Ήταν κομβικής σημασίας


Για την Ομόνοια, το προχθεσινό παιχνίδι ήταν κομβικής σημασίας. Ήταν, επίσης, εξ ορισμού δύσκολο και έγινε ακόμη πιο δύσκολο για δύο λόγους: 1) Όλοι ανέμεναν την αντίδρασή της, στην πρώτη της εξόρμηση από το ΓΣΠ μετά την ήττα από την Αεκ στη Λάρνακα πριν δύο βδομάδες, 2) Η βαθμολογική αδιαφορία του Απόλλωνα φυσιολογικά μετέφερε όλο το στρες πάνω στους «πράσινους» ώμους.

Ο Νεόφυτος Λάρκου ανέφερε μετά τον αγώνα ότι, «το τρίτο γκολ ήταν λυτρωτικό». Χμ! Πολύ σωστή επισήμανση. Γιατί, το γκολ του Αγκουιάρ όχι μόνο ξανάδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά ήρθε ένα μόλις λεπτό μετά που ισοφάρισε ο Μπαγκούρα. Και λογικά, η Ομόνοια βρήκε αμέσως την ηρεμία που είχε χάσει 60 δευτερόλεπτα πριν. Σημαντικό μέχρι καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γκολ αυτό.

Μήπως η Ομόνοια που είδαμε προχθές ήταν η καλύτερη του φετινού πρωταθλήματος; Αυτό, είναι ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα ξερό «ναι» ή «όχι». Η Ομόνοια ήταν πολύ καλή μέχρι άριστη σε συγκεκριμένους τομείς (ανάπτυξη, διάθεση, ψυχραιμία, καθαρό μυαλό) αλλά και σχετικά απρόσεχτη στην άμυνα, όσο κι αν δεν θέλουμε να μειώσουμε την επιθετική δραστηριότητα του Απόλλωνα. Και τέλος, ήταν σίγουρα η πιο αποτελεσματική (για πρώτη φορά πέτυχε πέντε γκολ σε έναν αγώνα), έστω κι αν φαντάζει ελαφρά παράδοξο, αφού σε σχέση με τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαξε, κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι τα πέντε γκολ ήταν το μίνιμουμ κέρδος της.

Πάντως, η ουσία είναι μία: Στο τόσο κρίσιμο αυτό στάδιο του πρωταθλήματος, η Ομόνοια δείχνει να είναι έτοιμη από όλες τις απόψεις (αγωνιστικά και ψυχολογικά) για τη μεγάλη μάχη που την περιμένει στα πλέι οφ. Και με τον Αλωνεύτη να (ξανα)γίνεται ο ποδοσφαιριστής που όλοι ξέραμε, ο Λάρκου δεν έχει παρά να τρίβει τα χέρια με ικανοποίηση και να περιμένει με αισιοδοξία το φινάλε της σεζόν.


Eνδιαφέρουν | Του Μιχάλη Γαβριηλίδη | Sentragoal