Ανεξίτηλος: Το φάρμακο είμαστε ΕΜΕΙΣ


Typical ΟΜΟΝΟΙΑ

Είναι λες και αυτή η ομάδα γουστάρει να βρίσκετε με την πλάτη στον τοίχο. Λες και αηδιάζει στην προοπτική της άνεσης και της ασφάλειας. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι όποτε χρειάζεται αυτό το μαμημένο το έξτρα βήμα πάντα κάτι παθαίνει και κατεβαίνει στο γήπεδο σαν σκιά του καλού της εαυτού. Μια typical εμφάνιση ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε καθοριστικά παιχνίδια είδαμε στο ΓΣΖ και μοιραία φύγαμε με σκυμμένο κεφάλι.

Χαμένο (και) από τον πάγκο

Ας μου επιτρέψει ο Νεόφυτος να έχω αυτή την άποψη για το παιχνίδι στη Λάρνακα. Αυτή τη φορά οφείλω να υποδείξω ότι έκανε λάθος σχεδιασμό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ, coach, δε δίνει χώρους σε ομάδες σαν της ΑΕΚ. Κατεβαίνει, πνίγει τον αντίπαλο, παίρνει τους 3 πόντους και πάει για άλλα. Ξεκίνησες τη χρονιά κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες και ανέβασες την ομάδα πρώτη. Τον Γεννάρη ενισχύθηκες όπου ζήτησες. Τώρα είναι η ώρα να φανερώσεις στα γήπεδα την ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια!

Άψυχοι και χωρίς νεύρο

Έτσι παρουσιάστηκαν οι παίκτες της ομάδας. Και όσο κι αν πιστεύω ότι πρώτα από όλα τους εγκλώβισε το σύστημα και οι αλλαγές σε πρόσωπα δεν μπορώ να βρω καμία δικαιολογία για τη – σχεδόν – μηδαμινή προσπάθεια που επέδειξαν. Ξυπνήστε πριν να είναι αργά. Πριν μια βδομάδα λέγαμε για το πάθος και τη συγκέντρωση που δείχνετε σε κάθε γήπεδο. Πριν λίγες μέρες κάναμε λόγο για τη διάθεση και την μαχητικότητά σας. Που πήγαν αυτά τα στοιχεία; Είστε η ΟΜΟΝΟΙΑ, είστε οι καλύτεροι, αποδείξτε το!

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

Κάποτε η ΟΜΟΝΟΙΑ έμπαινε στο γήπεδο και οι αντίπαλοι παρακαλούσαν να τους λυπηθούμε. Κάποτε στις κερκίδες σκορπιζόταν μια αυτοπεποίθηση άνευ προηγουμένου Ομάδα και οπαδοί είχαν άριστη ψυχολογία. Ήξεραν ότι είναι οι καλύτεροι. Εδώ και κάποια χρόνια η κατάσταση έχει αλλάξει. Μείναμε μακριά από τίτλους και η ομάδα έχασε την πίστη στον εαυτό της. Μαζί και οι οπαδοί. Ανά διαστήματα τη βρίσκουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Όταν όμως τα πράγματα ζορίσουν, εμφανίζονται τα φαντάσματα της πίεσης και της άθλιας ψυχολογίας. Οι παίκτες καταρρακώνονται, οι οπαδοί δυσανασχετούν και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Ένα σαράκι που μας τρώει από μέσα!

Εμείς το φάρμακο

Το έχουμε μέσα μας. Κυλάει στις φλέβες μας, στην ιστορία μας. Είναι στο DNA μας αλλά δεν το αφήνουμε να δράσει με τη συμπεριφορά μας. Κάποιοι, βέβαια, το αφήνουν. Η μαγική ΘΥΡΑ 9! Αυτοί οι «τρελοί» που στεκόντουσαν στα τσιμέντα και βροντοφώναζαν «ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΑΟΣ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ» όταν παίζαμε με 10 και χάναμε 2-0. Τέτοιοι «τρελοί», αδέρφια μου, πρέπει να γίνουμε όλοι ξανά! Οι τρελοί που θα κατεβαίνουν στο γήπεδο και θα λένε με το βλέμμα στο διπλανό τους: «είμαστε οι καλύτεροι»! Οι τρελοί που ξέρουν ότι είναι οπαδοί της καλύτερης και ιστορικότερης ομάδας του τόπου. Οι τρελοί που θα οδηγήσουν με την τρέλα τους και τους παίκτες να παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους. Οι τρελοί, περήφανοι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ είναι το φάρμακο!

Οι «τρελοί» δεν παίζονται με τίποτα

Κι αν δεν με πιστεύετε, αύριο παίζουμε φούτσαλ, κοπιάστε να δείτε τι κάνει η «τρέλα» αυτής της ομάδας. Ο Ανεξίτηλος σας κάλεσε πολλές φορές στα πάρτι της φουτσαλικής ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μιας ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δε δέχεται να χάσει από κανέναν. Δεκαεπτά(!!!) συνεχόμενες νίκες και το τρένο δε λέει να πατήσει φρένο. Παθιασμένοι παίκτες στο παρκέ, τρελαμένος κόσμος στις κερκίδες και πίστη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στις δυνάμεις μας είναι η συνταγή. Και κάπως έτσι γυρίζουν και παιχνίδια από το 2-0. Όλοι αύριο στις 20:30 στο Ελευθερία, για τον αγώνα με το Σίτυ. Αυτή η ομάδα αξίζει να έχει τον κόσμο πάντα δίπλα της. Θα χαρείτε ΟΜΟΝΟΙΑ και θα μπολιαστείτε ξανά με πίστη.

Το πρωτάθλημα εξακολουθεί να είναι στα χέρια μας. Είμαστε οι καλύτεροι και θα το σηκώσουμε. Πιστέψτε το. Σταθείτε στον καθρέφτη, δείτε τον εαυτό σας στα μάτια και συνειδητοποιείστε ποιοι είμαστε: η ΟΜΟΝΟΙΑ! Αυτός ο τίτλος θα βαφτεί πράσινος!


ο Ανεξίτηλος | [email protected]