Αυθεντικός: Δεν μας λυγίζουν


Στήλη: Αυθεντικός | Δεν μας λυγίζουν | Share


ΟΜΟΝΟΙΑ-Αέλ  3-0
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε αδέρφια, έδρα μας όλη η Κύπρος και ειδικά το Τσίρειο και η Λεμεσός με το πάντα δυναμικό κλιμάκιο της Θύρας 9. Μαγική εικόνα στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές μας, μαγική εικόνα και στην κερκίδα από την ανεπανάληπτη Θύρα 9 όπου μας θύμισε και κυρίως τους θύμισε, ένδοξες εποχές της του πολύ κοντινού παρελθόντος.

Κεντρικά Χαφ
Καθόλου τυχαίο το γεγονός που πλέον οι μεγάλες ομάδες ανά την Ευρώπη δίνουν γη και ύδωρ για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτή τη θέση. Τα παιχνίδια χάνονται και κερδίζονται στον χώρο του κέντρου και η ΟΜΟΝΟΙΑ το παιχνίδι του Σαββάτου το κέρδισε για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Μακρίδης, Σάλατιτς, Κασέκε έδωσαν και έφαγαν αρκετό ”ξύλο”, κατάπιαν δεκάδες χιλιόμετρα, είχαν πολλά κλεψίματα (ειδικά ο Σέρβος έστω και με τα αβίαστα λάθη του) και έκαναν την αντίπαλη ομάδα να φαίνεται πως παίζει με λιγότερους παίκτες. Κατά κράτος η επικράτηση και τα εύσημα πάνε στον coach.

Ομάδα κομήτης
Σαν τέτοια χαρακτηρίσαμε την ομάδα της Αελ στο προηγούμενο άρθρο και μάλιστα προβλέψαμε πως θα ήταν και ο λόγος που θα κερδίζαμε. Ομάδα χωρίς χαρακτήρα για τέτοιου είδους αγώνες και χωρίς plan B σε περίπτωση που βρεθούν πίσω στο σκορ. Αυτό φάνηκε και στο εξ’ αναβολής παιχνίδι μας όπου μετά το γκολ του Φρέντυ κατέρρευσε και από αστοχία των παικτών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ γλίτωσαν (από τότε) τα χειρότερα.

Τίποτε περισσότερο
Η νίκη του Σαββάτου δεν μας εξασφάλισε το πρωτάθλημα, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από τρεις βαθμούς. Ένα ατυχές αποτέλεσμα το επόμενο Σάββατο και κανείς μας δε θα θυμάται την νίκη του Τσιρείου. Για να έχει αντίκρισμα η νίκη αυτή,  προπονητής, παίκτες και κόσμος καλούνται να κάνουν ότι και την προηγούμενη αγωνιστική για να πάρουμε το πολύτιμο τρίποντο. Προσγειωμένα, με θέληση και πάθος. Δουλειά από όλους μας,  τα κεφάλια κάτω και οι χαρές και τα πανηγύρια μπορούν να περιμένουν μέχρι τον Μάιο.

Επιθετική ενίσχυση
Αναγνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα να μείνει η ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίς δεύτερο επιθετικό θα είναι έγκλημα. Δεν ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να έρθει απλά επιθετικός, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να έρθει επιθετικός αντάξιος των απαιτήσεων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Κάποιοι θα πουν, καλά ρε μεγάλε αφού απαιτάς επιθετικό πλήρωσε και φέρε έναν εσύ και εγώ θα τους πω ότι δεν είμαι εγώ που έφερα την ΟΜΟΝΟΙΑ σε αυτή την κατάσταση, αλλά οι πολύ κακοί σύμβουλοι του Προέδρου. Σύμβουλοι είτε άσχετοι με το αντικείμενο είτε παρτάκηδες είτε και τα δύο μαζί.  Πρωτίστως επιθετική ενίσχυση λοιπόν και όπου αλλού ζητήσει ο coach ο οποίος κάτω από αντίξοες συνθήκες  -σε σχέση με τους προκατόχους του- έστησε ΟΜΑΔΑ. Ας μην τον (ξανα)προδώσουν λοιπόν οι αυλικοί του Προέδρου! Η εκλογική γενική συνέλευση, για κάποιους, πλησιάζει επικίνδυνα.

Οικογένεια
Με τους πανηγυρισμούς τους στα τέρματα που πετύχαμε στο Τσίρειο αυτό μας έδειξαν οι παίκτες μας, πως είναι μια ενωμένη οικογένεια, πεισμωμένη και έτοιμη να παρασύρει οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο της προς τον τίτλο.  Είναι προς τιμήν τους που παρά την οικονομική στενότητα και τον πόλεμο που δέχονται  από ομοσπονδία και διαιτησία δε λυγίζουν. Το αντίθετο μάλιστα, όλα αυτά τους πεισμώνουν όπως ακριβώς και εμάς τους οπαδούς και τον coach.

Ούτε μια νίκη
Θυμάστε τον δεν υπέγραψα στην κότα? Αυτός που στο ντέρμπυ τίτλου με τους ακατονόμαστους για την 2η αγωνιστική των ομίλων για το πρωτάθλημα του 2008-2009, πέρασε αλλαγή και δεν κλώτσησε επειδή είχε ήδη συμφωνήσει και υπογράψει στα πουλερικά. Αυτός λοιπόν από τότε που έφυγε από την μεγάλη ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έγραψε μέχρι στιγμής ούτε μια νίκη εναντίον της. Και για να τελειώνει το παραμύθι ότι τον έδιωξε η ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Λεμονής τον ήθελε να μείνει απλά ο ίδιος ήταν που ζήτησε το βάρος του σε χρυσό.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ