άλλων σωματικών αρετών και η επίδειξη της. Η συμμετοχή σε αυτά, εκτός από τη δωματική ρώμη, οδηγεί και στον εξευγενισμό του ανθρώπου με την ανάπτυξη του πνεύματος της άμιλλας, της αυτοπεποίθησης, του σεβασμού της προσωπικότητας και της προσπάθειας του συνανθλητή.» Με δικά μου λόγια και χωρίς να μακρηγορήσω θα έλεγα ότι η ουσία βρίσκεται στο ευ αγωνίζεθαι που σημαίνει ουσιαστικά παίζω-αγωνίζομαι τίμια.

Όπως σε κάθε κοινωνία (γιατί η βία είτε εκτός είτε εντός του αθλητισμού είναι κοινωνικό πρόβλημα και ο ίδιος ο αθλητισμός είναι μέρος της κοινωνίας) έτσι και εδώ, όταν ένα κοινωνικό σύνολο καταπιεστεί αρκετά, θα αντιδράσει με ό,τι μέσα του μένουν. Όσο πιο οργανωμένη και μεγάλη είναι η καταπίεση τόσο πιο ακραίοι είναι οι τρόποι που αντιδρά το κοινωνικό σύνολο.

Αυτά τα λέμε επειδή ο κάθε πολιτικός, αλλά κυρίως η αριστερά θα έπρεπε να διασφαλίζει το δίκαιο, την τιμιότητα, την αξιοκρατία και να παλεύει για αυτά μαζί με τον κόσμο. Πρώτοι στον αγώνα, πρώτοι στη δουλειά μάθαμε από μικροί και αυτό περιμένουμε από τους ηγέτες.

Άμα ούτε εσείς ο ίδιος κ. Καράμανε σε ένα αριστερό ραδιόφωνο όπως είναι ο Άστρα δεν έχετε το θάρρος να πείτε αλήθειες, τότε τι να περιμένουμε από τους άλλους? Πριν 10 μέρες έγραφα στο δικό μου άρθρο για τις αδικίες που πέρασε η ομάδα μας μόνο φέτος.

Απόσπασμα από το άρθρο: ΟΜΟΝΟΙΑ κάντο για την αδικία που βασιλεύει σε αυτόν τον τόπο και στο ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάμε. Κάντο για τον πρόεδρο σου που ακόμη του απαγορεύεται να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Κάντο για τον προπονητή σου που τον τιμωρήσανε άδικα για ένα βλάκα που εντέχνως φέρανε πίσω στα γήπεδα. Κάντο για τον αρχηγό σου που τιμωρήθηκε επειδή ζήτησε καθαρό ποδόσφαιρο. Κάντο για τα μικρά παιδάκια σου που διώξανε επειδή σε υποστηρίζουνε από το γήπεδο. Κάντο για τα κεκλεισμένων που σε τιμωρήσανε άδικα. Κάντο επειδή όσοι σε έβλαψαν προωθήθηκαν στην πορεία!!! Κάντο για όλες τις άδικες κόκκινες, για όλες τις άδικες κίτρινες, για όλες αυτές τις αδικίες που ένιωσες φέτος.

Και δεν είναι μόνο η ΟΜΟΝΟΙΑ που αδικείται, αλλά όποιος δεν βολεύει τα συμφέροντά τους. Ερχόμαστε 10 μέρες μετά και τί? Να γράψω και για την κόκκινη του Αλωνεύτη ή για τους 2 νεαρούς οπαδούς μας που δεχτήκανε άνανδρη επίθεση χωρίς να έχουν προκαλέσει? Θα μπορούσε να ήταν ο καθένας εκεί στη θέση τους. Όχι το πρόβλημα δεν είναι ο πρωταθλητισμός και το πρόβλημα δεν ισχύει μόνο μεταξύ των πρώτων 2-3 θέσεων του πρωταθλήματος. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό !

Μιλήστε ευθέως, ξεκαθαρίστε στον κόσμο που εσείς επιρεάζετε και παλέψτε μαζί μας για το Ευ Αγωνίζεσται. Δεν θέλει πολλά ο λαός… θέλει φωνή και πράξεις. Θέλει να έχει λόγο και να βλέπει κάποιον να δουλεύει για αυτόν, θέλει συμπόνοια. Θέλει στήριξη, θέλει όλα όσα του υποσχεθήκατε προεκλογικά.

Εγώ σαν Green Devil παρακαλώ τον κόσμο που συμμερίζεται τις απόψεις να προωθήσει το άρθρο παντού. Πρέπει επιτέλους να ακουστεί η φωνή μας, να διαβαστούν τα παράπονα μας. Το ξέρω αδέλφια ότι δεν είμαστε λίγοι, καιρός να το δείξουμε και σε όλους αυτούς. Κάντε αυτό το άρθρο να βρεθεί σε κάθε profile.

Πρέπει να αλλαχτούνε πολλά και είμαστε μόνοι μας, εμείς ο Λαός και τα παράπονα μας. Από εμάς εξαρτάται αν θα ακουστεί η φωνή μας. Δεν το ζητούμε, το απαιτούμαι. Λαϊκή προσταγή οι αλλαγές αδέλφια, επειδή εμείς δεν μάθαμε να σκύβουμε το κεφάλι. Επειδή τα δικά μας λάβαρα κυματίζουνε ακόμη περήφανα και θα κυματίζουνε !!

Ο Green Devil δεν έχει κάτι προσωπικό με τον κ. Καράμανο αλλά με τον κάθε πολιτικό που άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΘΑΙ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


o Green Devil | [email protected]