Ανεξίτηλος: Αφού την πάθαμε, ευκαιρία να μάθουμε


Προειδοποιήσαμε αλλά…

Μάταια φώναζε όλη την εβδομάδα ο Ανεξίτηλος για τα αρνητικά του υπερβολικού ενθουσιασμού. Η έπαρση κυρίευσε τον κόσμο της ομάδας και το αποτέλεσμα το είδαμε στο γήπεδο απέναντι στην Ανόρθωση. Η υπεροψία μεταδόθηκε στους παίκτες, η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάστηκε ανεξήγητα νωχελική σε ένα παιχνίδι του πρώτου απέναντι στον δεύτερο και, μοιραία, το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Το είχαμε πει, οι 3 βαθμοί δεν πρέπει να θεωρούνται ποτέ δεδομένοι. Χρειάζεται να φτύνουμε αίμα στο γήπεδο αλλά και στην κερκίδα.

Nα μας γίνει μάθημα

Το παιχνίδι η ΟΜΟΝΟΙΑ το έχασε από δικά της λάθη. Αυτό που μένει είναι να επισημάνουμε αυτά τα λάθη και να φροντίσουμε να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Το μάθημα για τον ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ ένα: Ποτέ πια υπερβολικές αντιδράσεις μετά από νίκες ή ήττες. Δεν θα σηκώσουμε το πρωτάθλημα αν κάνουμε 2-3 εμφατικές νίκες ούτε το χάσαμε και η ομάδα είναι για τα μπάζα επειδή δεν πήραμε τους 3 βαθμούς το Σάββατο. Όσο κι αν λέμε ότι οι παίκτες είναι επαγγελματίες, η επιρροή του κόσμου είναι γεγονός. Στη Λεμεσό η κερκίδα ήταν φωτιά και η ομάδα έκανε παπάδες, στο ΓΣΠ ο κόσμος το πήρε στο χαλαρό και το ίδιο έκαναν και οι παίκτες. Αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι, θέλω να δω τον κόσμο μας συγκεντρωμένο στο στόχο. Κερκίδα και παίκτες παθιασμένοι ισούνται με τρεις βαθμούς σε κάθε ματς!

Τα επόμενα παιχνίδια είναι η ευκαιρία

Η πίεση να μεταφερθεί στους διώκτες μας! Ξεμπερδέψαμε από μια σειρά δύσκολων αγώνων, είμαστε ακόμα ΠΡΩΤΟΙ – παρά τις απώλειες – και ακολουθεί σχετικά βατό πρόγραμμα ενώ οι άλλοι θα κονταροχτυπιούνται από κάτω. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να κατεβαίνει στα γήπεδα με γυαλισμένο μάτι για να παίρνει αυτό που της ανήκει, τη νίκη. Παικτρόνια, η μπάλα είναι στα πόδια σας! Μυαλωμένα, σοβαρά και με πάθος. Νεόφυτε, δώσε κίνητρα και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Όσο για τον κόσμο, τα είπαμε. Όπως δε θέλαμε την υπεραισιοδοξία της προηγούμενης εβδομάδας, άλλο τόσο δε θέλουμε τυχόν αφορισμούς (ειδικά όσον αφορά τον Λάρκου!) αυτή τη φορά. Όλοι δίπλα στην ΟΜΟΝΟΙΑ!

Οι μέρες τελειώνουν, το θέμα του επιθετικού πότε;

Ο επιθετικός όλο έρχεται και όλο δεν τον βλέπουμε! Τι για Γαλλομαροκινούς ακούσαμε, τι για Κολομβιανούς. Μέχρι και για τον επιθετικό της Νέας Σαλαμίνας έγινε λόγος. Αν κάποιος παίκτης είναι έτοιμος να προσφέρει ΠΡΕΠΕΙ να κλείσει… χθες! Προσωπικά, το είπα, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της μεταγραφικής θα έχουμε ξανά νέα από Ουγγαρία μεριά. Αλλά ακόμα και αν δεν είναι έτσι, είναι απαίτηση από τη Διοίκηση να μην αφήσει την ομάδα γυμνή. Δώστε βάρος στο θέμα αλλά προσοχή, μην αποπροσανατολιστεί η ομάδα. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Μικρομεσαία ήταν και θα είναι

Άκουσα ότι πειράχτηκε, λέει, ένας δημοσιογράφος από τον χαρακτηρισμό της Ανόρθωσης ως μικρομεσαίας ομάδας από τη ΘΥΡΑ 9. Αντιπαρέβαλε, τα 7 πρωταθλήματα στην τελευταία 20ετία και την παρουσία σε όμιλο του Champions League για να μας πείσει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Που ‘σαι, αρχηγέ, τα μεγέθη μιας ομάδας δεν μετρώνται ανά εικοσαετία. Πόσο μάλλον όταν η εικοσαετία αυτή ήταν η καλύτερη στην ιστορία της πελάτισας και η χειρότερη στη δική μας. Κάτσε και μέτρα πόσες νίκες έχει πετύχει συνολικά η Ανόρθωση εις βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πόσα τρόπαια χρειάζεται για να την φτάσει, που ήταν όταν χτίζαμε εμείς τις χρυσές εικοσαετίες και μετά έλα να τα πούμε. Και όσο για την καραμέλα του Τσου Λου, σου έχω μόνο δύο λέξεις: Νότιγχαμ Φόρεστ. Όχι τίποτα άλλο, μην κάτσω να αραδιάζω όλες τις ομάδες – φωτοβολίδες που είχαν επιτυχίες στην Ευρώπη αλλά θεωρούνται και θα θεωρούνται πάντα ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ! Άντε, και πολύ ασχολήθηκα.


ο Ανεξίτηλος | [email protected]