Οι “καθηγητές” της ΚΟΠ


G.S.P - Γ.Σ.Π - ΓΣΠ ΛευκωσίαΤελικά εκεί στην ΚΟΠ είναι πολύ “καθηγητές” σε ότι αφορά διοργανώσεις και έλεγχο. Τα έχουν υπολογίσει όλα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για κανένα λίγο πριν να μπούμε στην τελική ευθεία για το τέλος.

Δεν θα μπούμε στον κόπο να πολυ-αναλύσουμε την ποινή κεκλεισμένων στο πρωτάθλημα, της Ανόρθωσης για επεισόδια σε αγώνα κυπέλλου. Για παρόμοια περίπτωση το αποέλ την γλίτωσε με την αιτιολογία ότι το κύπελλο είναι διαφορετικός θεσμός. Ποιός κοροϊδεύει ποιον είναι δικό σας συμπέρασμα.

Θα μπούμε στον κόπο όμως να πούμε ότι το σύστημα τιμωριών και διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι τελείως άχρηστο και προκαλεί χίλια δύο προβλήματα εκτός του ότι δίνει τη δυνατότητα στη δικαστική να κόβει και να ράβει κατά το δοκούν.

Το σύστημα με τις ποινές είναι πολύ προβληματικό. Οι ποινές πάνε κλιμακωτά και μέχρι το τέλος κάθε σεζόν ξεκινούν οι τιμωρίες κεκλεισμένων. Έτσι οι ομάδες στερούνται την παρουσία του κόσμου τους, στα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο δεν είναι μόνο οι ομάδες που φταίνε που τιμωρούνται αλλά και οι αντίπαλοί τους.

Η δικαιολογία είναι πάντα ότι αυτό το καταστατικό ψηφίστηκε από όλα τα σωματεία. Αφού είναι τόσο προβληματικό γιατί να μην αναιρεθεί και να οριστεί ένα άλλο πιο δίκαιο και ποιο σωστό. Η ακόμα καλύτερα να φύγουν οι ανίκανοι και να μπουν άλλοι να αναλάβουν.

Είναι όντως πολύ “καθηγητές” εκεί στην ΚΟΠ. Όλα είναι υπό έλεγχο. Να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια. Ο Κουτσοκούμνης έχει περάσει και την πιο σημαντική νύχτα στην καριέρα του. Μιλούμε για πολλή ευτυχία.

Δεν τους νοιάζει ούτε για ανομοιόμορφες αποφάσεις, ούτε για προβληματικά συστήματα, ούτε για τραγικές διαιτησίες, ούτε για τον υπόκοσμο που ελέγχει το ποδόσφαιρο, ούτε για κιτρινοκόκκινους φακέλους, ούτε για βία και προκατάληψη, ούτε καν για τα οικονομικά των ομάδων. Οι μετοχές τους στο αποέλ να πηγαίνουν καλά και οι άλλοι ας κουρεύονται.

Άντε Λαέ μου σφίξε την καρδιά σου να το πετύχουμε. Αυτό το πρωτάθλημα θα δώσει απαντήσεις σε αυτά τα λαμόγια που σε κοροϊδεύουν.