Αυθεντικός: Το τελευταίο Στραπάτσο;


Μια εβδομάδα νωρίτερα
Από αυτή εδώ την στήλη προειδοποιούσαμε μια εβδομάδα νωρίτερα πως με ένα ατυχές αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Σαββάτου και κανείς δεν θα θυμόταν την νίκη στο Τσίρειο.  Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει από τον Γεννάρη με μια νίκη επί της αέλ. Δυστυχώς αυτήν την εντύπωση αποκόμισαν οι ποδοσφαιριστές μας και η πλειοψηφία των οπαδών μας. Ας ελπίσουμε πως το στραπάτσο του Σαββάτου θα μας γίνει μάθημα και θα είναι το τελευταίο για φέτος.

Μας πρόδωσαν οι αλλαγές
Η Αέλ κατέβηκε για να κερδίσει, η ανόρθωση για να μη χάσει και αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά του παιχνιδιού στη Λεμεσό από εκείνο στο ΓΣΠ. Ο coach κατά τη διάρκεια του αγώνα έκανε τρεις αλλαγές (του Βέρο αναγκαστική αφού κρατούσε τον δικέφαλο του) που καμία δεν βοήθησε ούτε στο ελάχιστο. Ο coach έκρινε σωστό να περάσει στο παιχνίδι συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και δεν θα παριστάνω τον μετά Χριστόν προφήτη.  Το λάθος του θα είναι αν τους ξαναεμπιστευτεί στο άμεσο μέλλον.  Ο Στάθης δεν έκανε προετοιμασία και αναπόφευκτα -μαζί με τον τραυματισμό που είχε στο παιχνίδι με την Αεκ- έχει άμεσο αντίκτυπο στη συνολική του παρουσία του για φέτος. Ο Ντα Σίλβα κλασσικός μπαλαδόρος και δη Βραζιλιάνος, που για να προσφέρει θα πρέπει να ευχόμαστε να είναι στα high του ψυχολογικά και να έχει 1-2 κεντρικούς χαφ δίπλα του που να είναι στην μέρα τους. Ο Αγκουιάρ, από την άλλη, ένας παίκτης με πολύ καλό ατζέντη και με συμπάθειες/πλάτες μέσα στην ομάδα, δεν βοήθησε ούτε αυτός με το που μπήκε στο παιχνίδι.

Αβάντα σε κανέναν
Αναφέρομαι στα γραφόμενα της προηγούμενης παραγράφου που κάποιους ίσως να ξένισαν. Αυτό όμως είναι που πληρώνει με βαρύ τίμημα εδώ και χρόνια η Ομόνοια, το λεγόμενο ”σσιουμάλισμα”. Εδώ δεν κάνουμε αβάντα σε κανένα και όποτε χρειαστεί να γράψουμε αλήθειες και πραγματικότητες θα το κάνουμε όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους.

Φωνάζει για επιθετικό
Η παρουσία του Φρέντυ στα τελευταία 4-5 παιχνίδια φωνάζει για επιθετική ενίσχυση. Ο Αγκολέζος μπήκε στα κόκκινα, πράγμα πολύ φυσιολογικό αφού είναι βασικός και αναντικατάστατος από τα μέσα Αυγούστου και τα παιχνίδια με τους Αυστριακούς. Αντιλαμβανόμαστε τις οικονομικές δυσκολίες και την υπέρβαση που προτίθεται να γίνει για τον Αλβες ώστε να αποκτηθεί από τώρα, αλλά αν αυτή η προσπάθεια δεν καρποφορήσει τότε τι? Θα έχουμε να λέμε για ακόμα μια εμμονή χωρίς εναλλακτικές λύσεις στα κυβικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ? Το πιθανότερο πως ναι. Μακάρι να μη βγω αληθινός γιατί δεν θα είναι η πρώτη φορά που η ομάδα προγραμματισμού θα βρεθεί εκτεθειμένη.

Απόλυτο
Μέχρι την 21η αγωνιστική (συμπεριλαμβανομένης) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ πρέπει να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών. Είναι η αγωνιστική όπου το παράρτημα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ανόρθωση ενώ θα έχει μεσολαβήσει και το αέλ-παράρτημα. Δεν είμαι εγώ αυτός που καθορίζει τους βραχυπρόθεσμους στόχους κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά τα λάθη και οι παραλείψεις μας. Δεν θα κουραστώ να το λέω…

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ


o Aυθεντικός | [email protected]