Ποιά Αέλ και ποια άμυνα της;


Τρία κομματάκια στη Λεμεσό απέναντι στην άλλη (πρώην) πρώτη ομάδα και πανηγυρισμός στους ρυθμούς του γνωστού πορτογαλικού τραγουδιού. Η Αέλ δέχτηκε όσα τέρματα δέχτηκε όλες τις προηγούμενες αγωνιστικές μαζί και μάλιστα 4 στα 6 τέρματα τα δέχτηκε από την Ομόνοια (ποσοστό 66%).

Η ομάδα μας πρώτη και καλύτερη παρά τα χίλια τόσα εσωτερικά προβλήματα και εξωτερικά εμπόδια. Και ό,τι θέλουν οι άλλοι ας λένε. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης για όλους και εκεί η ομάδα μας έδειξε να τα πάει καλά. Εβδομάδα με εβδομάδα παρουσιάζεται καλύτερη και όλοι πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα και τις ικανότητες της, φτάνει να αποδίδει στο γήπεδο το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της.

Ai Se Eu Te Pego σε μετάφραση πάει να πει “και όταν σε πιάσω στα χέρια μου” και χορεύτηκε από τους παίκτες μας στους πανηγυρισμούς του πρώτου γκολ. Αλήθεια τι θα γίνει όταν τον Μάη σε πιάσω στα χέρια μου; Αν κατορθώσουμε να πάρουμε αυτό τρόπαιο, τότε αξίζει να καεί η νήσος από τα πανηγύρια και τις γιορτές. Αξίζει γιατί σε αυτό το πρωτάθλημα η ομάδα μας τα βάζει με Θεούς και δαίμονες και πάλι καταφέρνει να κρατιέται πρώτη, εξευτελίζοντας ταυτόχρονα τους βασικούς αντιπάλους της.

Το είπαμε και το θα το επαναλάβουμε ξανά και ξανά. Αυτή η ομάδα αξίζει τη στήριξη μας. Μπορεί και έχει δυνατότητες να παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Μπορεί και έχει τη δύναμη να μας κάνει περήφανους. Η μόνη ομάδα που τη νίκησε στην Κύπρο ήταν η κυπριακή διαιτησία (αποέλ εις διπλούν σε ασπίδα και πρώτο γύρο), αφού πρώτα, κατά γενική ομολογία, έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο από την αιώνια παράγκα.

Να μην επαναπαύεται κανείς όμως στις επιτυχίες. Οι μηχανισμοί και τα κοράκια καιροφυλακτούν και είναι έτοιμοι να μας ξανακάνουν ζημιά. Ας μην τους το επιτρέψουμε. Ας γίνουμε ακόμα πιο δυναμικοί και διεκδικητικοί στη συνέχεια. Υπενθυμίζουμε το ανοιχτό μας μέτωπο με την ΚΟΠ και αναμένουμε περαιτέρω αντίδραση στην υποκρισία και την αυθαιρεσία της.

Επόμενος σταθμός η Ανόρθωση που είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη αυτή την εποχή, και θέλει τη νίκη για να μπει και αυτή στο παιχνίδι του τίτλου. Η ανόρθωση αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με το παράρτημα. Η σοβαρότητα και η προσγείωση επιβάλλονται.

Κεφάλια ψηλά και ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

[Βαθμολογία Ποδοσφαιριστών]