Myth Busters: Το 1982 η Νέα Σαλαμίνα είχε την ατυχία να προηγηθεί της ΕΝΠ με 1-0


Η 2η μας ιστορία και αφού πρώτα διαβάσατε τι έγινε το 1971 στο παιχνίδι ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΟΛ έχει να κάνει με μία άλλη ομάδα, τη Νέα Σαλαμίνα στο έτος 1982. Ακόμη μία αριστερή ομάδα που είχε την ατυχία να μην έχει τον κόσμο της λαοφιλέστερης ομάδας της Κύπρου και έτσι πέρασε τις δικές της συμπληγάδες.

Ας πάμε όμως στο παιχνίδι, ταξιδεύουμε στο 1982 και στις 24 Οκτωβρίου. Η Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται την ΕΝΠ στην τότε έδρα της, το ΓΣΖ. Η Νέα Σαλαμίνα είχε την ατυχία να προηγηθεί της ΕΝΠ με 1-0,με ένα όμορφο τέρμα από τον Πολ. Πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ΕΝΠ αφού σπρώχθηκε αρκετά καταφέρνει να ισοφαρίσει και να προηγηθεί (30ο και 40ο λεπτό τα τέρματα) με το 2ο να βγάζει μάτια, αφού ο παίκτης ήταν 4 με 5 μέτρα οφσάιντ.

Λογικό επακόλουθο οι παίκτες της Νέας Σαλαμίνας να διαμαρτυρηθούν στον βοηθό διαιτητή για το μεγάλο του λάθος. Αφού ήρθαν κοντά του οι παίκτες, ήξερε ότι είχε κάνει εσκεμμένα λάθος, έτσι πέφτει στο έδαφος και κάνει ότι κτυπήθηκε. Τον φυγαδεύουν με ασθενοφόρο στις πρώτες βοήθειες όπου και του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι είδε και ο υπόλοιπος κόσμος, τίποτα απολύτως.

Ο αγώνας που συνεχίζεται βρίσκει την Νέα Σαλαμίνα να παίζει με 9 παίκτες μετά από 2 αποβολές για την φάση της διαμαρτυρίας στους Δράκο και Ιωάννου (άλλη μία κόκκινη πήγε στον 2ο τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας για διαμαρτυρίες). Τελικό σκορ του παιχνιδιού το 5-2 για την ΕΝΠ που δεν βρήκε μεγάλη δυσκολία αφού η Σαλαμίνα ήταν για 50 λεπτά με 9 παίκτες.

Ο απόηχος του παιχνιδιού φέρνει τους 3 παίκτες στη Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ η οποία βάζει 6 μήνες αποκλεισμό στον Ιωάννου, 4 μήνες στον Δράκο και 2 μήνες στον Ανδρέου (2ος τερματοφύλακας).

Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα, αφού μετά την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής και τους γνωστούς άγνωστους να κινούν τα νήματα οι τρεις τους βρέθηκαν ενώπιων του επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου τους επιβλήθηκε 45 μέρες φυλάκιση!!!!!

Οι ποδοσφαιριστές έκαναν 5 μέρες στη φυλακή και μετά απελύθησαν αφού η κοινωνία έξω είχε ξεσηκωθεί με την πρωτοφανή γελοία απόφαση.

Η πιο πάνω φωτογραφία είναι η ομάδα ποδοσφαίρου των Φυλακών του 1982. Με κόκκινο βέλος μπορείτε να δείτε τον Παύλο Δράκο, 2 θέσεις πιο δεξιά και με άσπρο βέλος τον τερματοφύλακα Λούκας Ανδρέου και τέλος κάτω με το μαύρο βέλος τον Κώστα Χρίστου.

Όλα αυτά επειδή τόλμησαν να ζητήσουν το δίκαιο τους σε ένα παιχνίδι που υποτίθεται έγινε για να αθλείται ο κόσμος και να παίζετε επί ίσοις όροις. Άλλη μια απόδειξη ποιοι είχαν το παρασκήνιο τότε, ασχέτου αν η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιρνε δικαίως τον ένα τίτλο μετά τον άλλο. Η αριστερά πολεμιόταν από πάντα και υπάρχουν στοιχεία να το αποδεικνύουν ασχέτου τι λέει ο κάθε άσχετος,αμόρφωτος αποελίστας.