Να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο το ρόστερ


Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου αποδείχτηκε δύσκολη με το καλημέρα, αφού οι κινήσεις πάγωσαν πριν καν αρχίσουν στο οικονομικό. Οι επιλογές της Ομόνοιας περνούσαν από κοσκίνισμα από την πρώτη κιόλας μέρα για να αποφευχθούν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

 
Η αλήθεια είναι πως είναι προτιμότερο να γίνονται λιγότερες κινήσεις, αλλά σοφότερες, με τα παραδείγματα να είναι πολλά. Η περίοδος όπου η Ομόνοια μπορούσε να διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά για κάποια μεταγραφή έχει περάσει, και πλέον οι κινήσεις βασίζονται κυρίως στην οικονομική πλευρά.
Η Ομόνοια καλά κάνει να συμμαζέψει τις τρύπες που ανοίχτηκαν τα 3 χρόνια που μας πέρασαν, και σ’ αυτό το πλαίσιο να αποφύγει να ξοδέψει ποσά για να σπάσει συμβόλαια ποδοσφαιριστών και να τους εντάξει στο ρόστερ της. Από την άλλη είναι απαγορευτικό για την Ομόνοια να κρατάει στην ομάδα ποδοσφαιριστές που δεν είναι στα πλάνα του προπονητή και με αυτό τον τρόπο να χαραμίζει λεφτά από τον προϋπολογισμό της ομάδας.

 
Αυτή τη στιγμή η Ομόνοια διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρέπει να δώσουν πολλές δυνάμεις και να καλύψουν την απουσία των μεγάλων αστέρων. Μία καλή ομάδα κτίζεται στο σύνολό της και ο προπονητής μας έδειξε να το γνωρίζει πολύ καλά. Το καλοκαίρι που μας πέρασε αρκετοί ήταν αυτοί που έτρεξαν να θεωρήσουν την Ομόνοια χαμένη από χέρι αλλά αν αναλογιστεί κανείς την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μόνο χαμένη δεν μπορεί να την θεωρήσει. Εξάλλου τα αστέρια είναι οι ποδοσφαιριστές που κερδίζουν με την παρουσία και την προσπάθεια τους τον τίτλο και όχι μόνο με την προϊστορία τους.

 
Αν καταφέρει λοιπόν ο προπονητής μας να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο το υπάρχον ρόστερ θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του και την εκτίμηση που χαίρει στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Τότε ίσως μιλάμε για την Ομόνοια που έφτιαξε τα αστέρια και όχι αυτήν που τα αγόρασε.