Αφιερωμένο στην Ελλάδα και το Λαό της


ellinikos laos greeceΌπως έχουμε τονίσει ξανά και ξανά σαν φίλαθλοι της Ομόνοιας, δεν επαναπαυόμαστε σε ένα οπαδικό ρόλο υποστήριξης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Έχουμε να επιδείξουμε κρίση και δράση για όλα τα θέματα που αφορούν τον κόσμο γύρω μας.

Στα πλαίσια αυτής της κοσμοθεωρίας γράφεται αυτό το άρθρο για να δείξει την αλληλεγγύη μας, την συμπαράστασή μας, την αγανάκτησή μας, τον πόνο μας για αυτό που γίνεται στους εξ Ελλάδος αδελφούς μας.

Και εδώ στην Κύπρο ξεκινήσαμε να νιώθουμε τα πρώτα συμπτώματα της παρακμής ενός καταραμένου οικονομικού συστήματος. Στα αδέλφια μας στην Ελλάδα θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της υπομονής και της αγωνιστικότητας. Όταν η ώρα θα ρθει, όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα δηλώσουν παρών δίπλα στο σημερινό Έλληνα για τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Έχει σημασία να δούμε πως η Ελλάδα έφτασε ως εδώ και να δούμε τις διαχρονικές “πατριωτικές” αποφάσεις της ελληνικής ιστορία. Να καταλάβουμε γιατί επαναλαμβάνεται η ιστορία και να προσπαθήσουμε να προλάβουμε το κακό και να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας δεδομένα.

Η Ελλάδα για να μπει μέσα στην ευρωζώνη συνεργάστηκε με την επενδυτική πολυεθνική τράπεζα Goldman Sacks για να επενδύσει δημόσιο χρήμα στα χρηματιστήρια με ευνοϊκές αποδώσεις για να μπορεί να δείξει δημοσιονομική ισορροπία. Η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη και έλπιζε για ένα καλύτερο αύριο. Το 2008 όταν κορέστηκε η αγορά ακινήτων στην Αμερική, μια αγορά τρισεκατομυρρίων, μπροστά το φόβο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κατάρρευσης οι κυβερνήσεις των κρατών εγγυήθηκαν τα χρέη των τραπεζών. Δηλαδή το ιδιωτικό χρέος έγινε δημόσιο! Το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα. Η Goldman Sacks που εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα αποφάσισε να δαγκώσει το χέρι που τη βοήθησε. Για να διατηρήσει κερδοφόρα την αγορά hedge funds αποφάσισε να θυσιάσει την συνεργασία της με την Ελλάδα και τον ελληνικό Λαό και επένδυσε μέσω της συμφωνίας της με το ελληνικό κράτος στην χρεωκοπία του ελληνικού κράτους. Δηλαδή αν η Ελλάδα χρεωκοπήσει τα ξένα hedge funds θα έχουν τεράστια κέρδη.

Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πληρώνουν από το αύριο τους για να μπορούν μερικοί ξένοι δισεκατομυριούχοι να έχουν μυθικές αποδώσεις πάνω στις επενδύσεις τους.

Λένε ότι η πτώση του κομμουνισμού διέψευσε τον Μαρξ και τις θεωρίες του. Έλα όμως που σήμερα η κριτική του Μαρξ ξεδιπλώνεται ανοιχτό βιβλίο μπροστά μας και προβλέπει επακριβώς αυτά που έγιναν αλλά και αυτά που θα γίνουν.

Όταν το καπιταλιστικό σύστημα φτάσει στο σημείο να επιβάλει στους Λαούς μέτρα αυστηρά μέτρα λιτότητας, πάει να πει ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Και όταν ένα σύστημα σαν τον καπιταλισμό καταρρεύσει οι συνέπειες είναι τραγικές, φρικιαστικές, απάνθρωπες και υπάνθρωπες μαζί. Ο άνθρωπος ξεπερνά το όριο της ζωώδης του φύσης. Αυτό δείχνουν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι που ακολούθησαν τις προηγούμενες κρίσεις.

Εκτός από τον ελληνικό Λαό αυτό το άρθρο είναι επίσης αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους αυτοαποκαλούμενους Έλληνες και σωτήρες του έθνους. Όλους αυτούς που μας κατηγορούν σαν ανθέλληνες, Τούρκους, “αναρχοκομμουνιστές”, “κόκκινους φασίστες”, προδότες και όλους τους άλλους καπηλευτικούς χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς εφευρίσκουν.

east india trading company greece
“Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν υποδουλωμένη στις ξένες εταιρείες. Η σημαίας αυτή είναι η σημαία της East India Trading Company, μιας από τις πρώτες πολυεθνικές που δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Σας θυμίζει κάτι;”

Ο ελληνικός Λαός έχει μπουκτίσει από σωτήρες. Έχει μπουκτίσει από πατριώτες. Στο όνομα της πατρίδας οι Έλληνες στην ελληνική επανάσταση δανείστηκαν 900 000 αγγλικές λίρες από την Αγγλική Κεντρική Τράπεζα και την East India Trading Company*, την τότε αγγλική πολυεθνική. Στο όνομα πατρίδας μπροστά μας παρέλασαν (αλλά και χρέωσαν τους Έλληνες στα παγκόσμια συμφέροντα) γερμανόφιλοι πρίγκιπες, φασίστες δικτάτορες, δωσίλογοι στρατηγοί, γερμανοτσολιάδες, αγγλόφιλοι βασιλιάδες, νατοκρατούμενες χούντες, αφελείς παπάδες, “άξια τέκνα της πατρίδας” και προδότες “σοσιαλιστές” πρωθυπουργοί.

Στο όνομα της πατρίδας ένας Λαός έκλαψε (και το κεφάλαιο ξεχρέωσε με κλάμα) στη Σμύρνη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Μακεδονία, στην Ήπειρο, στην κατοχή, στην Κύπρο. Όπως ακριβώς κλαίει και σήμερα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανένα κάπηλο των αξίων που έχουν αναπτύξει οι Λαοί. Δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανένα που όσο πιο πολύ πατριώτης δηλώσει και όσο πιο πολύ κόσμο αδικήσει τόσο πιο μεγάλο δάνειο θα πάρει από τις τράπεζες. Και δεν δεχόμαστε να μας αποκαλούν οτιδήποτε άλλο εκτός από Ανθρώπους.

Αρνούμαστε να υποκύψουμε και αγωνιζόμαστε εναντίων ενός συστήματος που υποθηκεύει ιδιοκτησία, εργασία, συνειδήσεις, όνειρα, αξίες, πατρίδες, θρησκείες. Που υποθηκεύει την ίδια τη φύση και την καταστρέφει ολοσχερώς καταστρέφοντας μαζί το μέλλον των παιδιών μας. Που υποθηκεύει τον ίδιο το Θεό όποιος και αν είναι Αυτός και τον ίδιο τον άνθρωπο για να αποκτήσει αξία ένα κομμάτι χαρτί με σχέδια και αριθμούς επάνω.

it may not be a perfect systemΑρνούμαστε να δεχτούμε το αρρωστημένο επιχείρημα ότι αυτό το σύστημα είναι το καλύτερο που υπάρχει. Είναι ένα σύστημα που καταστρέφει τον πλανήτη, που τρώει το ψωμί των παιδιών μας, που καταστρέφει τον άνθρωπο. Στο μυαλό μας καμιά πατρίδα και κανένας Θεός δεν μπορεί να σταθεί δίπλα από ένα πεινασμένο παιδί. Ο κόσμος αξίζει καλύτερο μέλλον και είμαστε υπόχρεοι να αγωνιστούμε για αυτό.

Αυτή τη στιγμή που μιλούμε οι λεγόμενοι Κύπριοι νεοφιλελεύθεροι θέλουν την καρέκλα της εξουσίας. Θέλουν να κάνουν και την Κύπρο ένα παζάρι πολυεθνικών συμφερόντων για να ξεχρεώσουν τα αποτυχημένα ομόλογά τους και να πουλήσουν προς την ανατολή τις πόλεις και τα χωριά μας και προς τη δύση την Δημοκρατία και ευημερία μας. Και όλα αυτά για πολλοστή φορά στο όνομα της πατρίδας!

Την πατριωτική παρέλαση δυστυχώς ακολουθούν αυτή τη στιγμή μεγαλομανείς τασάκηδες, αλλήθωροι μασώνοι και πρίγκιπες από τη Στράκκα.

Και που να δεις τι σου έχουν για μετά: