Ένα τουρκικό ανατολίτικο παζάρι


apoel tourkiko pazari
Το αποέλ αποτελεί ένα σύμβολο του ελληνικού έθνους. Οι οπαδοί του δηλώνουν εκφραστές της ελληνικής ιδέας και έχουν σαν σύνθημα τους την ελληνική Κύπρο, την πλήρη υποταγή του τούρκικου στοιχείου στο ελληνικό, σε σημείο μάλιστα που δηλώνουν ότι δίνουν και τη ζωή τους για να το πετύχουν.

Έτσι έχουμε τους αποελίστες να μιλούν για ελληνική ιστορία. Για τη δόξα και την τιμή που πρέπει στους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπίσουν τον ελληνισμό απέναντι στους βάρβαρους Τούρκους εισβολείς. Για το πως κάποιος άμα είναι αγνός Έλληνας και ζει σύμφωνα με τα ελληνικά ιδεώδη και επιπλέον αν και εφόσον κάνει την υπέρτατη θυσία τότε περνά σε μια κατάσταση μεταξύ ανθρώπου και Θεού στις συνειδήσεις των ανθρώπων για τα χρόνια που θα έρθουν.

Αυτό το σωματείο με το ακμαίο εθνικό φρόνιμα, μαθαίνουμε ότι έχει δοσοληψίες με τούρκικα συμφέροντα. Πουλούν τον Βόσνιο διεθνή παίκτη τους σε τουρκική ομάδα με αντάλλαγμα 300 χιλιάδες ευρώ. Η Τουρκία που παράνομα διατηρεί υπό παράνομη κατοχή μέρος της πατρίδας μας, που πλουτίζει πάνω στις πλάτες Κυπρίων προσφύγων, νεκρών και αγνοουμένων μας. Αυτά τα ματωμένα λεφτά αποδέχονται σήμερα στην εταιρία Αποέλ Ποδόσφαιρο Λτδ και έχουν μετατρέψει τα συμφέροντά τους σε ένα τουρκικό ανατολίτικο παζάρι.

Σε δηλώσεις του ο Γιάχιτς σύγκρινε το τουρκικό πρωτάθλημα με το πρωτάθλημα του “ελληνικού τμήματος” της Κύπρου! Και μάλιστα έφυγε για Τουρκία από τα κατεχόμενα! Με αυτές τις δηλώσεις και πράξεις ο Γιάχιτς δίνει και το ήθος του σαν ποδοσφαιριστής ενός ομίλου Ελλήνων, αλλά και την πραγματική διάσταση των παραγόντων του αποέλ που δεν μπορούν (ή μάλλον δεν θέλουν) να ελέγξουν τέτοιες καταστάσεις. Δείχνει ότι το πραγματικό ήθος στον Αρχάγγελο σε αντιδιαστολή με αυτά που οπαδοί τους λένε καθημερινά.

Αυτή η ιστορία δίνει την πραγματική έκταση του τι είναι αποέλ. Οι έννοιες του ελληνισμού δεν είναι τίποτε άλλο από την βίαιη διαστρέβλωση μιας αφηρημένης έννοιας σε ένα ρομαντικό επίπεδο. Μια προσπάθεια χειραγώγησης και εκμετάλλευσης συνειδήσεων. Μια βιτρίνα που πίσω της δεν κρύβει τίποτε άλλο από συμφέροντα (300 χιλιάδες ευρώ). Αυτοί οι άνθρωποι με την δράση τους πριν και κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος έδωσαν τις απαραίτητες αφορμές στην Τουρκία για να εισβάλει στη Κύπρο και να επιβάλει κατοχή για 38 τώρα χρόνια στην μισή Κύπρο.

Πάνω σε αυτή την κατοχή κτίζουν το μίσος μεταξύ ανθρώπων και πάνω στο μίσος κρατούν συσπειρωμένους τους ανθρώπους γύρω από τα συμφέροντα τους. Έχουν κτίσει περιουσίες πάνω σε υποσχέσεις για πατρίδες και ελληνισμό. Οι πολιτικοί τους παρασέρνουν τους ανθρώπους δίνοντάς τους ψεύτικες υποσχέσεις για το αύριο για να εκλεγούν ξανά και ξανά σε θέσεις και αξιώματα. Οι δικηγόροι τους εκμεταλλεύονται τις έννοιες του δικαίου και των εγκλημάτων των Τούρκων για να δημιουργούν υποθέσεις σε δικαστήρια και να πλουτίζουν πάνω στον ανθρώπινο πόνο. Οι επιχειρηματίες τους στηρίζουν τις περιουσίες τους επενδύοντας πάνω στη ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου και το γεγονός ότι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις περιουσίες τους.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η τουρκική παρουσία στην Κύπρο είναι μια ευλογία για τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην Κύπρο και τα λόγια τα μεγάλα είναι για μια ακόμα φορά ψεύτικα. Η υπόθεση Γιάχιτς απλά μας θυμίζει και μας επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τι πραγματικά είναι το αποέλ.