Λέξη ταυτόσημη με την ζωή μας


omonoia ws to telos

omonoia ws to telos

Ομόνοια: Μια λέξη ταυτόσημη με την ζωή μας, την καθημερινότητα μας και τα πιστεύω μας. Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές σε συζητήσεις αδερφών ομοϊδεατών (τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα), μια πολύ συχνή αναφορά της λέξης «Ομόνοια» σε καθημερινή βάση.

Κάποιες φορές η λέξη «Ομόνοια» χρησιμοποιήθηκε για να χαιρετήσει κάποιος την παρέα φεύγοντας ή ακόμη με το που ήρθε σε αυτήν. Άλλες φορές η λέξη Ομόνοια έκλεινε την συζήτηση στο τηλέφωνο ή σταματούσε παρεξηγήσεις μεταξύ Ομονοιατών σε κάποιο αστείο καυγά.

Είναι αλήθεια τόση η δύναμη της λέξης αυτής που γαληνεύει όλους τους υποστηρικτές της μεγάλης αυτής ιδέας με το άκουσμα της και μόνο. Αυτό μάλιστα έχει εντατικοποιηθεί την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο με όλα αυτά που συνέβησαν. Η Ομόνοια έχει κυριαρχήσει στην συνείδηση του καθενός μας και αποτελεί τρόπο ζωής. Μικροί μεγάλοι, άντρες και γυναίκες ζουν και αναπνέουν για χάρη της και δεν είναι υπερβολή να συγκρίνουμε την Ομόνοια με κάποιο θρήσκευμα.

Κάποιος φίλος είχε πει κάποτε πως «οτιδήποτε πάνω σ’ αυτόν τον κόσμο καλό και ευχάριστο, είναι για μας ΟΜΟΝΟΙΑ». Μέσα στην άγνοια της στιγμής είχε ξεκινήσει μια κατάθεση ψυχής από ένα μεγάλο αριθμό Ομονοιατών, που με κάθε ευκαιρία χρησιμοποιούσαν την λέξη «Ομόνοια» στην καθημερινότητα τους. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναγραφή της λέξης σε κάθε τέλος μηνύματος σε κινητό τηλέφωνο, ή σε κάθε πρώτο status στο facebook.

Αυτή είναι λοιπόν η ζωή μας. Με αυτό ξυπνάμε, με αυτό κλείνουμε τα μάτια, έτσι πρέπει, έτσι νιώθουμε. Η Ομόνοια δεν είναι για μας απλά μια ομάδα με 11 ποδοσφαιριστές για 2 ώρες την Κυριακή. Η Ομόνοια διαπερνά μέσα σε κάθε μας κύτταρο. Πάλλεται με την καρδιά μας σε κάθε της κτύπο. Η Ομόνοια κυλάει στις φλέβες και στο αίμα μας.

Από σήμερα λοιπόν και εμείς ως Trifylli.Net θα ακολουθήσουμε την λογική της καρδιάς και θα αναγράφουμε καθημερινά την πιο ουσιαστική λέξη της ζωής μας. Την λέξη που ακόμη και στον νεόκοσμο των greeklish παραμένει αναλλοίωτη με κεφαλαία και περήφανα γράμματα: ΟΜΟΝΟΙΑ