Μας δουλεύετε ρε;


Ξεκίνησε η συγχορδία αποέλ – ΚΟΠ να μας δουλεύουν ξεδιάντροπα και πάλι. 

Έγραψε την ανακοίνωση ο Χατζηκυριάκος, την υπόγραψε ο Φοίβος και το δούλεμα ξεκίνησε για άλλη μια φορά από το επικοινωνιακό μηχανισμό του αποέλ. Είναι να απορείς αν ζουν στην Κύπρο καμιά φορά αυτοί οι άνθρωποι. Η μάλλον στην Κύπρο ζουν και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Γιατί μόνο στην Κύπρο το μαύρο μπορεί να περάσει για άσπρο και με βούλα από τον νόμο.

Εννοείται ότι το αποέλ είναι το αγαπημένο παιδί του κυπριακού κατεστημένου. Όλα τα παράπονα, όλες οι υποθέσεις, τα περισσότερα σκάνδαλα, όλα τα τραγικά, κωμικά, παράλογα, παρανοϊκά περιστρέφονται γύρω από το αποέλ. Αφού δεν υπάρχουν άλλες ομάδες που διαχρονικά να έχει συζητηθεί τόση βρώμα εναντίων τους. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει τόσους οπαδούς της να στελεχώνουν τόσες επιτροπές του κυπριακού ποδοσφαίρου.  Όσο και ο Χατζηκυριάκος να προσπαθεί με έντεχνες επικοινωνιακές τακτικές να το κρύψει, δεν μπορεί.

Η μόνη άλλη ομάδα που έρχεται στο νου μας για διαχρονικά σκάνδαλα, είναι η ομάδα ήθους, η ομάδα που χρόνο με το χρόνο ως εκ θαύματος, γλιτώνει από διαβάθμιση, ο Εθνικός Άχνας. Μια ομάδα που υποστηρίζει ο φαλακρός αντιπρόεδρος της ΚΟΠ.

Ζητά το λόγο ο Κουτσοκούμνη που η Ομόνοια είναι παραπονούμενη. Έχει θιχτεί δήθεν από την προσωπική επίθεση. Ο ίδιος δεν βλέπει ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο; Δηλαδή τί άλλο πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί;

Η προκατάληψη βρίσκεται στα ύψη. Η βία πολλαπλασιάζεται. Η διαιτητές τραγικοί έως τελείως άσχετοι. Είναι τόσο άσχετοι που ούτε να μεροληπτήσουν δεν μπορούν. Οι επιτροπές έχουν χάσει το κύρος τους. Μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων όλων των ομάδων πιστεύουν ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο. Άλλοι απλά απαξιούν να ασχοληθούν γιατί πολύ απλά δεν αξίζει. Η προσέλευση στα γήπεδα κάθε πέρσι και καλύτερα. Και όλα αυτά τη στιγμή που τα σωματεία αργοπεθαίνουν από τα χρέη και ψάχνουν έκτακτες εισφορές για να κλείσουν τρύπες και να επιβιώσουν.

Το μόνο επιχείρημα του Κουτσοκούμνη είναι ότι επί θητείας του κατάφερε κυπριακή ομάδα να περάσει τους 16 της ευρωπαϊκής διασυλλογικής οργάνωσης των πρωταθλητών. Το τίμημα όμως για το κυπριακό ποδόσφαιρο για αυτή την επιτυχία είναι τεράστιο. Πόσες και πόσες ομάδες αδικήθηκαν για να σπρωχθεί το αποέλ στη θέση που βρίσκεται σήμερα; Το αποέλ βγάζει κέρδη για τους μετόχους του, την ίδια στιγμή που ιστορικά σωματεία ζητιανεύουν. Το αποέλ κυριολεκτικά πατά πάνω στο πτώμα του κυπριακού ποδοσφαίρου για  την επιτυχία του.

Η τελευταία αυτή παράγραφος μας φέρνει και αντιμέτωπους με το τελευταίο τραγικό επιχείρημα του “παρωπίδα” αποελίστα. Το αποέλ επειδή είναι καλύτερη ομάδα και έχει επιτυχίες, παίρνει τις νίκες δίκαια. Είναι σαν να μας λένε ότι πρέπει να πάρουν το πρωτάθλημα τιμής ένεκεν για την επιτυχία τους.

Αν το αποέλ είναι καλύτερη ομάδα και θέλει το πρωτάθλημα ας το αποδείξει στο γήπεδο και να μην βασίζεται σε σφυρίγματα για να νικήσει. Να μην βασίζεται στην εξαθλίωση του βασικού του αντιπάλου από το σύστημα για να ανεβεί στην κορυφή.

Οι αποελίστες πρέπει να καταλάβουν ότι άλλο Ευρώπη και άλλο Κύπρο. Στην Ευρώπη το αποέλ έπαιζε ανασταλτικό ποδόσφαιρο με αντεπιθέσεις. Σύστημα που με μια δόση τύχης, πέτυχε κόντρα σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Όταν παίζει στην Κύπρο αναγκαστικά η τακτική αλλάζει. Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό και αν είναι όντως μεγάλη ομάδα θα φανεί από το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα το μόνο που δείχνει είναι +8 βαθμούς για το αποέλ λόγω διαιτησίας (Απόλλωνας, Ομόνοια, ΑΕΚ) και -5 για την Ομόνοια (Αναγέννηση, Αποέλ). Τα υπόλοιπα περί μεγάλης ομάδας είναι λόγια της νέας μόδας της εποχής. Της μόδας των 16.

Είμαστε περίεργοι να δούμε τί άλλο θα μηχανευτούν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Είναι πολύ σοβαρή αλλά και πολύ αστεία μαζί η κατάσταση. Σοβαροί άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν νιάνιαρα του νηπιαγωγείου.

Εμείς ευελπιστούμε ότι η διοίκηση θα συνεχίσει τη προσπάθεια και να μπει ακόμα πιο δυναμικά ενάντια σε αυτούς τους γελοίους. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα άλλα σωματεία, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμα να μείνει η Ομόνοια μόνη της να πολεμά πρέπει να πολεμήσει γιατί αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό φιλάθλων της Κύπρου.

Πάλι καλά που η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε να απαντάει στον αισχρό πόλεμο που δέχεται.. [Οι χθεσινές ραδιοφωνικές τοποθετήσεις του προέδρου της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για το μέλλον του Κυπριακού Ποδοσφαίρου και καταδεικνύουν την αδυναμία του να διαγνώσει τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο του ποδοσφαίρου]