Το πρωτάθλημα να μην κριθεί εκτός γηπέδου


κυπριακή διαιτησίαΗ Ομόνοια δικαιούται να έχει για ακόμα μια αγωνιστική παράπονα από τη διαιτησία, ακόμα και αν στη φάση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να καταλογιστεί πέναλτι εναντίων της, σε χέρι του Σπούγκιν, όπως γράψαμε από την ίδια στιγμή. Ο Σπούγκιν κάνει την κίνηση να αποφύγει την επαφή και έτσι η κρίση της φάσης είναι στο διαιτητή.
Τα παράπονα της Ομόνοιας στο παιχνίδι με την Ένωση είναι πολύ περισσότερα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν δόθηκε κάρτα για θέατρο παίχτη της Ένωσης στη γραμμή της περιοχής της Ομόνοιας. Στο δεύτερο ημίχρονο υπάρχει υπόνοια για πέναλτι σε χέρι μετά από σέντρα του Εφραίμ και υπάρχει καθαρή ανατροπή του Μπεργκουνιού μέσα στη περιοχή της Ένωσης.
Η φάση όμως που κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι είναι το ακυρωμένο τέρμα του Μπεργκουνιού. Σε αυτή τη φάση ο Αβραάμ δεν αγγίζει την μπάλα, αλλά ούτε και επηρεάζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, ενώ η κίνηση που κάνει ο Αβραάμ είναι για να αποφύγει την μπάλα. Ο επόπτης Καλησπέρας φαίνεται να ήθελε με τη πρώτη ευκαιρία να κάνει ζημιά στην Ομόνοια.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Βασίλης Δημητρίου, είναι ίσως ο καλύτερος διαιτητής του κυπριακού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή, με αρκετές ακριβοδίκαιες και σωστές διαιτησίες. Φαίνεται ότι η πίεση που ασκείται από το παρασκήνιο και η γενική ανικανότητα της κυπριακής διαιτησίας έχει αρχίσει να τον επηρεάζει.
Στον αντίποδα έχουμε την διαιτησία του αποέλ με την Αναγέννηση από τον Ψευδιώτη. Ο Ψευδιώτης, για όσους τον γνωρίζουν, είναι δηλωμένος αποελίστας και δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο δώρο στο αποέλ από το χθεσινό παιχνίδι. Το αποέλ ισοφάρισε με ένα πέναλτι “ολίγον” τραβηγμένο. Η φάση όμως του αγώνα ήταν να μην καταλογιστεί πέναλτι σε χέρι αμυντικού του αποέλ μέσα στην περιοχή.
Αυτές οι επισημάνσεις γίνονται γιατί  ήδη έχουμε μπει σε εβδομάδα ντέρμπυ. Η προκατάληψη βρίσκεται στα ύψη και όχι άδικα. Η διαιτησία κάνει τα αίσχιστα κάθε βδομάδα αλλά και σε κάθε τέτοιο ντέρμπυ. Στα τελευταία τουλάχιστον πέντε τέτοια ντέρμπυ η Ομόνοια είναι καταφανώς αδικημένη.
Είναι αναγκαίο να σταθούμε ασπίδα στα όποια σχέδια της ΚΟΠ για διάλυση της ομάδας μας. Και είναι ακόμα πιο αναγκαίο να καταλάβουν εκείνη της ΚΟΠ ότι η Ομόνοια μπορεί να μην έχει διεκδικητική διοίκηση, αλλά έχει κόσμο που πονά για την ομάδα του και ο κόσμος αυτός της Ομόνοιας δεν είναι για κορόιδεμα. Στην αδυναμία της διοίκησης ο κόσμος θα σταθεί ασπίδα, δόρυ και πολυβόλο αν χρειάζεται για να προστατευτεί η ομάδα.
Η ΚΟΠ και η επιτροπή διαιτησίας να προσέξουν καλά για το ποιος θα οριστεί στο παιχνίδι και για το πως θα χειριστεί τη σφυρίχτρα του. Το κυπριακό ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλα φάλτσα σφυρίγματα.