Τρεις «πρώην» τριφυλλοφόροι για το ντέρμπι


Τρεις πρώην τριφυλλοφόροι μίλησαν για το αυριανό ντέρμπι στη σελίδα «Protatlhima.com” και σας παρουσιάζουμε αυτούσιες τις δηλώσεις τους:

 

ΠΑΡΗΣ ΗΛΙΑ (Αμυντική γραμμή)

«Η σημασία του αγώνα είναι μεγάλη και για τις δύο ομάδες, οι οποίες σίγουρα θέλουν μόνο τη νίκη. Με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας, εγώ θα έδινα ένα ελαφρύ προβάδισμα νίκης στην Ομόνοια, λόγω έδρας αλλά και της πολύ καλής ψυχολογίας που έχει από τη νίκη επί της ΑΕΛ, αλλά και από το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να μην αγωνιστούν, ή ακόμα και αν αγωνιστούν, να είναι επηρεασμένοι από τον πρόσφατο μικροτραυματισμό τους οι Λαμπάν και Ρέζεκ, που είναι δύο πολύ σημαντικές μονάδες για την Ανόρθωση.

Πιστεύω ότι η Ομόνοια έδειξε πως είναι πιο σταθερή ομάδα από την Ανόρθωση, η οποία όμως ανέβηκε από την ημέρα που ήρθε ο Λέβι και με τις συνεχόμενες νίκες που έκανε, απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πολύ καλή ψυχολογία και δεν δέχεται εύκολα τέρμα.

Νομίζω ότι όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα είναι πιο κοντά στη νίκη. Και οι δύο ομάδες είναι δυνατές στην άμυνα, περισσότερο όμως η Ομόνοια κατά τη γνώμη μου, αν και θεωρώ ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας σε σχέση με την Ανόρθωση, ενώ και οι δύο είχαν προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας, γι΄ αυτό και έκαναν μεταγραφές σε αυτή τη θέση, όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα παίξουν αύριο.

Όπως και να έχει, είναι και οι δύο δυνατές άμυνες και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα τους, όμως εξαρτάται και ποιους επιθετικούς θα βρουν αύριο μπροστά τους. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ όπως ο αγώνας κυλήσει σε αθλητοπρεπή πλαίσια, μακριά από αντιπαραθέσεις και ακρότητες και η καλύτερη ομάδα ας κερδίσει».

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Μεσαία γραμμή)

«Και οι δύο ομάδες δίνουν περισσότερο έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι παρά στο οργανωτικό. Η Ομόνοια παίζει ουσιαστικά με τρεις κόφτες, τους Σάλατιτς, Κασέκε και Μακρίδη, με τον τελευταίο όμως να βοηθά και οργανωτικά, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στο σκοράρισμα.

Από την άλλη, και η Ανόρθωση παίζει με τρεις μέσους, τους Λαμπάν, Ανγκέλοφ και Μαρκίνιος και είναι το ίδιο δυνατή ανασταλτικά, όπως η Ομόνοια και αυτό άλλωστε, φαίνεται και από το γεγονός ότι έχει δεχθεί μόλις επτά γκολ σε 16 αγωνιστικές, που σίγουρα δεν είναι δουλειά μόνο της άμυνας και του τερματοφύλακα. Αν θα έδινα ένα πλεονέκτημα στην Ομόνοια, θα έδινα λόγω Λάρκου, αφού οι τακτικές που εφαρμόζει και τρόπος παιχνιδιού της ομάδας είναι καθαρά έργο δικό του και παίρνει το 200% από κάθε ποδοσφαιριστή του.

Είναι δύο ομάδες που είναι περίπου ισοδύναμες στη μεσαία γραμμή και έχουν αξιόλογους παίκτες, που παίζουν με πειθαρχία και μπορούν να βοηθήσουν και ανασταλτικά και οργανωτικά, έστω και αν δίνουν περισσότερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι. Είναι λεπτές οι ισορροπίες θα έλεγα, όπως και στα άκρα, αφού και στις δύο ομάδες υπάρχουν ικανότατοι παίκτες και νεαροί και έμπειροι, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη διαφορά.

Αν θα έδινα φαβορί σε αυτό το ντέρμπι, θα έδινα την Ομόνοια λόγω έδρας και προϊστορίας, όμως το ματς θα το κερδίσει όποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη μέρα και ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του προπονητή της. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι εύχομαι να διεξαχθεί ένα ντέρμπι χωρίς βία και οποιαδήποτε παρατράγουδα, κάτι που επιζητά όλος ο κόσμος. Να γίνει ένα καλό και καθαρό παιχνίδι με ωραία ατμόσφαιρα και ο καλύτερος ας κερδίσει».

ΒΕΣΚΟ ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ (Επιθετική γραμμή)

«Είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι από δύο ομάδες που δείχνουν ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η Ομόνοια προέρχεται από πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕΛ, παίζει στην έδρα της και θα της έδινα ένα πολύ μικρό προβάδισμα για νίκη. Για να είμαι ειλικρινής, καμία ομάδα μέχρι τώρα δεν με εντυπωσίασε και καμία δεν είχε σταθερότητα στην απόδοση της, αν εξαιρέσουμε την ΑΕΛ, η οποία όμως έδειξε στο τελευταίο παιχνίδι ότι έχει και αυτή σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Τα τελευταία παιχνίδια όμως, Ομόνοια και Ανόρθωση δείχνουν ότι εύκολα ή δύσκολα κερδίζουν τα ματς και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που κάνουν για κατάκτηση του τίτλου.

Μιλώντας για την επιθετική γραμμή των δύο ομάδων, η Ομόνοια έχει την πρώτη επίθεση στο πρωτάθλημα με παίκτες όπως οι Φρέντι, Αβραάμ, Εφραίμ, ακόμα και ο Μακρίδης, που μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή, και υπερτερεί κατά πολύ σε ταχύτητα από την Ανόρθωση, η οποία όμως έχει πολύ έμπειρους παίκτες σε αυτή τη γραμμή, όπως για παράδειγμα, οι Οκκάς, Ρέζεκ, Κωνσταντίνου, οι οποίοι σε τέτοια παιχνίδια ξέρουν τον τρόπο για να σκοράρουν. Εύχομαι όπως πάντα να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος ας κερδίσει»…

Του: Γιάννη Ιωάννου | Protathlima.com