Τώρα Είναι η Ώρα να Απαιτήσουμε Αλλαγή


Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο αυτή την εβδομάδα το σκηνικό στο ποδόσφαιρο όπως έχει διαμορφωθεί μετά από ενέργειες παραγόντων. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν μπορούμε να αναμένουμε από οποιοδήποτε άλλο να μας πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Πρώτα πρώτα στο θέμα διαιτησίας, οι πληροφορίες λένε ότι ο Ολλανδός αρχιδιαιτητής όρισε τους διαιτητές από την Ολλανδία και οι εδώ παράγοντες άλλαξαν τους αρχικούς ορισμούς. Αφού κάνει η ΚΟΠ ότι θέλει γιατί τον πληρώνει τον άνθρωπο; Είναι παντελώς απαράδεκτο για ένα αρχιδιαιτητή να βρίσκεται τόσες μέρες εκτός Κύπρου και να μην παρακολουθά τα τεκταινόμενα σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ακόμα μια τρανταχτή αποτυχία της ΚΟΠ. Που αφήνει ένα άνθρωπο να “τρώει” από τα δικά μας λεφτά σε περίοδο κρίσης και η διαιτησία αντί να βελτιώνεται διαλύεται. Πού είναι η ευθύνη; Στην ΚΟΠ ή στον αρχιδιαιτητή;

Μετά τη δεύτερη σφαγή του Απόλλωνα φέτος από το αποέλ και μετά που ο Ερμής τους έστειλε για χειμερινά μπάνια, ο πρόεδρος του Απόλλωνα ξεσπάθωσε εναντίων της ΚΟΠ και της διαιτησίας. Οι καταγγελίες του απίστευτες εναντίων της ΚΟΠ που έχει χάσει τελείως τον έλεγχο. Θέματα που έθεσε ο Απόλλωνας στην επιτροπή της ΚΟΠ δεν εγγράφηκαν ποτέ στα πρακτικά, ενώ ακόμα περιμένουν πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση με τον Ατόρνο. Τι να πει κανείς; Οι άνθρωποι της ΚΟΠ απλά δεν ενδιαφέρονται για να υπάρξει ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Η Ανόρθωση από την άλλη διαμαρτύρεται για την αποβολή του καλύτερου ποδοσφαιριστή της στο παιχνίδι με τον Άρη, που θα απουσιάσει μάλιστα και από το επόμενο ντέρμπι με την Αέλ. Αμέσως μετά το παιχνίδι, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, ο κ. Κάκος ζήτησε ξένους διαιτητές. Δεν έμεινε όμως εκεί, με μακροσκελή ανακοίνωση του αίρει και αυτός όπως έχει άρει και η Ομόνοια την εμπιστοσύνη προς την ΚΟΠ και μιλά με σκληρή γλώσσα για παρασκήνιο και στοχοποίηση ομάδων.

Είναι πλέον φανερό ότι η ΚΟΠ έχει χάσει την υποστήριξη ομάδων με τρομακτικό εκτόπισμα στο ποδόσφαιρο μας. Η Ομόνοια μαζί με Ανόρθωση επηρεάζουν την πλειοψηφία των οπαδών στην Κύπρο και μπορούν και έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν τριγμούς στο κατεστημένο. Από πίσω ακολουθεί ο Απόλλωνας αλλά και η ΑΕΚ που έχει και αυτή ενεργήσει εναντίων του παρασκηνίου κατά καιρούς. Τέσσερα σωματεία, θεμέλιοι λίθοι στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τολμούν να αμφισβητούν και δεν μπορούν να παραγνωριστούν.

Φαίνεται ότι Απόλλωνας και η Ανόρθωση πιο σοβαρά, αποφάσισαν επιτέλους να αντισταθούν στο σαθρό κατεστημένο που ευνοεί την ομάδα του αποέλ. Ας ελπίσουμε να μην είναι προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια των οπαδών τους. Για χρόνια τώρα απολλωνίστες και ανορθωσιάτες πάνε κορόιδα των διοικήσεώς τους, αλλά και του παρασκηνίου στήνεται εναντίων των ομάδων τους με την ανοχή των παραγόντων των ομάδων τους.

Τελευταίο αφήσαμε τον Χατζηλιασή που για άλλη μια βδομάδα αποφάσισε να δείξει πόσο ανίκανη είναι η επικοινωνιακή μηχανή του αποέλ. Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των λαστιχάριων από το νέο κάζο της ομάδας τους, δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού με της Ομόνοιας με την Αναγέννηση: “Ελπίζουμε να μην κριθεί το πρωτάθλημα στα πέναλτι!”.

Εκτός ότι τα πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια, ήταν ξεκάθαρα θα έπρεπε να ντρέπεται να κάνει έτσι δηλώσεις. Μια ομάδα που παίρνει πέναλτι στα όρθια, που δεν δίνονται πέναλτι εναντίων της όταν πρέπει (Ομόνοια – αποέλ, αποέλ – ΑΕΚ) και παίρνει κόκκινες μόνο με αίτηση πρέπει να λέει και συγγνώμη όταν παίρνει στο στόμα τη λέξη πέναλτι.

Χατζηλιασή και εμείς το ίδιο ελπίζουμε. Αν έχεις τα αρχίδια κάνε δηλώσεις για ξένους διαιτητές και πάψε να πουλάς παραμύθια στους οπαδούς σου.

Φυσικά εμείς συμφωνούμε με όλους τους προλαλήσαντες, αλλά και με τον με το μέλος της ΚΟΠ Γ. Φαντάρο που απολογήθηκε για την κακή κυπριακή διαιτησία. Αν συναισθάνονται στην ΚΟΠ την ευθύνη τους θα πρέπει να παν σπίτι τους οικειοθελώς.

Η Διοίκηση της Ομόνοιας έχει μπροστά της μια σπάνια συγκυρία δηλώσεων και ενεργειών που την βοηθούν στο στόχο της. Έχει τρανταχτά γεγονότα που δείχνουν την αποτυχία της ΚΟΠ σε όλο της το μεγαλείο. Όλοι οι αντίπαλοι συμφωνούν τόσο για την κατάσταση στην ΚΟΠ, όσο και για την κατάσταση στη διαιτησία. Να ζητηθεί δημόσια υποστήριξη από άλλες ομάδες, για ενέργειες εναντίων της ΚΟΠ, με πρώτη την κάθοδο ξένων διαιτητών, πάνω στη βάση των δηλώσεων και των ανακοινώσεων τους.

Εκεί θα δείξει πραγματικά αν όλα αυτά που λένε κατά καιρούς τα εννοούν, ή είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα για αποπροσανατολισμό οπαδών.


Το θέμα της εβδομάδας | [email protected]