Μια επιτυχημένη μεταγραφή


rainer-rauffmann

rainer-rauffmann

Τι είναι τελικά αυτό που λέμε «επιτυχημένη» μεταγραφή για μια ομάδα; Πολλές φορές υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για μεταγραφικές κινήσεις μιας ομάδας. Πότε το όνομα του ποδοσφαιριστή, πότε το πλούσιο βιογραφικό του, η μεγάλη καριέρα του, και άλλοτε τα φουσκωμένα λόγια στα διάφορα μεταγραφικά ρεπορτάζ τονώνουν το ενδιαφέρων των οπαδών για τις μεταγραφικές κινήσεις μιας ομάδας.

Όταν πρόκειται μάλιστα για τις μεταγραφές στην Κύπρο, ενός άκρως Μεσογειακού Λαού, το φαινόμενο αυτό πολλαπλασιάζεται με έντονα αρνητικά συμπτώματα για την ομάδα και τα νέα αποκτήματα. Στην περίπτωση δε της Ομόνοιας, δεν είναι λίγες οι φορές που ο μεγάλος ενθουσιασμός είχε στοιχήσει σε πολλούς ποδοσφαιριστές την προσαρμογή τους, αλλά και στην ίδια την ομάδα ή τον προπονητή, την έλλειψη στήριξης των επιλογών τους.

Ο ενθουσιασμός είναι καλός όταν έρχεται μετά τα αποτελέσματα και ποτέ πριν από αυτά. Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν καβαλήσει το καλάμι με την υποδοχή και την αγάπη που δέχονται από τον πράσινο λαό με το που φοράνε την φανέλα της ομάδας μας. Πλέον τα παραδείγματα είναι πολλά και καλά κάνουν όλοι να αφήσουν τους ποδοσφαιριστές να δουλέψουν στο γήπεδο πριν τους κρίνουν ή τους αποθεώσουν.

Αυτό είναι και ένα μήνυμα προς όλους, παλιούς, νέους και υποψήφιους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας πως καθρέφτης για αυτούς είναι μόνο το γήπεδο, και για μας «πετυχημένη μεταγραφή» θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αποδείξει πως δικαιούται να φοράει και να ιδρώνει την τιμημένη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος.