Ανεξίτηλος: Εμείς ξέρουμε από…τελικούς!


Κύπελλο με Ερμή
Έγινε σήμερα στο ΓΣΠ η κλήρωση για τους «8» του Κυπέλλου Κύπρου και η ΟΜΟΝΟΙΑ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας της Αραδίππου. Αναμφίβολα είμαστε το φαβορί αλλά περισσότερα για αυτό το παιχνίδι θα πούμε όταν έρθει η ώρα. Τώρα έχουμε Πρωτάθλημα. Τσίρειο…ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

Η σειρά του…τελικού τους
Το έχουμε μάθει καλά το παραμυθάκι σας. Όποια μικρομεσαία ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει την ΟΜΟΝΟΙΑ αρχίζει να ψάχνει δεξιά και…πιο δεξιά, κίνητρα για να δώσει στους παίκτες της. Βλέπετε, αδέρφια, κάποιες ομάδες είναι καταδικασμένες να πρωταγωνιστούν ενώ κάποιες άλλες αρκούνται στην παροδική σημασία που τους αναλογεί όποτε αντιμετωπίζουν τις πρώτες. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο να ακούμε προπονητή και παράγοντες του Απόλλωνα, εδώ και μια εβδομάδα, να κάνουν λόγο για τον…τελικό της χρονιάς τους!

Εμείς ξέρουμε από τελικούς
Γιατί ανήκουμε στην κατηγορία των ομάδων που γεννήθηκαν πρωταγωνίστριες. Γιατί για εμάς κάθε χρόνο η κληρωτίδα βγάζει 26 τελικούς και άλλους 6 υπερ-τελικούς για κερασάκι. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε με μόνο στόχο την κορυφή και όχι να ξεκινούμε τη χρονιά και όπου μας βγάλει. Άρα τα όμορφα λογάκια και τις προσπάθειες μαντρίσματος των γαλάζιων αμνοεριφίων σας τα ακούμε βερεσέ. Ερχόμαστε στην πράσινη Λεμεσό και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Πάθος, τσαμπουκάς και υπομονή
Η συνταγή για σίγουρη επιτυχία είναι αυτή. Θέληση για τη νίκη από τον πρώτο παίκτη στο γήπεδο μέχρι τον τελευταίο οπαδό στην κερκίδα και υπομονή για να ξεπεραστούν τα (δεδομένα πλέον) εμπόδια των τριών κορακιών. Όσο κι αν ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι είναι μια ομάδα που η καλή ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να την κερδίσει, το παιχνίδι δεν παύει από του να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Πρόκειται για την δυσκολότερη έξοδο της ομάδας πριν τα play-offs και στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα δε χωράνε απώλειες. Εδώ είναι που ξεχωρίζουν εκείνοι που αντέχουν την πίεση της κορυφής και εκείνοι που θα λυγίσουν στο βάρος των ευθυνών που τη συνοδεύουν.

Αυτοπεποίθηση αλλά προσοχή
Μετά τις τελευταίες εμφανίσεις των απέναντι και τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο παρατηρώ μία αισιοδοξία στις τάξεις των οπαδών μας. Καλοδεχούμενη και, μάλιστα, στο τέλος του μαραθωνίου ο ΛΑΟΣ απαιτείται να είναι στα πάνω του! Αλλά, δε γίνεται να ξεγράφουμε μια ομάδα που «θα κινήσει όλους τους μηχανισμούς για να πάρει πρωτάθλημα» ούτε και μια ομάδα που μετά από τόσες αγωνιστικές βρίσκεται πρώτη και έχει για καλύτερο πελάτη τον περσινό πρωταθλητή. Το Πρωτάθλημα είναι ναι, στα πόδια μας. Να το πιστέψουμε και να το αποδείξουμε στα γήπεδα και στις κερκίδες, όμως. Από το «ποιος υπολογίζει τώρα αυτούς τους..», προτιμότερο είναι το «ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ να το χάσω από αυτούς τους..»!!

Θεμέλιο ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ
Η ΘΥΡΑ 9 έχει δώσει το σύνθημα: «Το Τσίρειο πάλι θα είναι καζάνι!». Ο ΛΑΟΣ καλείται να ακολουθήσει τους μάγκες της 9 στη δεύτερη μας έδρα και όπως μόνο αυτός ξέρει να σπρώξει τους ποδοσφαιριστές στη νίκη. Ο ρόλος μας είναι αυτός του στηρίγματος της ομάδας για να αντέξει στην πίεση που λέμε πιο πάνω. Εδώ είναι που υπερτερούμε κατά πολύ από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές και ο 12ος παίκτης μας οφείλει να βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα. Τα πάρτυ ξεκινούν από απόψε και αύριο πάμε Τσίρειο. Όπως πάντα, να γίνουμε ο εφιάλτης των απέναντι και ο καταλύτης για τη νίκη!


ο Ανεξίτηλος | [email protected]