Στο πρώτο πρόσωπο


omonoia-apoel-coreo

Μετά το τέλος του παιχνιδιού θα απευθυνθούμε στο πρώτο πρόσωπο σε πρωταγωνιστές και συντελεστές αυτής της θεατρικής παράστασης:

Ξεκινούμε με τους αποελίστες-λαστιχάριες

Δεν θα σας πούμε ποτέ συγχαρητήρια ακόμα και αν κατακτήσετε το διηπειρωτικό ακόμα και είστε η πρώτη ομάδα που θα παίξει μπάλα στο φεγγάρι.

Γιατί ποτέ, μα ποτέ δεν είχατε τα κότσια να παίξετε την Ομόνοια στα ίσα. Ποτέ δεν μας έχετε κοιτάξει στα μάτια, σαν άνδρες παρά κρύβεστε πίσω από τα μαύρα κοράκια για να κερδίσετε κάλπικους βαθμούς.

Γιατί ξέρουμε ότι πάντα θα έχετε κόμπλεξ κατωτερότητας μπροστά μας και πάντα θα θέλετε βοήθεια για να πάρετε κάτι θετικό όταν αντιμετωπίζετε την Ομόνοια στο γήπεδο.

Γιατί σε κάθε σφύριγμα που βγαίνει από τα στήθη του διαιτητή νιώθουμε τη δική σας φοβισμένη ανάσα σας να βγαίνει από τα δικά σας τα χείλη.

Τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών που τιμάτε όταν βλέπουν τι γυναικούλες έμειναν για να συνεχίσουν το έργο τους.

Ήσασταν, είστε και θα είστε για πάντα μια ντροπή, ένα σιχαμερό τίποτα, ένας χθεσινός εμετός που μούχλιασε και ξίνισε.

Προς τη ΚΟΠ

Μέσα στο πανικό σας έχετε κάνει τεράστια λάθη και έχετε πληγώσει ανεπανόρθωτα το κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι μέρες σας είναι μετρημένες. Η θα παραιτηθείτε η θα καταστραφείτε μαζί με το ποδόσφαιρο. Ο Λαός έχει αρχίσει και αγριεύει επικύνδινα.

Προς τους ποδοσφαιριστές

Ψηλά το κεφάλι. Ξέρουμε ότι είστε εκεί για να παίζετε ποδόσφαιρο. Αισθανόμαστε και εμείς μαζί σας.

Έχει φτάσει αυτή η στιγμή της ζωής σας που πρέπει να υπερβάλετε εαυτό για να τα καταφέρετε. Πρέπει να υπερβάλετε τις ατομικές σας δυνατότητες για να εξουδετερώσετε αυτή τη αδικία.

Πιστεύουμε σε εσάς με όλη τη δύναμη της ψυχής μας. Το πιστεύουμε ότι το Μάη θα είστε εσείς που θα αξίζετε τόσο, όσο ο κόσμος και η ιστορία της Ομόνοιας μαζί.

Προς τη διοίκηση της Ομόνοιας

Δυστυχώς είστε πολύ μικροί για να διαχειριστείτε αυτό που γίνεται. Και εσείς και το “κόμμα” που σας έβαλε εκεί να διοικείτε. Δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο θα τα καταφέρετε.

Κάντε επιθετικές δηλώσεις, πάρτε τους στα δικαστήρια, βάλτε τους βολεμένους του “κόμματος” να ισοζυγίσουν το παρασκήνιο, αν θέλετε κάμετε και ένοπλο αντάρτικο. Σώστε την Ομόνοια γιατί μαζί η καταστροφή που περιμένει την ΚΟΠ περιμένει και εσάς που την ανέχεστε.

Είναι υποχρέωση σας να προστατέψετε την ομάδα και την αξιοπρέπεια των φιλάθλων της. Μάλλον δεν είναι υποχρέωση, είναι όρκος απαράβατος.

Προς τους Φιλάθλους της Ομόνοιας

Η ομάδα μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Όχι για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια ομάδα. Όχι γιατί διεκδικεί ένα τρόπαιο. Και αυτοί λόγοι είναι, αλλά ο πρώτος λόγος που μας χρειάζεται η ομάδα είναι γιατί για πολλοστή φορά στην ιστορία της δέχεται τον ίδιο ανηλεή πόλεμο που δεχόταν πάντα.

Δεν θα εφυσηχαστούμε ποτέ. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αντιστεκόμαστε σε κατεστημένα και παρακατεστημένα βρώμικα σχέδια και δολοπλοκίες, όσο και να χρειαστεί, όσο χαμηλά και αν προσπαθήσουν να μας ρίξουν.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ γιατί είμαστε οι καλύτεροι