Πρόβλημα με την αποδέσμευση κονδυλίου για ΚΟΠ


Η καθυστέρηση εκ μέρους της ΚΟΠ να καταθέσει εισήγηση για αποδέσμευση κονδυλίου ύψους 180 χιλιάδων ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΚΟΑ 2011 για στήριξη φούτσαλ, γυναικείου ποδοσφαίρου και ποδοσφαιρικών ομάδων κάτω των δεκατριών, είχε ως αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η αποδέσμευση του κονδυλίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο Προεδρεύων της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Αγγελος Βότσης ανέφερε ότι «σε σχέση με την αποδέσμευση πιστώσεων για τον ΚΟΑ που αφορούν τη χορηγία για την ΚΟΠ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλούμε όπως έγραψαν σήμερα κάποιες εφημερίδες για τη δέσμευση του κονδυλίου για το 2012».

Αφορά, ανέφερε, «το περσινό κονδύλι, το οποίο οι ιθύνοντες της ΚΟΠ δεν αποφάσισαν να καταθέσουν εισήγηση για αποδέσμευση του την περσινή χρονιά με αποτέλεσμα αυτό το κονδύλι για το 2011 να μην μπορούμε σήμερα να το αποδεσμεύσουμε καθώς ο νόμος που αφορά τον προϋπολογισμό του 2011 έχει λήξει με την πάροδο του χρόνου».

Αρα, συμπλήρωσε, σήμερα δεν έχουμε προβεί στην αποδέσμευση αυτού του κονδυλιού που αφορά σίγουρα τομείς του ποδοσφαίρου που είναι καλά να ενισχυθούν όπως είναι τα φούτσαλ, το γυναικείο ποδόσφαιρο και ομάδες κάτω από 13 χρονών.

Ο κ. Βότσης συνέχισε λέγοντας ότι ο ΚΟΠ, ο οποίος είχε την ευθύνη κατάθεσης της εισήγησης δεν ήρθε έγκαιρα, προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες να επιλυθεί το θέμα και να εξευρεθεί τρόπος να μην χαθεί το κονδύλι.

Πρόκειται, όπως ανέφερε για κονδύλι της τάξης των 180.000 ευρώ.

Κληθείς να πει κατά πόσο το κονδύλι έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ταυτόχρονα ότι ο ΚΟΑ έχει πει ότι όταν αποδεσμευθεί το κονδύλι θα πρέπει να γίνει έλεγχος κατά πόσο τα χρήματα χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.

Πηγή: ΚΥ.Π.Ε.