Το θέμα της εβδομάδας: Μπουρδελιάρα ΚΟΠ


ΚΟΠΜπαίνουμε στην τελευταία αγωνιστική σε μια εβδομάδα ντέρμπυ. Και ενώ ετοιμαζόμαστε για ένα παιχνίδι καθοριστικότατο για τη συνέχεια, στο κυπριακό ποδόσφαιρο οι μπουρδελοκαταστάσεις βρίσκονται στην κορύφωση τους. Τα μάτια μας όλους δεκατέσσερα γιατί ένα από τα θύματα ενδέχεται να είναι και η βασίλισσά μας.

Πόσα ακόμα πρέπει να συμβούν σε αυτό το κακόμοιρο κυπριακό ποδόσφαιρο για να καταλάβουν κάποιοι ότι πρέπει να παν σπίτι τους γιατί απλούστατα δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Κάθε χρόνο και χειρότερες καταστάσεις και ας υπόσχεται ο Κουτσοκούμνης ότι θα βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο. Ακόμα δύο περιπτώσεις μπουρδέλου έχουν συμβεί αυτή την βδομάδα και οι υπεύθυνοι το χαβά τους.

Η πρώτη είναι η νέα (προφορική) καταγγελία του Άρη για προσπάθεια επηρεασμού παιχτών τους από την ομάδα “ήθους” τον Εθνικό Άχνας. Για τον Εθνικός Άχνας τα λόγια περισσεύουν αφού όλοι γνωρίζουμε τις καταστάσεις στην ομάδα της Άχνας.

Ο Κουτσοκούμνης λέει για κατάθεση στοιχείων στον αθλητικό εισαγγελέα. Αλήθεια ποιό κοροϊδεύει; Τόσα ακούσαμε για στημένα φέτος και ούτε μια περίπτωση δεν εξιχνιάστηκε, ούτε καν δικάστηκε (ο Ατόρνο τελικά μεταγράφηκε παράτυπα;).

Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή του νέου φαινομένου βίας στο λεμεσιανό ντέρμπυ μετά από τη σφαγιαστική διαιτησία εις βάρος του Απόλλωνα με την Αέλ. Σε ακόμα ένα παιχνίδι οι υπεύθυνοι φέρνουν την κατάσταση στα άκρα γιατί θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του παρασκηνίου.

Είναι πολλά που γίνονται κάθε εβδομάδα που μαρτυρούν την πλήρη αποσύνθεση του συστήματος. Ποδόσφαιρο πλήρως διεφθαρμένο χωρίς να υπάρχει έστω και ένας που να είναι διατεθειμένος να φέρει εξυγίανση.

Δεν φταίνε οι οπαδοί για τα έκτροπα. Φταίνε οι φάλτσες διαιτησίες και τα στημένα παιχνίδια που είναι ευλογημένα από την ΚΟΠ. Οι θεσμοί υπάρχουν, τα όργανα υπάρχουν, αλλά η θέληση για εξυγίανση δεν υπάρχει. Τα πάντα είναι διεφθαρμένα εκ των έσσων και τα συμφέροντα στις επιχειρήσεις και στα κόμματα καθορίζουν το αποτέλεσμα εντός γηπέδου.

Μόνοι οι υγιείς φίλαθλοι σώζουν το παιχνίδι. Μόνο αν όλοι αντιληφθούμε και απαιτήσουμε οι Κουτσοκούμνηδες, Κούμιες και λοιποί να παν σπίτι τους θα δούμε καλύτερες μέρες στο ποδόσφαιρό μας.