Πάθος, εγωισμός, αυτοπεποίθηση


Αν είναι κάτι για το οποίο όλοι ζητούμε περισσότερα είναι σίγουρα το πάθος για την νίκη. Η ομάδα μας έδειξε πολύ καλά στοιχεία κατά την διάρκεια της σεζόν αλλά επίσης και πολλές αδυναμίες που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς. Το πάθος, ο τσαμπουκάς και η θέληση των ποδοσφαιριστών για διάκριση έχει διοχετευτεί από τον κόσμο της ομάδας, στις συναντήσεις που είχε κατ’ ιδίαν μαζί τους στις διάφορες εκδηλώσεις. Σίγουρα όμως ο κόσμος ζητάει πολύ περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές για να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει θέσει. Στόχους συνώνυμους με την ιστορία μας, στόχους που επιβάλλονται στην μεγαλύτερη ομάδα του τόπου. Ένα άλλο στοιχείο που λείπει φανερά από τους ποδοσφαιριστές είναι η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους. Είναι κάτι που γίνεται εμφανές και στην κερκίδα με αποτέλεσμα η μερική δυσανασχέτηση σε κάποιες των περιπτώσεων. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ανεβάσουν την αυτοεκτίμηση τους, να βάλουν μπροστά τον εγωισμό τους και να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις κάθε τρίποντο μέχρι το τέλος.

Συγκέντρωση στον στόχο

Το κλειδί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος είναι στην συγκέντρωση της ομάδας μας στο στόχο που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Έχουν γίνει πολλά, ιδίως φέτος, που αποπροσανατόλισαν την ομάδα και τον κόσμο από το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν κατάφερε η ομάδα να εδραιώσει την διαφορά  από τους διώκτες της στον βαθμολογικό πίνακα. Παρ’ ότι η Ομόνοια βρίσκεται μονίμως στην κορυφή, δεν έχει εκμεταλλευτεί τις λιγοστές αλλά τεράστιες ευκαιρίες που της δόθηκαν να ανοίξει την ψαλίδα από την δεύτερη ομάδα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά για να μην πέσει η ομάδα στην παγίδα του αποπροσανατολισμού. Η σοβαρότητα και η μη υποτίμηση της όποιας κατάστασης θα οδηγήσει την ομάδα κατευθείαν στο στόχο.

Όλοι κοντά στην ομάδα

Η στήριξη στην ομάδα, τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο είναι επίσης ένα όπλο προστασίας του σωματείου από τους συνήθεις ύποπτους. Αυτούς που προκαλούν με κάθε τρόπο την έμμεση και άμεση φθορά του καλού κλίματος στην ομάδα, με τα λεγόμενα αλλά και τα γραφόμενα τους. Η ομάδα έχει αρκετές αδυναμίες τις οποίες πρώτα απ’ όλα γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι οι υποστηρικτές της. Δεν χρειαζόμαστε κανένα να μας διαφωτίσει περί αυτού και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα να επηρεάσει την κοινή λογική με αερολογίες για τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική μας ηγεσία. Η έντονη παρουσία μας στα γήπεδα αλλά ταυτόχρονα και η ενεργή μας συμμετοχή στην κερκίδα, με φωνή και τραγούδι, είναι ότι καλύτερο για το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών. Μόνο εμείς μπορούμε να σπρώξουμε την ομάδα στις επιτυχίες και είναι καθήκον μας να το πράξουμε. Όλοι κοντά στην ομάδα λοιπόν να τα δώσουμε όλα για μας τους εαυτούς μας αλλά και για την μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ