Aνεξίτηλος: Η ασπίδα, το δόρυ και η εγγυήτρια δύναμη


Πάμε καλά, μπορούμε ακόμα καλύτερα
Πήραμε το τρίποντο με Ερμή (παρά τη νέα εντεταλμένη διαιτησία από το κοράκι), τελείωσε θετικά το σήριαλ της απόκτησης του Άλβες (καλωσόρισες στην Ομόνοια Αντρέ!), η διοίκηση έδειξε να ανοίγει έστω και λίγο τα μάτια και να μιλά για τις βρωμιές των απέναντι (έχει δουλειά ακόμα μπόλικη) και η ομάδα βρίσκεται για άλλη μια αγωνιστική στην κορυφή! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα πάνε καλά. Μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα τώρα που σιγά σιγά πέφτουν οι μάσκες (ναι, ψιψίνες για εσάς μιλάμε).

Είναι θέμα διάκρισης «εξουσιών»
Και μιλώ για το ρόλο που έχει να επιτελέσει το κάθε κομμάτι του Πράσινου οικοδομήματος ξεχωριστά. Από τον κόσμο στην κερκίδα και έξω από αυτή, τους παίκτες και τον προπονητή στις προπονήσεις και το γήπεδο και μέχρι τη διοίκηση στα γραφεία μας και στους διαδρόμους της ομοσπονδίας. Είμαστε όλοι υπηρέτες της ίδιας μεγάλης Ομονοιάτικης ιδέας και είναι καιρός να δούμε πως μπορούμε – ο καθένας από το πόστο του αλλά όλοι ενωμένοι – να προσθέσουμε στη δυναμική της ομάδας. Άλλη είναι, αδέρφια, η δική μας δουλειά και άλλη της ομάδας και του ΔΣ.

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ – ασπίδα και εμψυχωτής
Ο Ομονοιάτικος κόσμος έχει αποδείξει πολλάκις ότι αποτελεί το μοναδικό οπαδικό σύνολο στο νησί που μπορεί να παίξει καίριο ρόλο σε παιχνίδια της ομάδας του. Είμαστε, επίσης, οι πιο απαιτητικοί και ανυπόμονοι οπαδοί. Και δεν είναι απαραίτητα κακό να έχεις απαιτήσεις από την ομάδα. Όταν όμως αυτές οι απαιτήσεις εκφράζονται με μουρμούρα στην κερκίδα και τις καφετέριες και με μηδενιστική κριτική όταν κάτι δεν μας «κάτσει» καλά, τότε έχουμε πρόβλημα. Προς ΛΑΟΥ, δεν λέω να μετατραπούμε σε μια άβουλη μάζα χειροκροτητών, αλλά στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα πιστεύω ότι αυτή είναι η δουλειά μας: σοβαρότητα, πίστη σε παίκτες και προπονητή, μαζική παρουσία στο πλευρό τους χωρίς μουρμουρητά και εμψύχωση σε κάθε ευκαιρία! Παράλληλα, κλείνουμε τα αυτιά στην προπαγάνδα των απέναντι, οπλιζόμαστε με δικά μας επιχειρήματα (να ‘ναι καλά τα Ομονοιάτικα μέσα) και κλείνουμε το στόμα σε όποιον επιχειρεί να βλάψει την αγάπη μας!

Παίκτες και προπονητής το δόρυ στην επίθεση για κορυφή
Όσο ιδανικά και αν συμπεριφερθεί ο ΛΑΟΣ, στο τέλος της ημέρας, το τρίποντο κρίνεται από την απόδοση της ομάδας στα γήπεδα. Δουλειά των παικτών και του προπονητή είναι να βρίσκουν τον τρόπο να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και να φτάνουν στο θετικό αποτέλεσμα. Από αυτούς περιμένω να έχουν το απαιτούμενο ποδοσφαιρικό θράσος και τσαμπουκά, να ακολουθούν την τακτική που έχουν σχεδιάσει για κάθε αντίπαλο και να βρίσκουν κίνητρα να παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα και καλύτεροι. Κάθε παιχνίδι για την Ομόνοια πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τελικός και υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα, η νίκη! Καθήκον της ομάδας είναι να μην επηρεάζεται (όσο μπορεί) από κανένα εξωγενή παράγοντα και να μένει προσηλωμένη στον στόχο. Μέχρι στιγμής, τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά. Περιμένουμε ανάλογη συνέχεια!

Το ΔΣ οφείλει να λειτουργεί ως εγγυήτρια δύναμη
Δεν το κρύβω ότι, στο θέμα διοίκησης, ο Ανεξίτηλος είναι απογοητευμένος. Άλλα περιμέναμε στην αρχή της θητείας αυτού του ΔΣ και άλλα μας βρήκαν στην πορεία. Ακολουθήθηκε λάθος τακτική επικοινωνιακά, κρατήσαμε παθητική στάση νομιζόμενοι ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, από οικονομική διαχείριση πιάσαμε πάτο και τελικά καταφέραμε να αφήσουμε την ομάδα απροστάτευτη σε όλα τα επίπεδα και τους απέναντι να αλωνίζουν. Τελευταία, όμως, φαίνεται κάποιοι να έχουν ξυπνήσει. Προσοχή, δεν αρκούν μόνο 1-2 ανακοινώσεις. Το ΔΣ πρέπει να είναι άγρυπνος φρουρός της ομάδας, να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, να μάχεται ακατάπαυστα για το δίκαιο του σωματείου και να εγγυάται την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για να μεγαλουργήσει η ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μπορείτε να πετύχετε όλα αυτά κύριοι του συμβουλίου; Έχετε διάθεση να διορθώσετε τα κακώς κείμενα; Είναι η δουλειά σας και αυτό περιμένουμε από εσας!

Ξεκινά το ταξίδι του Κυπέλλου
Δεν κάνω μάθημα σε κανένα. Αλλά, πιστεύω ότι αν όλα τα παραπάνω κομμάτια δουλέψουν ιδανικά και ενωμένα για την ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν κόσμος, ομάδα και ΔΣ παρουσιάζονται όπως πρέπει, τότε οι απαραίτητες συνθήκες για επίτευξη όλων των στόχων μας είναι εδώ. Το αυριανό παιχνίδι δεν σηκώνει υποτίμηση. Πάμε για τη νίκη με μηδέν παθητικό γιατί στο Κύπελλο κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική. Αν μπορέσουμε να συνδυάσουμε το παιχνίδι και με συμμετοχές νέων παικτών και άλλων που θεωρούνται ρεζέρβες, ακόμα καλύτερα. ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ!


ο Ανεξίτηλος | [email protected]