Αν δεν επέμβει η πολιτεία θα έχουμε νεκρό


Μιλτιάδης Νεοφύτου - Κουτσοκούμνης

Ακούει κανείς; Ενδιαφέρεται κανείς; Νοιάζεστε κανένας;

Έχουν στήσει χιλιάδες Ομονοιάτες στο τοίχο και τους εξευτελίζουν. Χωρίς ντροπή, χωρίς οίκτο. Τί φρούτο είναι πάλι αυτό το τελευταίο; Κεκλεισμένων των θυρών γιατί οι Ομονοιάτες έβριζαν το μουννί της μάνας τους;

Η πρώτη φορά που βρίζει κάποιος στο ποδόσφαιρο δεν είναι, αλλά είναι η πρώτη φορά που τιμωρείται κάποιος κεκλεισμένων. Και ενώ μας βιάζουν καθημερινώς μας λένε και να σκάσουμε από πάνω.

Ενώ για αυτούς είναι εντάξει να φωνάζουν του κωλό-γρίβα να σηκωθεί από τον τάφο και να βρίζουν τους θεσμούς και το πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας.

Λοιπόν η κατάσταση πάει εκτός ελέγχου και τη διοίκηση τη βιάζουν και αύτη στον ύπνο της. Αν και εφόσον ξυπνήσει θα νομίζει ότι όλα ήταν ένα κακό όνειρο. Τόσο αποκομμένη από την πραγματικότητα.

Ακούει κανείς την κραυγή μας; Μιλούμε με πάσα επίγνωση της κατάστασης. Αν δεν επέμβει η πολιτεία θα θρηνήσουμε θύματα. Και αυτό σε καμιά περίπτωση δεν είναι απειλή. Εμείς απευχόμαστε να φτάσει η κατάσταση σε τέτοιο σημείο. Από την άλλη πιάνουμε τον παλμό του κόσμου και βλέπουμε σε τι τρέλα τον οδηγεί αυτή η κατάσταση.

Δεν μπορεί κανείς να αναμένει τον οποιοσδήποτε να ανεχτεί αυτή την κοροϊδία. Κάποιοι θα βρεθούν που θα ξεσπάσουν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δεν υπάρχει άλλη λύση για εκτόνωση της κατάστασης.

Κάποιοι επώνυμοι εντός των θεσμών του ποδοσφαίρου θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιων της πολιτείας.

Οι καρέκλες συνοδεύονται από ευθύνες και στην προκειμένη περίπτωση οι της ΚΟΠ έχουν αποτύχει παταγωδώς. Ούτε μπορούμε να αναμένουμε να αποδοθούν ευθύνες εντός των θεσμών του ποδοσφαίρου.

Δεν ξέρουμε ποιος είναι αυτός που μπορεί να τους φέρει προ των ευθυνών τους ενώπιων της κοινωνίας, αλλά θα πρέπει να επέμβει στην κατάσταση και γρήγορα…