Τα καλύτερα λόγια για τον Μπριάν


Λίγο η τύχη, λίγο οι συγκυρίες και… αρκετά ο συναγωνισμός στη Λιόν εκείνης της εποχής (πού να βρεις θέση ανάμεσα στους Ζουνίνιο, Άντερσον, Γκοβού, Εσιέν και Μαλουντά!), δεν του επέτρεψαν να κάνει το μεγάλο βήμα, παρά τις 20 συμμετοχές του στην Εθνική Ελπίδων. Όχι ότι τον χάλασε η μετεγγραφή του στην Τουλούζ για έξι εκατομμύρια ευρώ το 2005 (το καλοκαίρι του 2005 αγωνίστηκε εναντίον της Λίβερπουλ, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά, όπως και να το κάνουμε, έχασε την ευκαιρία να είναι μέλος της μεγάλης ομάδας της Λιόν. Μιας ομάδας που μέχρι τα τέλη της δεκαετίας σάρωνε τους τίτλους.

Γιατί όμως ο Μπεργκουνιού επέλεξε τη συγκεκριμένη φάση της καριέρας του για να φύγει από τη Λέτσε και να παίξει ποδόσφαιρο στην Κύπρο; Αναζητώντας απαντήσεις, επικοινωνήσαμε με το Γάλλο συνάδελφο του περιοδικού Mag2Lyon, Στεφάν Νταμιαντισό, που μας έλυσε όλες τις απορίες.

«Γνωρίζω πολύ καλά τον Μπριάν. Τον θυμάμαι όταν άρχισε την καριέρα του στη Λιόν. Όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν και ότι θα εξελισσόταν σε σπουδαίο παίκτη, όπως ο Καρίμ Μπενζεμά. Δεν έχει σημασία ότι είναι 29 χρονών. Στη Λέτσε δεν είχε την ευκαιρία να παίξει σε πολλά παιχνίδια και γι’ αυτό είχε δοθεί δανεικός στη Σιατορού. Τώρα, του δίνεται άλλη μια ευκαιρία να δώσει ώθηση στην καριέρα του και θέλει να την αρπάξει από τα μαλλιά. Είναι φιλόδοξος και γι’ αυτό αποφάσισε να πάει στην Κύπρο».

Πώς όμως θα μπορούσαμε να σκιαγραφήσουμε τον πράσινο (πλέον) μέσο; Ο Γάλλος συνάδελφος ήταν ξεκάθαρος: «Είναι αρκετά γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, είναι παθιασμένος μ’ αυτό που κάνει και το κυριότερο, είναι πράος χαρακτήρας και δεν δημιουργεί προβλήματα. Ήταν αγαπητός ανάμεσα στους οπαδούς της Λέτσε, παρόλο που δεν αγωνίστηκε πολύ εκεί».

Του Μιχάλη Γαβριηλίδη | SentraGoal