Αυθεντικός: Μπάλα είναι και γυρίζει


Αυτός ο τίτλος για το σημερινό μας αρθράκι αδέρφια αφού η αγωνιστική απραξία στο τίμιο και καθαρό κυπριακό ποδόσφαιρο μου δίνει την ευκαιρία να την πω σε όσους για διάφορους λόγους και για καλή τους τύχη φυσικά, έμειναν στην απ’ έξω.

Όποιον πάρει η μπάλα λοιπόν με πρώτη και καλύτερη την μανταμίτσα της μανταμίτσας που μας το έπαιζε αντράκι μέσα από το ”πλεξιγκλας”

Το μπάζο σε μια στιγμή έξαρσης  εθνικής υπερηφάνειας (ή μήπως κάψας τελικά?) αποκάλεσε τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ -μέσω κοινωνικού διχτύου-  τούρκους και πως θα ήθελε να μας απαυτώσει!

Να θυμίσουμε στην φόλα πως ο παγωτάρης είχε αγωνιστεί και σε ομάδα στην οποία οι Ελληνες οπαδοί άλλων ομάδων αποκαλούσαν τους οπαδούς της τούρκους.  Ίσως να της έμεινε από εκεί το κόμπλεξ με την τουρκιά ή ίσως πάλι να το απέκτησε επειδή θα πληροφορήθηκε πως το 1992 οι σύντροφοι οπαδοί  της συγκεκριμένης ομάδας τρέχανε τους καναπέδες στο άλσος, τους πετροβολούσαν και τους αποκαλούσαν εν χορό τούρκους.

Θα θέλαμε επίσης να μας πει την άποψη της για τους κατά καιρούς αλβανοσκοπιανούς συμπαίκτες του παγωτάρη και να μεταφέρει τις Χριστουγεννιάτικες ευχές μας στον ελληνορθόξο παίκτη τους εκ Τυνησίας. Πριν προχωρήσει όμως η μπάλα και πάει στον επόμενο, οι οπαδοί της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής δύναμης στην Κύπρο έχουν την απορία για το πως θα μας απαύτωνε. Από εκεί που κατουρά ή από εκεί που κλάνει?

Η μπάλα τελείωσε με την φακλάνα και παίρνει παραμάζωμα τους υπερασπιστές των ιερών αγελάδων. Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να πούμε σε όσους δεν τους είναι κατανοητός ο χαρακτηρισμός ιερές αγελάδες, να διαβάσουν το προηγούμενο άρθρο [Οι ιερές αγελάδες->].

Οι υπερασπιστές-φερέφωνα των ιερών αγελάδων, όποτε τους καταδείξει κάποιος με επιχειρήματα και γεγονότα τις βρωμιές των εκ φύσεων ευνοημένων έχουν έτοιμη την καραμέλα της πρόκρισης στους 16 του τσ.λιγκ. Επειδή τα παιδάκια του μπαμπά και της μαμάς τα τελευταία χρόνια άφησαν τον καναπέ και ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο, είναι φυσικό να αγνοούν κάποιες πραγματικότητες (βρωμιές καλύτερα)  ίδιες με τις δικές τους και αναπαράγουν ότι τους μεταφέρουν τα γαλαζοκίτρινα μέσα μαζικής εξαπάτησης.

Το περίφημο calciopolis ξέσπασε τον Μάιο του 2006 στην Ιταλία. Ανάμεσα στις ομάδες που τιμωρήθηκαν ήταν η Γιουβέντους με υποβιβασμό στην Β’ κατηγορία και η Μίλαν με αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Από την Γιουβέντους επίσης αφαιρέθηκαν οι τίτλοι του 2005 και του 2006.

Σύμφωνα με τα γαλαζοκίτρινα φερέφωνα η Γιουβέντους και η Μίλαν θα έπρεπε να την βγάλουν καθαρή αφού η πρώτη έφτασε το 2005 και το 2006 στους 8 τους τσ.λιγκ και η δεύτερη το 2005 στον τελικό και το 2006 στα ημιτελικά! Πως είναι δυνατόν αυτές οι ομάδες με τις επιτυχίες τους στην κορυφαία (δεν) θα έλεγα διασυλλογική διοργάνωση να χρειάζονταν την διαιτητική εύνοια στο εγχώριο τους πρωτάθλημα? Άτιμη ιταλική δικαιοσύνη!

Πήρε τα παράλια η μπάλα και έχει στόχο την πουτάνα του Κιτίου και του πεζοδρομίου, εκείνην που οι τηλεκατευθυνόμενοι παράγοντες της έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο στα εις βάρος τους διαιτητικά όργια στο παιχνίδι με την ομάδα της παράγκας. Τουμπεκί ψιλοκομμένο έπειτα από οδηγίες του γαλάζιου αρχηγού του παρασκηνίου και με υποσχέσεις  πως θα γίνουν μέρος του γαλαζοκίτρινου παρασκηνίου. Νομίζουν! Απλά ας θυμηθούν σε ποια χωριά έδιναν αγώνες πριν από δύο χρόνια και ας ρωτήσουν και τους αποελίστες της Λεμεσού για του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή οι υποσχέσεις που δίνουν δεν τηρούνται ποτέ.

Επόμενος και αγαπημένος στόχος της μπάλας ο έμμισθος ανά το πανελλήνιο (είπα να γράψω πανελλήνιο για να τα κάνω το χατίρι στους μπατσοιφίδες) γελωτοποιός. Δήλωσε ο γελοιαστικός υπάλληλος τους μετά το τέλος του μεταξύ μας παιχνιδιού, πως τους τίτλους τα 1926mg τους πήραν στο γήπεδο και εκτός από τον κάθε πικραμένο γέλασαν μέχρι και οι πέτρες. Να του θυμίσουμε πως το 1957 όταν η ομαδούλα του τερμάτισε τελευταία και έπρεπε να πέσει στην Β’ κατηγορία κέρδισε την παραμονή της στα χαρτιά σε μια συνεδρία της γαλαζοκίτρινης ομοσπονδίας που έγινε στο σωματείο τους! Τον τίτλο του 1980 τον κέρδισαν στα χαρτιά αφού δύο αγώνες τους πήραν στην δικαστική με τον έναν εκ των δύο αγώνων να είναι εκείνος της τελευταίας και καθοριστικής αγωνιστικής. Μέχρι και πρώην προπονητές τους το λένε για το πως έπαιρναν και παίρνουν τις νίκες και τους τίτλους…

TOMMY CASSIDY Interview

Δυστυχώς η μπάλα θα σταματήσει στα του οίκου μας και λέω δυστυχώς διότι με τον πόλεμο που δέχεται η ομάδα μας δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αλλά βλέπετε μπάλα είναι και γυρίζει και δεν κάνει διακρίσεις όταν πρόκειται για το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΜΑΣ.

Κάποια στελέχη της διοίκησης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατήλθαν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Το να προβάλλεσαι μέσω του ποδοσφαίρου και ειδικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι η καλύτερη προεκλογική καμπάνια που θα μπορούσε να έχει κάποιος. Με αυτά τα δεδομένα όταν κάποιος αποτυγχάνει να εκλεγεί,  ταυτοχρόνως αντικατοπτρίζεται η άποψη  του ΟΜΟΝΟΙΑτη για το έργο τους, αν αυτό θεωρείται επιτυχημένο ή όχι και την εκτίμηση τους προς το πρόσωπο τους. Ο ΛΑΟΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μίλησε και το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν… αν αγαπούν πραγματικά την ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΑΣ.

Δεν ξέχασα τι μέρα είναι σήμερα απλά για εμάς τους ΟΜΟΝΟΙΑτες η χρονιά αρχίζει τον Ιούνη με την πρώτη προπόνηση της καψούρας  και τελειώνει τον Μάιο και αυτόν τον μήνα φαίνεται αν ήταν καλή η χρονιά ή όχι. Ευχές για καλή χρονιά τον Ιούνιο λοιπόν.

Πηγαίνει ένας ευκαιριακός οπαδός των 1926mg στην μπουτίκ τους

Ευκαιριακός οπαδός: Θα ήθελα μια φανέλα με όνομα ποδοσφαιριστή μας.

Πωλήτρια: Τη φανέλα ποιου διαιτητή ή επόπτη θα θέλατε να αγοράσετε?

Αυθεντικός