Ομόνοια: Εκστρατεία κοινωνικής ευθύνης


Η Ομόνοια, στο πλαίσιο της εκστρατείας κοινωνικής της ευθύνης, κοντά στη νεολαία και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Hope for Children” UNCRC Policy Center (HFC). Συγκεκριμένα, η Ομόνοια, μέσω της συνεργασίας αυτής θα συμβάλει στη προώθηση των δύο παγκύπριων εκστρατειών του οργανισμού, “Beat Bullying” και “Ένα στα Πέντε” – κατά της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά.

Η πρώτη εκστρατεία με τίτλο “Beat Bullying”, η οποία πρόσφατα άρχισε να υλοποιείται από το HFC, έχει να κάνει με το σχολικό εκφοβισμό, φαινόμενο το οποίο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εντοπίζεται στα σχολεία σε ανησυχητικό βαθμό. Στόχος αυτής είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και η δημιουργία κώδικα αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Η εκστρατεία «Beat Bullying» είναι καθοριστικής σημασίας και αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία της είναι η στήριξη και η βοήθεια όλων των εμπλεκομένων και της κοινωνίας γενικότερα.

Όσο αφορά την εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης “Ένα στα Πέντε” κατά της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά, το HFC ως επίσημος συνεργάτης του Συμβουλίου για την εκστρατεία, την έχει αρχίσει στη Κύπρο και την υλοποιεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης:

Πατήστε ΕΔΩ

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και κάποιες δραστηριότητες που στόχο θα έχουν την προώθηση των δύο προγραμμάτων.

Με την ευκαιρία της συνεργασίας αυτής, ο διευθυντής του Hope For Children, κ. Joseph Varughese, αναφέρει «χαιρετίζω αυτή τη πρωτοβουλία της Ομόνοιας να στηρίξει τις πιο πάνω εκστρατείες, ενθαρρύνοντας έτσι όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες να ενωθούν για να «κτυπήσουν» μαζί τέτοια φαινόμενα που επηρεάζουν αρνητικά τόσο τα παιδιά μας αλλά και την κοινωνία γενικότερα.»